Šta je novo?

Resetovanje rutera sa sp3

• Začetnik teme Začetnik teme dooksy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dooksy

Cenjen
Učlanjen(a)
27.08.2009
Poena
169
Ljudi imam mrezu od dva racunara koji su povezani preko switch-a, u isti switch ide i adsl ruter (TP-Link).Na jednom kompu imam Win XP SP2 a na drugom SP3 i kada restartujem komp na kome je SP3 resetuje se i ruter tako da drugi komp izgubi Internet (kada je na oba kompa SP2 sve radi perfektno).Skapirao sam da SP3 zeza, ali kako da to resim????

Ovo je dosta zanimljivo.
Ja imam slicnu situaciju - kucna mreza, cable modem, TP-Link ruter i 3 racunara. Na jednom racunaru je SP2, dok je na ostala 2 SP3. Medjutim, sve radi normalno.
Na dva racunara sam rucno podesio adrese zbog forvardovanja. Mozda da i ti probas da rucno podesis IP, makar na tom gde je SP2.
Ili, kada ti nestane internet na tom SP2 racunaru, probaj da pingujes ruter sa njega.

TP link DHCP demon ima problema sa XP SP3...tako da iskljucite automatsko dodeljivanje IP adresa na svojim mrezhnim karticama i unesite ih rucno i problem ce vam biti reshen.

Probao sam sa rucnim unosom IP adresa i isto se desava, elem, upravo sam dobio objasnjennje iz Microsofta gde kazu da posoji razlike u programiranju SP3 za americko i evropsko trziste (mada je to nijov odgovor cisto da bi opravdali bagove u SP3). Uglavnom zadrzacu se na SP2, ipak, hvala vam na trudu.Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno