Šta je novo?

resetovanje kablovskog modema

novoprepeceni

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2005
Poena
319
Kao sto pise u naslovu kablovski modem se vrlo cesto resetuje ponekad i preko
15 puta na dan ,ne znam da li je problem do provajdera ili je meni koaksijalni kabl negde iskidan.E sad dok se modem resetuje i ponovo inicijalizuje (a to nekad traje i po 15 minuta) nikad ne dolazi do gubitka tv kanala na TV-u a ni na TV kartici. Sve je dobro zavrnuto na spliter-u koliko sam primetio tako da takav neki los kontakt otpada. Zvao sam tehnicku podrsku provajdera ,ali oni tu nesto i nisu pomogli (tj. nije ni njima bas jasno ,a i nece da se udubljuju nesto).
Znaci pitanje je kako da utvrdim da li je problem do mene , a da ne menjam sve kablove po gajbi , da bih mogao posle ove sa pravom da davim .
Inace i kad radi internet zuta led dioda (pc/activity) svetluca onako neravnomerno ,sto je po mom dosadasnjem iskustvu uvek obecavalo probleme...
kao rezultat cim krene neki download odmah se resetuje modem,ima problema sa
msn-om(sign-in),thunderbird uopste ne radi... samo surf tj.firefox a i on ponekad zariba. Da pingujem nesto ,pa da vidim izgubljene pakete ili....
Svaki predlog dobrodosao .

ping

znaci u prompt-u sam ukucao : ping -n 1000 www.google.com
i rezultat je porazavajuci 10 % gubitaka,za to vreme se modem 2 puta resetovao.

Prilozi

• Ping stats.JPG
    Ping stats.JPG
    10.1 KB · Pregleda: 51
novoprepeceni je napisao(la):
znaci u prompt-u sam ukucao : ping -n 1000 www.google.com
i rezultat je porazavajuci 10 % gubitaka,za to vreme se modem 2 puta resetovao.
Ako imaš Motorolin modem, možda ti pomogne ovaj program za dijagnostiku.

Prilozi

• SBLogs1.1.rar
    24.8 KB · Pregleda: 70
Ako si na PTT KDS-u i u okolini Tošinog bunara onda nije problem do tebe već do tupadžija koji već 10 dana nisu u stanju da dovedu mrežu u red. Danas sam ih zvao i nisu znali čak ni da li neko uopšte pokušava nešto da popravi. Barem su obećali da će smanjiti račun za tekući mjesec.

Da, to je do provajdera (PTT-KDS), imam iste simptome.

JPF je napisao(la):
Ako si na PTT KDS-u i u okolini Tošinog bunara onda nije problem do tebe već do tupadžija koji već 10 dana nisu u stanju da dovedu mrežu u red. Danas sam ih zvao i nisu znali čak ni da li neko uopšte pokušava nešto da popravi. Barem su obećali da će smanjiti račun za tekući mjesec.

Da jesam na PTT-u i u okolini Tosinog Bunara. Tacno tako problemi su extremni
u zadnjih 10 dana ,mada vec oko mesec zeza zestoko. Ocigledno se ovde i dalje
provajderi takmice nekvalitetom usluga umesto obrnuto. :mad:
Nemaju tehnicku podrsku 24h ,nemaju forum ,od nekad pouzdanog provajdera
ovo postaje blagi uzas. Ako se ovo nastavi ima da se ratosiljam modema i potrazim neke alternativne nacine,wireless verovatno.

Vrh Dno