Šta je novo?

resetovanje chipova

to3a

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
350
Vechno pitanje kako resetovati chip za kertridze
kratko i jasno pitanje jel neko uspeo da resetuje ili nekako zaobidje chip na Minolta PagePro 1300W ili mozda nasao kod nas nekoga ko to radi ili prodaje chipove

Mislim da MINOLTA 1300 nema čipove nego ih ima 1350. Ako su isti a proveriću, imam ih ja. Još nekih 5 komada samo.

aham 1350 i 1300 su isti al avaj namuchishe me i ne mogu nikako da resetujem glupi chip nemoj samo da mi kazes da to moze da radi bez chipa jer moze al stalno smara i mora da se potvrdi i radi oko 70% sporije ...
mrzim minoltu

to3a je napisao(la):
aham 1350 i 1300 su isti al avaj namuchishe me i ne mogu nikako da resetujem glupi chip nemoj samo da mi kazes da to moze da radi bez chipa jer moze al stalno smara i mora da se potvrdi i radi oko 70% sporije ...
mrzim minoltu

Nema šanse da se resetuje već samo da se promeni.

Toliko.

jest da se promeni al hvala Bogu kako se ono kaz uvoznik i distributer "cvile mu jaja" da uveze i te chipove a od americhkog sajta i kreditne kartice dug je i skup put ...

Jel ti za 1350w pasu za 1300W? Ako da:
Jeli prodajes cipove na malo ili samo na veliko i ako radis reciklazu. ako moze na malo (2-3 kom za licne potrebe) jeli moze da mi javis cenu na PM.

Zahvaljujem

Poslednja izmena:
e ako ih imas javi se meni obavezno evo ti mail
[email protected] u subject napisi chipovi da bi ga video (spam chuda cini) uzo bih jedan da probam kako radi sa ovim pa ako radi dogovorili bi se o nekoj vecoj kolicini...

LJudi gde mogu da recikliram toner za 1300W? Da li koristi HP prah? Da li je on iste velicine (onaj koji ide uz stampac) kao i novi? Znam da postoje dve velicine novih 3000 i 6000 strana. I gde uopste mogu da se kupe novi toneri?

PS Da nije fora sa tim chipovima kao za neke InkJet gde stampac pamti poslednja 3 kertridza...

Brate oko sto evra ti je novi deo sa tonerom a nik nema chip u ovoj propaloj zemlji ovaj fanatic kaze da ima neshto al se ne oglasava nikako tjuti ki riba
i ne nije od hp-a toner :)
i ne nema reseter nigde na netu nisam nasao za taj model samo treba da nabavis chip i ja tjem da napunim al ako chipovi ne stignu prijatelju ( kao shto ih i nema ) puko si ko i oni koji su ga kupili :)
Da imas josh jednu varijantu ja mogu da ti napunim kertridz i da skinem chim i onda radi al radi 70% sporije i svaki put kad treba da odstampas stranicu moras da potvrdis stampu jerbo ne vidi kertridz ....

Prijatelju, reci mi koliko kosta to punjenje? I da li vredi puniti ovaj kertridz koji ide uz njega jer je samo 1500 strana? Da li u nov toner koji bi kupio (1710566-002 = 3000strana) staje fizicki vise praha? Imas li ideju koliko su ti chipovi? Da li se lako menjaju? (postoji podnozje?)

Jovane kod nas nema tih chipova "ne moguda se kupe"
Ako malo prosurfujes videces da ih ima u "razvijenom" svetu i da su jeftini
isplati se punjenje pod uslovom da imas novi chip ili ako si dokon da sedish pored kompa i kliktjesh na "yes print this page" za svaku stranu koju odstampas a to ide najvise 4str/min
a 1710566-002 trebalo bi da uradi oko 6000 str naravno 5% pokrivenosti :)
Kad se pojave ti famozni chipovi videćes na forumu a dotle imas onog lopova uvoznika pogledaću gde mi je broj telefona al 100 evra je kod njega dopuna da znas :)
( sramota je da chovek koji jedini uvozi minoltin program radi samo sa mobilnim telefonom i uvek nesto shushti kad ga zoves....)

Ma kakva dopuna od 100eu!?! PA nov toner je 70-80eu sa sve PDVom! Ko kod nas ima Minoltin prah najjeftinije?

PS Uvoznik je Sinteh ili Tehnicom?

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam bio sam dosta zauzet, evo tu sam pa sve oko čipova može da se pita.
Imam ja čipove za model MINOLTA 1350W. E sada da li su isti za 1300 i 1350 stvarno ne znam. ALi kome trebaju čipovi neka mi pošalje PM i ja ću se javiti i dogovoriti oko svega ostalog. Prah nije za HP nego baš za MINOLTU i to može da se dobije, pakovanje je od 200 gr tonera ili 160 nisam sad siguran mrzi me da odem do magacina i pogledam ali ovako stoje stvari, čip je za verziju od 3.000 strana tako da koliko god se praha sipa on će se resetovati na 3.000 strana.

E ako ovaj lik ima to sto kaze da ima chip i donese ga na probu imatjesh sretje a onda rachunaj koshta tje te dopuna koliko meni naplati chip + dopuna
trt mrt da li je mogutje da tjem da dodjem do tijeh chipova :)

Koliko vidim , ima da se poruci na netu. Otprilike 15 $ je jedan.Americka firma, naci cu link kasnije.

ne zaboravi jedno 30 $ for shipping ...
al ako narucis javni se da ih test malo

Vrh Dno