Šta je novo?

Reset Google account passworda

Iv@N_SD

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
630
Od danas google ne prihvata moj password za logovanje na servise. Probao sam da odradim pass reset, ali recovery mail mi je neki prastari yahoo, koji ne koristim od pojave Gmail-a, pa je on deaktiviran. :mad: Jel postoji još neki način da se odradi reset passworda? :wall:

A imaš li sigurnosno pitanje? Ako imaš pokušaj ponovo za 24 sata od prvog pokušaja reseta, ponudiće ti da pogodiš sigurnosno pitanje, ako i toga ne možeš da se setiš, onda idi na opciju - nemam pristup obema, i daće ti formular da ih kontaktiraš, gde je najbitnije da se setiš meseca i godine kad je napravljen nalog i zadnje lozinke koju se sećaš

Prilozi

• contactgoogle.jpg
    contactgoogle.jpg
    304.4 KB · Pregleda: 62
Probaću sutra sa sigurnosnim pitanjem. Ako to ne uspe, biće veoma teško da se setim kad sam tačno napravio nalog. Bilo je to još u prvih par meseci od kako je nastao GMAIL.

Uf... Moj otac jednom zaboravio sifru svog naloga i morali smo da popunjavamo taj formular. Nisam bio siguran odgovora na jedno pitanje samo i taman je bilo dovoljno da ne posalju sifru :) . Srecom, setio se :D .

Uspeo sam da resetujem posle 24 sata preko security question-a. Aktivirao sam i veoma zgodnu opciju za reset preko broja telefona. Pošalju ti reset code sms-om na mobilni.
PS. Pored gmail-a, hakovali su mi i FB nalog (koristim gmail za logovanje, a password je bio različit). I to u razmaku od 15 minuta.

Reset preko telefona je i daleko NAJBEZBEDNIJA opcija za reset password-a ukoliko ne menjaš brojeve, meni je upravo ta opcija za reset lozinke na gmail-u, jer mail mogu da ti uhakuju i promene podesavanja za reset lozinke a telefon ne mogu :) BTW i facebook je uveo reset preko telefona

pa prosto jer tako imaju u svojoj bazi, pored svega ostalog i vas broj telefona... sve informacije na jednom mestu :)

Tehnički, ne mogu da naprave neku veliku štetu, ali mogu da smaraju.

Ja sam se pre nekoliko meseci registrovao za neki sample časopisa o obnovljivim izvorima energije i uslov je bio da se upiše broj moba. Ukucam ja broj koji koristim samo za pristup internetu i posle nekog vremena krene da me zove tip. Predstavio se sa nekim klasičnim britanskim imenom i prezimenom, kaže da je iz Švajcarske, a po izgovoru engleskog, zakleo bih se da je lik Indijac :d
Zvao me je nekoliko puta, da me ubedjuje da bi trebalo da uložim novac u neki njihov investicioni fond...jedva sam ga se otkačio. Mislim treći put...svaki poziv na tačno 7 dana razmaka...

"Novoregistorvani" nalozi nemaju sec. quest. Šta može da se uradi povodom toga, kako da se doda ta opcija?
I koliko je "opasno" nemati tu opciju, tj imati samo broj mobilnog i alternativnu email adresu?

Nazad
Vrh Dno