Šta je novo?

Resenje za tri razlicita gateway-a

Srga

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
620
U mrezi sa fixnim IP adresama imam tri rutera. Jedan WiFi pod mikrotikom i dva za ADSL razlicitih provajdera.
Internet se deli po grupama racunara i tako da neko koristi ADSL, drugi WiFi itd.

E sad na jednom racunaru koji ima samo jednu LAN kartu mi je potrebno prebacivanje na odredjeni gateway.

Do sada se to radilo rucno ukucavanjem IP-a rutera i Preddered DNS servera u okviru TCP/IP podesavanja mrezne konekcije...

Zanima me da li postoji neko parche softvera u kojem bi se mogli napraviti profili za LAN konekciju koji bi zamenili svakodnevno rucno prebacivanje sa jednog gatewaya na drugi ...

Dakle da "magichnim" klikom na dugme imam WiFi, pa drugim klikom ADSL itd :d

Cini mi se kao da sam ovo vec negde video - ali mi nesto search nije pomogao ...

Citam opis programa - to bi trebalo da bude to ;)

Veliko hvala ako radi bez problema ...

Trebalo bi da radi ok,ja sam ga koristio ranije za izlaz na net i LAN Network dok nisam kupio jos jednu mreznu!Pozzz!!!

mali dodatak... uproscen... mozes da napravis batch fajl za svaku konekciju... ako zatreba...

netsh interface ip set address "Local Area Connection" static 192.168.xxx.xx 255.255.255.0 192.168.xxx.x 1
netsh interface ip set dns "Local Area Connection" static 192.168.xx.xx
netsh interface ip add dns "Local Area Connection" 192.168.xx.xx

zeza IP Changer, bar ova verzija sto sam skinuo.

Napravim ja vise "konekcija" ali prilikom odabira neke druge uopste se ne naprave promene ?

Crveni Yugo - nije losa ni ova fora sa batch fajlovima - probacemo i nju ...

ako hoces da vratis na automatsko podesavanje...

netsh interface ip set address "Local Area Connection" source=dhcp
netsh interface ip set dns "Local Area Connection" source=dhcp
netsh interface ip add dns "Local Area Connection" source=dhcp

pozz

m

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno