Šta je novo?

Resenje za Realtek + Mikrofon problem

• Začetnik teme Začetnik teme igysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
Nadam se da ce ovo pomoci onima koji koriste neke novije ploce sa Reltek HD drajverima.
Za sve one kojima ne radi mikrofon sa Reltek zvucnim cipom:
Nemam sad vremena da stavim schreenshotove, ali nadam se da ce biti dovoljno jasno.
problem je do glupok Realtekovog control panela 😡
Ljudi nema druge, ovo je resenje - naravno utakli ste mikrofon u crveni (relatek kaze pink) dzek sa zadnje strane i Realtek software ga je detektovao, i odabrali ste da se radi o "mic in":
Otvorite realtek HD audio manager (dupli klik na Realtekovu ikonicu zvucnika - ne default windows-ovu)
idite u Mixer, pod Realtek HD audio Output uocicete strelice levo i desno (kao znaci za manje i vece)...
idite par puta strelicom desno, videcete da je "rear Pink in " skroz utisano - naravno pojacajte ovo, i zatim kliknite na dve tackice pored ikonice zvucnika. Klikom na njih dobijate opciju Mic boost koju naravno ukljucite. naravno "Front Pink in " Mute-irajte
I to je to, mikrofon konacno radi !!
meni pre ovoga nikakvo drnadje po control panelu, zamena drajvera itd nisu pomogli. Neverovatno je da su ovu stvar ovako zavukli i napravili toliko glavobolje obicnim smrtnicima koji hoce da koriste mikrofon. Bez pojacavanja "rear Pink In" nema zvuka mikrofona bez obzira na kojim ste sve drugim mestima pojacali mikrofon !
Jednostavno Reltekov Contol Panel ima nekako priritet nad windowsovim podesavanjim, i dok iz njega naprimer ne uklucite Mic boost, nikako to necete moci iz windowsovog contol panela - sound.
Ako neko nekom ne radi kako treba Reltek Control panel, nema ikonicu u donjem desnom uglu na taskbaru ili ne radi Jack deection, najlakse je deinstalirati potpuno, i ponovo instalirati novije Realtek drajvere, ili proveriti da nisu pogaseni servisi i start-up konfiguracija.

Yeah, baby, this rocks! E pa kolega svaka ti dala! Mislim stvarno si car, ne znam kako si ovo provalio, ali imas pivo od mene. A za konstruktore ovog interfejsta, sta reci...

Poslednja izmena:
A zna li neko kako da ja npr resim problem to sto u Windows audio properties(Windows mixer iliti kako ga vec zovu ljudi :d) uopste nemam odeljak za mikrofon?IMam za sve zivo,za 10000 rear left,right,frontova itd itd ali za mic nemam..?

Gde se nalazi taj Realtkov HD audio manager?. Ja imam samo ovo što je na slici koju prilažem, a tu nema ništa od opisanog. Inače, mikrofon mi je bez problema radio do pre neki dan. Sada ne. Imam realtek Ac'97 integrisanu zvučnu
Čini mi se da je ulaz za mikrofon crkao.
Inače velika je muka podesiti tih 6 ulaza sa zvučne i tri činča na zvučnicima.

Prilozi

• Mic.JPG
    Mic.JPG
    175.4 KB · Pregleda: 364
Poslednja izmena:
Svetlana...

"Ako neko nekom ne radi kako treba Reltek Control panel, nema ikonicu u donjem desnom uglu na taskbaru ili ne radi Jack deection, najlakse je deinstalirati potpuno, i ponovo instalirati novije Realtek drajvere, ili proveriti da nisu pogaseni servisi i start-up konfiguracija"
ovo osam citirao samog sebe iz prvog posta...
Svetlana ja ne znam gde se to nalazi u Asusovom control panelu ?? mozda u "speaker configuration" ?
Ali najlakse je da nadjes u add/remove software deo koji se tice drajvera, deinstaliras odatle drajvere za zuk. Nadjes na netu Realtek + ac97, skines i instaliras te drajvere i dobijas Realtekov kontrol panela.
Postupi po onome sto sam opisao gore, a evo i slike u attach.
pozdrav !

p.s. doduse sad vidim da i meni pise gore gigabyte... hmm. pa ja sam na dosta kompova sa razlicitim plocama video da ovako izgleda CP, a cini mi se i sa default realtek drajverima. Juce sam bas instalirao komp sa Foxconn plocom, isot ovako izgleda al pise foxconn..Nadam se da je to to...

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    61.7 KB · Pregleda: 421
Poslednja izmena:
Moja prijateljica ima problema upravo s novom plocom s Realtek drajverima.
Ne odlazi joj zvuk na drugi komp prilikom razgovora preko Skajpa ili MSNa, iako moze da se cuje u zvucnicima.

Hoce li ovo resiti i taj problem?

Skoro sam se zezao sa instalacijom jedne tv karte, naravno nisam nikako mogao da dobijem zvuk.Posle par sati mozganja i nerviranja sasvim slucajno sam provalio u cemu je problem, glupi rear Pink in

mozda da proverisi da ti nije u Skype izabran HD DIGITAL AUDIO INPUT - treba da bude onaj drugi !

meni se desava da mic radi dok ucitavam win jer cujem sebe na zvucnicima,ali cim se win digne JOK! na advanced controls for microphone mi daje ona dva klizaca za bass i treble ali su oba na minimumu i nemogu da ih aktiviram, ono kao hide su ....

A sta ja da radim kad nemam taj realtek HD audio manager, vec samo

Nekako je upalilo, ne znam ni sam kako 🙂
Imam realtek integrusu na NF2 ploci (znaci nikakav HD audio) i Live 5.1. Planirao sam da u Live ubodem zvucnike, a da mi slusalice sa mikrofonom ostanu na integrusi. Kako nije islo, pokusao sam nesto i u KX menadzeru, ali bezuspesno, konacno sam updateovao drajvere za realtek (automatski preko neta) i pronasao u control panelu

i sada radi !!!
skype, google talk, fring, here i come

Moja prijateljica ima problema upravo s novom plocom s Realtek drajverima.
Ne odlazi joj zvuk na drugi komp prilikom razgovora preko Skajpa ili MSNa, iako moze da se cuje u zvucnicima.

Hoce li ovo resiti i taj problem?

Meni nije i evo šta se dešava:
Pa evo stigla nova ploča Gigabyte (druga za kratko vreme, jer je prva crkla nakon petnaestak dana) i tačno onakav kontrol panel kako je igysa opisao. Uradila sam sve kako je rečeno ali i dalje nemam sreće sa mikrofonom.
Naime, kad pojačam do kraja "rear Pink in " čuje mi se nesnosno brujanje iz zvučnika. Kad malo smanjim nema tog brujanja, ali ne smem mikrofon nigde da spustim jer se opet čuje brujanje.
Naravno da mikrofon i dalje ne radi a čujem samo sebe u zvučnicima😡

To sto cujes samu sebe je zato sto ti je pogresno podesavanje.
U prilogu imas sliku hd audio managera gde se jasno vidi da treba da u recording delu podesis da ti je ulaz mikrofon i da podesis nivo signala mikrofona.
Tek onda ce drugi da te cuju.
Na gornjoj traci miksera slobodno utisaj mikrofon jer ne zelis da cujes samu sebe iz zvucnika dok razgovaras, jer na taj nacin pravis lokalnu petlju i to moze da dovede do mikrofonije.

Prilozi

• hd Rack.jpg
    hd Rack.jpg
    78.4 KB · Pregleda: 260
"Na gornjoj traci miksera slobodno utisaj mikrofon jer ne zelis da cujes samu sebe iz zvucnika dok razgovaras, jer na taj nacin pravis lokalnu petlju i to moze da dovede do mikrofonije. "

Ma nemam mikrofon na gornjoj traci !!! A čim malo pojačam volume u gornjoj traci, javlja mi se brujanje (bilo da pojačam u rear Pink in ili na glavnom točkiću). Ne bruji do sredine (kad je crna tačka skroz vertikalno) Glupo objašnjavam, ali ne znam terminologiju, oprostite.

I dalje samo sebe čujem na svojim zvučnicima, ali nikakvo snimanje glasa ne mogu da ostvarim. To znači da me niko i ne čuje sa tog mikrofona osim ja samu sebe.
Neka sitnica u podešavanjima verovatno fali, ali ja ne znam koja. Ako ti nije problem, okači redom sve sličice. nesha_70 hvala na dosadašnjoj pomoći.

Na ovoj slici ti je obelezeno sta i kako treba da bude.
Na gornjoj traci rear pink utisaj potpuno jer ti on ne treba.
HD audio input ti je donja traka i na njoj podesi kao sto je na slici i sve ce da ti radi.
Ostaje ti da podesis u Skype i u Live messengeru sta ti je adio ulaz i to je to.

Prilozi

• hd Rack.jpg
    hd Rack.jpg
    41.8 KB · Pregleda: 247
Hvala nesha_70
Sada mogu da snimam, ne čuje se brujanje.
Ja sam podešavala kao što je navedeno u 1. postu :" videcete da je "rear Pink in " skroz utisano - naravno pojacajte ovo,"
Međutim problem je što mene sada čuju na skype ali ja njih ne ili obrnuto.
Nikako da podesim da sve radi.
Najjednostavnije je bilo kad je bilo 2.1

Nazad
Vrh Dno