Šta je novo?

Resen problem podloge za misha

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Doduse, samo delimicno.

U pitanju je HAMA microfiber podloga, izgleda obicno, samo sto je povrsina od mikrofibera. Nema vise cestog vibriranja kursora (kod moje stare obicne podloge) ili povremenog kompletnog gubljenja misa na 2 sec (kao kod parceta kartonske (neki fini lep karton) fascikle koju sam pre ovoga zalepio na sto). Sad apsolutno u svakom trenutku radi savrseno.

Postoji i mali problem, mis je teze pokretati po podlozi. Znaci, ne klizi kao ranije. E sad to mi je prvo uzasno smetalo, ali za 10 min sam se potpuno navikao. Mozda ce i jos malo da se izlize (kao fascikla) pa ce ici bolje.

Bio sam u famoznom Repro-marketu, koji na moje iznenadjenje kod sebe nisu imali nista od onih perverzija gel-podloga sa jastucicem za ruku, iako je bio test u digitalu. I ovu su imali samo jednu (mada mi se cini da imaju neki magacin ili snabdevaca). Imali su i neke bas bezveze imaju odozgo mali jastucic po celoj povrsini do pola ispunjen vodom pa kad pomeras misa pomeraju se ribice (od papira) koje su unutra. Odvratno, kao one pernice za klince.

E da, platio sam podlogu 407 din.

Ja sam takođe rešio problem. Kupio sam fenomenalnu Verbatim podlogu. Duplo tanja od obične i malo veća miš prosto sam ide po njoj, a slike na njima su tek fantastične....

Koliko u radu pomazu podloge/dodaci sa gelom? Da li smeta u radu?

Taj sa microfiberom je ok.Nema otvaranja misa i ciscenje.Dodje mu ko Zepter mouse.

A sto ne pomeras misa preko tastature, ili cebeta, ili jastuka....

....i ne nabavis opticki mis... :D

Geek_master je napisao(la):
Bio sam u famoznom Repro-marketu, koji na moje iznenadjenje kod sebe nisu imali nista od onih perverzija gel-podloga sa jastucicem za ruku

To trazim vec dugo vremena....ako mozes daj molim te adresu tog repro marketa,moze i na mail ukoliko to "pravila ponasanj/reklamiranja" ne dozvoljavaju.

pozdrav

Re: Re: Resen problem podloge za misha

mishkooo je napisao(la):
To trazim vec dugo vremena....ako mozes daj molim te adresu tog repro marketa,moze i na mail ukoliko to "pravila ponasanj/reklamiranja" ne dozvoljavaju.

pozdrav
I mene interesuje :D

byMaX je napisao(la):
A sto ne pomeras misa preko tastature, ili cebeta, ili jastuka....

....i ne nabavis opticki mis... :D

Nemoj da mislis da su opticki misevi, najbolja stvar na svetu. Ulazi i u njih prasina koja smeta optici. Pre neki dan sam se smejao jednom takvom prljavom Microsoft inteli misu. :p

Ja sam imao finu svotu maraka za kupovinu nekog misa i ipak sam se na kraju odlucio za bezicnog Logitech Cordless Wheel za 60 dema, posto mi na stolu tacno ispred podloge za misa stoji pojacalo i tuner i onda mi vecito kabal zapinje za njih, sad se vec lakse dise(Probavita :)).
A i kupio sam onu obicnu Dexxu za firmu, i sa njom sa zaodovoljan. Pa tako kazem da bi "obican" bezicni mish sa dobrom podlogom mogao vise muka da smanji nego neki opticki :)...

Niste me bas razumeli. Imam je**ni Logitech mouseman wheel optical ergonomski od 125 DM, i bas zbog toga sam nekoliko puta ovde dizao galamu oko podloga. Da, ide dobro po kosi, pantalonama, ali sa podlogama bas nisam imao srece, ni jedna nije imala performanse kakve sam zeleo.

Mikrofiber je sad fantastican, il' se malko izlizao il' sam se ja navikao na otpor :) Konacno savrsena preciznost, a nema vibriranja kursora ili random kursora po ekranu :)

Grobar je napisao(la):
Ja sam takođe rešio problem. Kupio sam fenomenalnu Verbatim podlogu. Duplo tanja od obične i malo veća miš prosto sam ide po njoj, a slike na njima su tek fantastične....

E pa bas ti hvala sto si to iskustvo podelio sa nama, pa nismo morali da eksperimentisemo i cimamo se sa fasciklama etc.

Gde si ga kupio, jel imas optickog ili kuglicnog misha?

E da, umalo da zaboravim, Repro Market, Nevesinjska 21, to je ides od Slavije Makenzijevom, pa jedno peta-sesta sa leve strane...

E da, umalo da zaboravim, Repro Market, Nevesinjska 21, to je ides od Slavije Makenzijevom, pa jedno peta-sesta sa leve strane...

Hvala ti na odgovoru nemas pojma koliko dugo jurim ergonomsku podlogu.

pozdrav

Imas i te ergonomske sa gelom, ali pazi tamo su imali mrsav izbor, a pominjali su neku robu... nije mi bas jasno sta mute, ali mozda ces se razocarati kad dodjes tamo, ili ce te poslati da bazas na drugi kraj grada. :(

Ja imam ubedljivo najbolji mause pad:) Kupila mi zena u amerikama a napravljen je od maticne ploce pa zaliven specijalnom plastikom kojom se ne znam sta zaliva na kosmickim brodovima?! tako pise a kazu da traje 100 godina i kao high-durability, ha:D jel ima neko bolji;)

pozdrav

Grobar je napisao(la):

Gde si uzeo Verbatima (ako je stvarno VELIKA) poshto ne mogu da nadjem, sve neke mini FX

Imas i te ergonomske sa gelom, ali pazi tamo su imali mrsav izbor, a pominjali su neku robu... nije mi bas jasno sta mute, ali mozda ces se razocarati kad dodjes tamo, ili ce te poslati da bazas na drugi kraj grada. :(

Ma ok idem sutra da vidim pa makar me iscimali po gradu...samo da ja to nabavim/tj. da oni imaju tu robu.

pozdrav

Ja sam uzeo GEL podlogu sa jastucicem za ruke, isto mi se ucinilo da sam se navikao na sporije klizenje misa ali posle 4 meseca sam slucajno stavio obicnu sa slikom (ona od 4dm sa porezom:D) i bacio u fioku onu gel od 25DM....Udobna je...ali sto se tice precniznosti i brzine i nije nesto! Eto to bejahu moja iskustva!

Bane® je napisao(la):
Ja sam imao finu svotu maraka za kupovinu nekog misa i ipak sam se na kraju odlucio za bezicnog Logitech Cordless Wheel za 60 dema, posto mi na stolu tacno ispred podloge za misa stoji pojacalo i tuner i onda mi vecito kabal zapinje za njih, sad se vec lakse dise(Probavita :)).
A i kupio sam onu obicnu Dexxu za firmu, i sa njom sa zaodovoljan. Pa tako kazem da bi "obican" bezicni mish sa dobrom podlogom mogao vise muka da smanji nego neki opticki :)...

E ajde mi reci jesi li zadovoljan sa tim misem, nekako mi izgleda jadno?

Ripper je napisao(la):
....Udobna je...ali sto se tice precniznosti i brzine i nije nesto! Eto to bejahu moja iskustva!

Ne znam kakvu podlogu ima ta sa gelom. Ovaj mikrofiber je sad fantastican, vratio sam radi probe staru podlogu i mis brze klizi, ali je nepreciznija (ali i dalje preciznija od obicnog misa). Cak se sad mis i ne prlja sa donje strane, mislim na one male "nozice" koje se pre ili kasnije nakupe prljavstine.

Silikonske podloge su super sto se tiče ergonomije, ali što se tiče preciznosti i pokretljivosti dosta su slabe. Ja sam moju dobio, pa me zanima koliko se kreće cena. Neko je pomenuo 25 dem. Pa nije valjda toliko?

Broz je napisao(la):
Ja imam ubedljivo najbolji mause pad:) Kupila mi zena u amerikama a napravljen je od maticne ploce pa zaliven specijalnom plastikom kojom se ne znam sta zaliva na kosmickim brodovima?! tako pise a kazu da traje 100 godina i kao high-durability, ha:D jel ima neko bolji;)

pozdrav

Ajd molim te posalji neku sliku ako imas. Bas me zanima kako to cudo izgleda!
Pozdrav
:wave; :wave; :wave;

Vrh Dno