Šta je novo?

Reprodukcija Flac-a ubrzana

emaremare

Znamenit
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poena
1,295
Da li neko zna zasto kada pustam flac je zvuk tj. muzika ubrzana kao crtani film.

Koristio sam winamp i monkey audio

probaj recimo sa foobar playerom... pa javi rezultate...

a kakve veze ima Monkey's Audio sa FLAC-om koji si pustao ne mogu da povezem....

turbo

Pustao sam i sa foobar-om, ma pobrkao sam verovatno koristio sam neki Monkey player samo ne znam koji.

Skidao sam svaki program koji moze da pusta flac, ali na winampu, foobaru i monkey nekom player mi je ubrzano.

Cenim da nije do playera nego nekih codeca plugina chuda itd

Jel postoji nesto sto treba instaliram pre nego se upustim u flacovanje?

Pustao sam i sa foobar-om, ma pobrkao sam verovatno koristio sam neki Monkey player samo ne znam koji.

Skidao sam svaki program koji moze da pusta flac, ali na winampu, foobaru i monkey nekom player mi je ubrzano.

Cenim da nije do playera nego nekih codeca plugina chuda itd

Jel postoji nesto sto treba instaliram pre nego se upustim u flacovanje?

U sustini foobar pusta po default-u, ne treba ti nikakav kodek i plugin...

Meni se slicno ubrzavanje desavalo kod nekih driver-a za zvucnu karticu kada sam striktno odredio na kojem sampling rate-u da se pusta zvuk (recimo za DVD je ostalo da svina 48KHz)... znaci ne radi automatika i pretvara sampling rate na potrebnu stavku, nego je rucno fixno podeseno...

E tako mi se desavalo da nesto svira ubrzano...

Probaj da resetujes na default sve stavke u drajverima... ili reinstall/update drajvere za zvuk...

turbo

Skini neki player koji moze da uspori prenos, pa uspori malo :d .

Majko sveta i isuse, sta je ovo kakav je zvuk.

Ja ljudi nikada nisam imao folder sa muzikom slusalice sam stavio u ushi dvocifren broj puta, ali sada kada sam cuo kako flac zvuci ima sve zivo da skinem sa neta.

Jesi cuo ti nekad AudioCD?

HA HA HA HA.... e bas si me fino nasmejao....

a da nije smesno, bilo bi tuzno koliko si u pravu....

A DTS, a DVD-Audio, a SACD, a Blue-Ray ? ? ? ?

BTW - cime si uspeo da dodjes do fenomenalnog zvuka flac-a (mislim kako si uspeo da resis ubrzano pustanje stvari)

turbo

flac se sasvim normalno pusta u svim plejerima. Verovatno imas neki konfilikt sa drajverima. Najbolje reinstalacija drajvera za zvucnu.

Mozda je covek overclockovao zvucnu pa sad radi brze :d

Nemam pojma skinuo sam razne neke flac plug inove itd i proradilo stim sto mi se kod 96khz ili sta vec winamp zakuca i flac stream encode greska se javlja, pa onda flac od 96khz slusam u vlc-u, a ove 44.1khz u winampu :)

Skinuo sam prvo hotel california od eagles-a i kao da su ispred mene.

Vlado Audio CD? ne te razumem sta si mislio, jer Audio Cd zvuci bolje od flac-a, iskreno nisam se naslusao Audio diskova

A SACD mogu misliti kako zvuci

A tacno moze da se cuje kako nedostaju kvalitetniji prednji zvucnici za bolji zvuk, ja imam neke od onkyovog home theatera. Ali rekao sam samo josh dva prednja bookshelfa i svega mi necu vise nista.

Zvucnu koristim za krsh zvucnike od 350 din ( tu ni ne slusam nista), a preko Ati rear hdmi outputa saljem zvuk na avr

Poslednja izmena:
A zar nije lakse da koristis AIMP za pustanje audio fajlova...

Mozda kada bih znao da postoji:), probacu veceras pa javljam.

Jedan od najboljih playera po eni, radili ga rusi kao pandan winampu :)
Koristim isti vec dve godine i nikakvih problema nisam imao sa istim :)

Ma zafrkavao sam se, hvala za link javljam kasnije kako sljaka

Vlado Audio CD? ne te razumem sta si mislio, jer Audio Cd zvuci bolje od flac-a, iskreno nisam se naslusao Audio diskova

Heh, napisao si kao da nikad u zivotu nisi cuo AudioCD pa si se izodusevljavao flac. Da, ako je flac dobro uradjen nema razlike izmedju njega i CD pod uslovom da dac bude istog kvaliteta. SACD, kao i HD audio (BluRay Audio) zvuci neverovatno prirodno i dobro, jednostavno kvalitetno. Dobra stvar kod njih je sto mozes birati stereo ili surround.

Pa ako pustis cd disk na cd player koji ima visestruko kvalitetniji dac od onog u pc naravno da ce cd zvucati bolje, ali i obrnuto. Pusti flac na odlicnu zvucnu ili ext dac koji je bolji od onog u playeru i komp ce zvucati bolje.

Cekaj a npr. ova pesam sto je snimana sa vinyl-a sto imam eagles hotel california od 130 mb to je sta istog kvaliteta kao audio cd?

A muzika blu ray/HD audio moze da se nadje medju "narodom"?

P.s. evo sada i kleptona slusam, kao da mi neko masira bubne opne.

Mozda mi samo muzika prija :) ili stvarno zvuci fantasticno kakav osecaj imam

Poslednja izmena:
Pa ako pustis cd disk na cd player koji ima visestruko kvalitetniji dac od onog u pc naravno da ce cd zvucati bolje, ali i obrnuto. Pusti flac na odlicnu zvucnu ili ext dac koji je bolji od onog u playeru i komp ce zvucati bolje.

Da, generalizovano tako to izgleda. Ali prvo, ne zavisi krajnji zvuk samo od upotrebljenog DAC cipa, a drugo, uopste se nije pricalo o poredjenju pri reprodukciji, vec pri accurate rip-ovanju. Tu DAC ne igra nikakvu ulogu. Cak nije potrebna ni zvucna. :d Potreban je nastelovan citac i optimizovan software koji ce bez gresaka izripovati cd u wave, flac, ili bilo koji drugi lossless/lossy format. Cista digitalija. :smoke:

Cekaj a npr. ova pesam sto je snimana sa vinyl-a sto imam eagles hotel california od 130 mb to je sta istog kvaliteta kao audio cd?

A muzika blu ray/HD audio moze da se nadje medju "narodom"?

P.s. evo sada i kleptona slusam, kao da mi neko masira bubne opne.

Mozda mi samo muzika prija :) ili stvarno zvuci fantasticno kakav osecaj imam

Taj vinyl rip ako je skinut sa kvalitetne opreme i ploce, oduvace cd i flac zajedno. Ne mora da znaci, ali je obicno tako ako se sve uradi kako treba. U sustini, i taj vinyl rip je u lossless formatu (recimo flac), ali nije nastao ripovanjem cd-a vec ploce u vecoj rezoluciji. U tome je i zvucna prednost, cd VS ploca.
Blu ray i SACD moze da se nadje medju "narodom", samo plati pa klati.

Za pocetak je dobro skinuti neke test diskove da se testira oprema na kojoj se slusa. Takvi diskovi imaju izdvojene frekvencije od par Hz do nekoliko kHz. Ako sama oprema za slusanje ne reprodukuje nista iznad/ispod nekog normalnog opsega onda je i 16bit/44kHz sasvim dovoljno. Ako novcanik dozvoljava da imate opremu i imate istancan sluh da cujete vise nego presecan slusalac moze da se ide i na 24bit/96kHz.

Licno mislim da je cist subjektivan utisak da 24/96 bolje zvuci od 16/44 na opremi koja ne moze da registruje razliku.

Razlika nije samo u opsegu cujnosti i mogucnosti opreme da li moze ili ne da odsvira neku frekvenciju i svakako da je razlika cujna na cemu god slusali (osim na bas nekom plasticnom krsu u raspadu), a najvise se ogleda u rezoluciji sound stage-a.

Nazad
Vrh Dno