Šta je novo?

reparirane 7970

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vidim po oglasima po ceni 7950. Ima li smisla kupovati?

Ako zelis da platis repariranu karticu sa 1 god garancije po ceni prvog slabijeg modela onda ima.

Znaci u tome je caka. Pa sto da ne, 100e nije bas tako mala razlika. 280e je dobra cena za 7970, skuplje su po oglasima (doduse bench oglasi gde su cene vise nego u prodavnici su posebna prica).

U sustini ja nemam nikakvu averziju prema repariranim karticam, pod uslovom da su pod garancijom. One fensi kutije i dzidzabidze mi ne trebaju, treba sto niza cena grafike :)

Upravo tako :) Zato i ne volim sto bandluju igre uz AMD karte.

Zašto ne voliš što uključuju igre? Pa Radeon grafičke kartice ionako imaju bolji odnos cena-performanse, da su skuplje od Geforce, pa da razumem...

Pa zato sto mi ne trebaju jer furam pirate za PC, samo mi bezveze povecavaju cenu. Ne dele oni te igre besplatno. Razumem nekoga ko se gadi piraterije, doduse. Prilicno su dobar deal :)

Dokle god im je cena grafičkih čipova bolja od konkurencije, ja nemam ništa protiv, a ni 99,99% zadovoljnih kupaca AMD kartica.

Razmisljao sam o zameni kompletne platforme, ali pre toga ipak blic pitanje - koji bi bio teoretski plafon za ovaj moj sadasnji procesor? Pretpostavljam da bi 7970 bio overkill i za CPU i napajanje :D Mozda 7870? Da li ce performanse biti bas toliko obogaljene zbog CPU-a?

Svidja mi se i ovaj GTX 760...

Racunaj da ti je 6870 koju sada posedujes optimalno resenje. Sve jace od toga je diskutabilno. 7970 bi radio bar 25-50% slabije od svog punog potencijala. 7870 verovatno 10-20%. Gledao sam za sebe da odradim neki upgrade i bez procesora od 130€ pa na vise nije bas nesto isplativo. Naravno profitiraces na fps-u, ali ne onoliko koliko zaista moze.

7970 bi radio bar 25-50% slabije od svog punog potencijala.

Zavisi od igre, u nekim strategijama bi mozda i bila tolika razlika, u vecini FPS-ova bi bila daleko manja u 19x12 rezoluciji koju Padawan ima (ispod 10% verovatno).

Nazad
Vrh Dno