Šta je novo?

Reparacija 'RAID-a 0 - kako?

salac

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.08.2001
Poena
679
Ljudi imam problem.
Nalazim se u posedu razbijenog raid 0 polja, znaci imam 2 diska od po 120 gb koji su radili u strippingu, a sad vise nisu u raidu.
Da li postoji nacin da uradim de-stripping, spasim podatke i snimim ih na neko drugo raid polje ili na jedan disk od 250 gb ?

salac je napisao(la):
Ljudi imam problem.
Nalazim se u posedu razbijenog raid 0 polja, znaci imam 2 diska od po 120 gb koji su radili u strippingu, a sad vise nisu u raidu.
Da li postoji nacin da uradim de-stripping, spasim podatke i snimim ih na neko drugo raid polje ili na jedan disk od 250 gb ?

Mislim da ti nema pomoći... A možda i grešim... Pogledaj ovde :wave:

Ma vidim da na netu postoje softveri koji rade destriping (barem tako njihovi tvorci kazu), ali mi treba potvrda nekoga ko je to radio.....ne gube mi se sati na isprobavanje, experimentisanje i sl.....mislim trosicu vreme ako bas mora, tj ako niko na benchu nema iskustva sa ovim :)

Upao mu srafciger na jednom disku u onu rupicu sto pise "do not cover" :d

Salac, ako nemas drugog izlaza da izvadis podatke (ako su ti toliko vazni), sta te sprecava da probas taj softver?

Poslednja izmena:
Raid je 'razbiven' (citat by Kristijan G.), demontiran, unisten iz Adaptec RAID kontroler biosa - tako sam obavesten.

Probao sam softver, radi, ali ne skroz :) Nesto sam spasio nesto nisam. Inace radio sam sa Raid Recoverer-om + GetDataBack-om, cupao je sa 2x120 GB diskova 6 sati podatke.

Ja dok sam imao RAID ploču brisao sam niz iz Promise BIOS-a, posle ga opet napravim i sve radi lepo. Samo treba da paziš na redosled koji je prvi disk a koji drugi, mislim da je bitno samo redosled povezivanja na kontroler, a u BIOS-u to nema nego ih on automatski naređa.

GDB nije dobar probaj neki drugi za raid.
Nemogu da se setim kako se zove alatka, ako se setim javicu.
Pozdrav

Vrh Dno