Šta je novo?

Rename context menu

corttex

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2005
Poena
309
Da li je moguće i ako jeste kako mijenjanje imena stavki contextnog menija (right click), barem onih od raznoraznih aplikacija koje ostave svoje stavke u context menu. Probao sam sa mnogo tweakera ali ni kod jednog nisam našao takvu opciju.

corttex je napisao(la):
Da li je moguće i ako jeste kako mijenjanje imena stavki contextnog menija (right click), barem onih od raznoraznih aplikacija koje ostave svoje stavke u context menu. Probao sam sa mnogo tweakera ali ni kod jednog nisam našao takvu opciju.

Kako bi neka aplikacija, WinRAR recimo, AV programi, bila integrisana u shell, odnosno Windows Explorer context menu, moras konfigurisati u samoj aplikaciji. Udjes u settings, options, configuration i pregledas opcije, negde postoji stavka za integraciju.

Ako mislis na send to, obrises sta ne zelis u C:\Documents and Settings\Username.

Mislio je na preimenovanje postojećih stavki. Primer: "Add to archive" > "arhiviranje". 😉

Ronnie Coleman je napisao(la):
Mislio je na preimenovanje postojećih stavki. Primer: "Add to archive" > "arhiviranje". 😉

Ma nek promeni onda jezik u aplikaciji. 😀

Razumem, optimizacija memorije, HDD-a... ali context menu...

Vazna je sminka, ne lice... Nazalost

Gornji link nije los.

Run > Regedit, pa pronadji u shellExtensions ili sa nekim reg programom (npr. jv16Power Tool)

@grocius
Nije bitan jezik aplikacije a ni šminka, nego to što mi je jedan program dodao stavku u context menu dužine čitave rečenice, pa sada na right click kada se otvori context menu zauzme mi više od pola ekrana, a iz menija dotičnog programa ne mogu nikako uticati na integraciju u context menu (kao npr. kod WinRar-a ili nekog drugog programa koji to dozvoljava)
U svakom slučaju zahvaljujem na odgovorima.

U tvom slucaju Run > Regedit pa CTRL+F i kucaj deo tvoje recenice iz Context menia, pronadji gde se sve pominje i izmeni ga nekim kracim txt-om.

Hvala @crni, ali sa tim programom mogu samo potpuno ukloniti i to samo neke stavki context menija.

http://www.macecraft.com/downloads/jv16pt_setup.exe
Skini ovaj program i u delu Registry Menager imas opcije Shell Extensions ili IE Context menu ili sl, pa preko njega udji u Registar ( desno dugme pa RegEdit ) i promeni tekst tvog menija. Mislim da je ovo dovoljno za pocetak posto to isto mozes da radis i direktno iz Registra.

Hvala @mixi, probaću i to, mada već počinjem da vjerujem da se to ne može uraditi. Ako ne uspijem sa jvTools bataliću sve.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno