Šta je novo?

RemoteDesktop sesija - kako bez otimanja?

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Da li neko možda zna kako rešiti problem otimanja remote desktop sesije na Windows XP?

Da li postoji mogućnost za sledeće: jedan korisnik radi na RDP-u, drugi inicira konekciju i tom drugom se pojavi poruka "e ima još neko logovan"?

Treba da pečuješ jedan DLL fajl i i onda rade nekoliko sesija bez otimanja. Vidi, na primer, ovde.

Znam za to, ali nije resenje, mora sve 100% legalno. Treba mi samo neki nacin da se korisnik koji je logovan i koji se loguje obavesti da saceka ili nesto.

Win Xp namerno ne dozvoljava više od jedne konekcije, to je rezervisano za servere.
Slobodno probaj ovaj progrem, iz iskustva tvrdim da nećeš imati nikakvih problema sa legalnošću Windowsa, a pogotovu sa njegovom proverom od inspekcije.

Nije problem u broju konekcija, problem je u obavestavanju korisnika.

Ne znam zasto uvek pokusam da pitam samo ono sto mi treba nadajuci se da ne moram da pricam celu pricu:

Elem, softver koji je instaliran na XP-u ima samo jednu licencu. Nije ga moguce pokrenuti vise puta, za koriscenje tog SW od strane tri korisnika je napravljen nalog na koji se kace preko RDP. Problem je sto kada neko radi na sesiji, drugi korisnik to ne zna i uloguje se i ukrade mu ekran. Znaci to pokusavam da resim. Jer dzaba meni patch kada svakako korisnik ne moze da pokrene SW zbog kog i cela gimnastika.

Mislim da ti je u tvom slucaju najbolja varijanta neki alternativni rdp program tako da potrazi po netu takve sigurno ih ima gomila i verovatno neki podrzavaju tu opciju koja tebi treba. Evo npr. ja sam skoro naleteo na ovaj ali nisam imao potrebu da ga isprobavam.

Nazad
Vrh Dno