Šta je novo?

Remote web camera

Eclipse

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
319
Da li je moguce i kako:
imam kuci racunar koji je 24/7 na net-u i imam web kamericu.
Kako da sa drugog racunara pristupim kompu tj.kameri, odnosno da vidim sta kamera prikazuje.

Nadam se da sam dobro objasnio.

Poz

bice sredjeno za staticnu ip adresu.
Sto, jel imas neku ideju?

Koristio sam Active WebCam (http://www.pysoft.com/) koji ima svakakve opcije i modove upotrebe, toliko da treba utrošiti vremena dok se sve podesi i namesti.

Potrebno je da znaš svoju trenutnu IP adresu (statička ili dinamička preko nekog servisa) za remote camera, video stream... i sl. modove, a za neke ne treba npr. uploaduje sliku na tvoj web site pa pristup browserom (tri moda: ručni refresh, script ili activex kontrola). Ili šalje email sa nekoliko uzastopnih snimaka ili video sekvencom čim detektuje promenu na slici... itd.

Kažem 'koristio' jer sad radije preuzmem remote kontrolu nad PCem pa radim šta mi treba...

Ali na skype nekomora da se javi na taj komp pa da ukljuci kameru pa da ja vidim "kroz" kameru, bar ja mislim da to tako funkcionise.

A kako to sa remote kontrolom funkcionise sa kamerom, sta koristis.
Ja sam probao Tiny VNC i ne vidi se slika, a kameru mogu da pokrenem.

ma, jok.

samo stikliras ova 2 check box-a u Skype Options-ima:

1. Advanced / Call / Automatically answer incoming calls

2. Video / When I'm in a call: / Start my video automatically

😉

nije losa ideja ni za skype, mada, ako imas static IP, mozes lepo da instaliras apache na masini i da streamujes - tj, da ti makina bude stream server 😛 (samo ideja)

ajd probacu ovo sa skype.

Ne znam kako da koristim apach kao stream server?

Nazad
Vrh Dno