Šta je novo?

Remote podrska

• Začetnik teme Začetnik teme grabun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

grabun

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2006
Poena
304
Jel ima neki dobar, a besplatan program za remote podrsku? Radio sam sa teamviewerom i zaista je daleko najbolji, ali nije besplatan. Kao ima neka non commercial fora, al nakon nekog vremena to pukne i radi minut, pa moram da cekam 10 minuta. Koristio sam hamachi i win rds, al on je dosta cudljiv jer nekad hoce, nekad nece da radi. Onaj vnc viewer isto nije to sto se trazi jer korisnik mora da ima fixnu IP adresu. Ustvari najbolje bi bilo ako neko ima neki savet kako da se resi problem sa teamviewerom.
Unapred zahvalan na svakom vidu pomoci.

P.S.
Video sam da neke firme koje ovako rade podrsku korisnicima imaju svoje aplikacije preko kojih korisnik poziva firmu od koje zahteva podrsku. Posto vecina firmi ima slicne aplikacije (razlika je neznatna u izgledima aplikacija - samo logo firme ili sl.) pretpostavljam da takva neka aplikacija moze da se nadje na netu i da se malo doradi. Jel ima neko predstavu gde to da se nadje.

ultravnc?
logmein?

Ne znam koju verziju teamviewer-a si koristio ali nisam nikada video da se sesija ugasi ili da ne mozes momentalno da ponovo uspostavis novu.Teamviewer je najkompletnije resenje i jedno od prakticnijih, na njihovom sajtu mozes da vidis koje su razlike izmedju free i komercijalne varijante.

Poredjenje vnc programa

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_remote_desktop_software

Staticku ip adresu mozes da zaobidjes koristeci neki od dyndns sistema.

Poz

Ne znam koju verziju teamviewer-a si koristio ali nisam nikada video da se sesija ugasi ili da ne mozes momentalno da ponovo uspostavis novu.Teamviewer je najkompletnije resenje i jedno od prakticnijih, na njihovom sajtu mozes da vidis koje su razlike izmedju free i komercijalne varijante.

Poredjenje vnc programa

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_remote_desktop_software

Staticku ip adresu mozes da zaobidjes koristeci neki od dyndns sistema.

Poz

Koristio sam verziju 5, cini mi se da 4 nije pravila te probleme, a na sajtu pise koje su razlike i sve je to ok, ali ovde kazem pocne da javlja da se koristi za komercijalne svrhe i zeza. Jel mozes molim te da mi preporucis neki dyndns. Hvala unapred.

Za VNC je potrebno otvoriti port 5900 na routeru forwardovati saboracaj na masinu u podmrezi. Ukoliko imate vise masina koje treba kontrolisati, otvorite vise portova.. 5900 - ... i na svakoj VNC masini podesite odgovarajuci port.

Uz dyndns servis, nemorate pamtiti IP adresu remote masine, vec iskoristite neko ime koje se lakse pamti.

Teamviewer koristim u situaciji kada nekome treba da pomognem da sredi racunar a objasnjavati preko telefona sta i kako da uradi je besmisleno. Predpostavljam da koriste kriptovani VNC protokol.

Nije mi jasno kako koristis teamviewer pa ti javlja da je za komercijalnu upotrebu. Imam nekoliko racunara, vecina mojih koji su stalno upaljeni i stalno im pristupam i nikada nisam imao slicnih problema.

Ja koristim http://www.dyndns.com/. Doduse njega koristim uz ssh preko putty-a, mada je to velika komplikacija na veci broj korisnika.

Poz

Veza puca posle 5 minuta ako koristiš slučajno "Customize" verziju...

http://www.teamviewer.com/download/customdesign_5x.aspx

Pretpostavljam da si hteo da napraviš svoju aplikaciju preko TV 🙂

To isto možeš da odradiš preko UltraVNC-a...

http://www.uvnc.com/addons/singleclick.html

Ne razumem kako mislis customize verziju. Instaliram normalno TW peticu i tamo ukljucim personal non commercial use. Eventualno instaliram i vpn ali nije do toga jer se isto ponasa i kad instaliram i kad ne instaliram. I nije to sad slucajno nesto. Skinuo sam tw sa njihovog sajta, a kao sto sam rekao, na najmanje 5 racunara se isto ponasa...

LogMeIn ubedljivo najbolje rešenje + free

Nisam koristio Teamviewer sigurno godinu dana pa ne znam koja je tacno verzija bila , al meni je provereno radio bez ikakvih prekida konekcije po nekoliko desetina minuta...Isto skinut sa sajta njihovog.

Logmein je hamachi, to sam naveo, al ima foru sto ne radi remote uvek preko njega, zna da zaj..., i ne mogu da se u potpunosti pouzdam u njega.

logmein ti je nepouzdan? hamachi?
ma samo ti se drzi TW...

pa hamachi se zove program, logmein ima vise aplikacija, zar ne.

logmein free - preko webbrowsera pristupas bilo kom racunaru na internetu sa instaliranom logmein aplikacijom. sam odredjuje IP adresu i prijavljuje se na server.
ultravnc - free VNC program, koji uz podrsku sa dyndns nalogom (ili bez njega ako korisnik ode na www.whatismyip.com i procita IP adresu) vrlo lepo radi remote sesiju

uz ovo gore, stvarno ne vidim razlog zasto bi koristio i hamachi. obrati paznju samo na FW i portove ako koristis UltraVNC - kao sto ti je yooyo rekao

Meni TeamViewer radi odlično, nemam nikakve zamerke. Proveri ti kod sebe da ipak nisi negde "označio" da koristiš taj prog za komercijalnu namenu.

Hvala vam ljudi, mnogo hvala, za sve odgovore. Probacu ovo sa logmein, nisam ni izvalio, radio sam stalno preko hamachija i remotea tu varijantu.
A TW zaista nisam instalirao commercial. Sve je odradjeno kako treba, al verovatno sam preterao sa koriscenjem.

Hvala jos jednom.

Ipak

Problem je u tome sto ovi prate broj logovanja i sad je fazon na koga se konektujes. Ako npr na neku firmu na koji se konektuje veci broj korisnika, oni to sve prate i stavljaju te na crnu listu. Ovo je mail od njih:

According to our database you are classified as a commercial user.
A lot of connections went from or into bigger systems (commercial networks).

Cini mi se da cu ipak da kupim teamviewer jer je daleko daleko ispred ostalih programa.
Hvala svima na svesrdnoj pomoci. Logmein je mnogo spor.

Nazad
Vrh Dno