Šta je novo?

remote instalacija

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
pokusavao sam da realvnc 4.5 instaliram preko njihovog deploy tool 1.6.6 na radne stanice u domenu gde postoji jedan server pod win 2003 i radne stanice su pod win xp pro, ali nikako ne ide. onda sam nasao na netu nasao bat skriptu,ali i tu imam problem evo sta sam radio
da bih setup od realvnc 4.5 i bat scriptu postavio koristio sam sledece komande u command promptu

Kod:
NET USE \\RemotePC\IPC$ /user:administrator password

zatim sam bt skriptu i setup.exe kopirao na remote workstation

Kod:
xcopy "C:\RealVNC\*.*" "\\RemotePC\C$\RealVNC4\*.*" /r/i/c/h/k/e

bat skripta izgleda ovako

Kod:
start /wait RealVNC4.5\vnc-4_5-x86_win32.exe /silent
"%systemdrive%\Program Files\RealVNC\VNC4\winvnc4.exe" -stop
"%systemdrive%\Program Files\RealVNC\VNC4\winvnc4.exe" -unregister
regedit /s RealVNC\winvnc4.reg

onda sam koristio program psexec

Kod:
psexec \\RemotePC "C:\RealVNC4\relvnc.bat"

ali kad njega pokrenem u komand promptu mi samo izbaci prvi red .bat skripte

Windows\system32\ start /wait RealVNC4.5\vnc-4_5-x86_win32.exe /silent

i tako stoji nista se ne desava. Gde sam pogresio?
Sta treba da uradim da bi se ova instalacija zaista pokrenula silent na udaljenom racunaru?
Hvala!

A jel smem da pitam zasto realvnc na racunarima u domenu ???

pa radi remote administracije. Ima li boljeg resenja ili koristiti windowsow remote koji dozvoljava samo jednu sesiju?

Ukoliko nije problem licenca, Remote Administrator je, po mom mišljenju, najbolji remote tool, da ne navodim razloge, ima već takvih tema

Ne windowsov remote desktop, već poseban alat Remote Administrator, proguglaj malo

Ja preferiram bash Windowsov "RDP" pogotovo u domenskom okruzenju, jednostavno ne volim third party resenja. Nikad me nije izneverio. A sa druge strane ne razumem to vishe sesija???

Remote Administrator je slazem se extra softwer ali njega koristim ponekad u home mrezama .... manjim firmama ili tako nehsto.

Ako se kačiš RDPom, trenutni korisnik mora da se izloguje ili ti preuzmeš njegovu sesiju pa ne mogu da gledaju šta radiš i da eventualno tako nekome pomogneš. Što mi je potpuno bzvz kad već imaju onaj Remote Assistance ugrađen takođe u sam XP, a ne možeš ga jednostavno pokrenuti pa je smor objašnjavati korisniku kako i gde da klikne.

Mene kod VNCa nerviralo to što neće remotely da se instalira, ima neke probleme sa display drajverom i odustao sam da ga ubeđujem kada nekoliko varijanti koje sam našao nisu htele da prorade.

Inače, ja pitao već i ništa od odgovora kako naterati NetMeeting da jednostavno dozvoli remote desktop sharing, video to svojevremeno u jednoj firmi kako radi, ali nikako da uspem da podesim.

ontopic: gogi, kojim korisnikom pokušavaš da pokreneš instalaciju pa zaglavljuje, da nije u tome problem?

Poslednja izmena:
Kod VNC-a postoji problem da ukoliko je user izlogovan, VNC server nije aktivan i ne može da se preuzme kontrola, dok Radmin to može
KOd Windows remote alata je jedini problem što user ne može da gleda šta ti radiš

Pa ima Microsoftov ugradjen remote assistance koji dozvoljava da i ti i korisnik koristite racunar u isto vreme sa sve chat-om ugradjenim.

Nadji Dameware NT utilities, namesti batch skriptu koja ce da instalira VNC kao servis i preko DNT ga remote instaliraj, mada moj savet je da ne koristis VNC ako je za neke manje stvari jer i DNT ima svoj mini remote control koji mozes da koristis bez ikakvih problema a i remote install je mnooogo lak ;)

Remote assistance se koristi relativno jednostavno u lokalu ili preko internet a i instalacija nije potrebna, cak ni forwardovanje portova ili tako nestho.

A evo kako to radi kod mene.

Registrovao sam 2 usera "korisnik01" i "02" sa nekim glupim passom cisto da i ja i kolega mozemo da radimo u isto vreme. Naravno ja i kolega smo takodje regovali acc. Dodao sam sebe i kolegu u friends listu. I sad. Gde god da se nalazi taj neki korisnik dovoljno je da mu kazem da pokrene windows messinger. Da unese korisnicko ime i lozinku koji mu ja kazem. Mene i kolegu ce dobiti automatski u friends listi (kao kod MSN-a) I da onda samo klikne dvaput mishem kako bi pokrenuo remote assistance.

Posle toga sve je istorija.

toliko od mene

s' postovanjem JA

Nazad
Vrh Dno