Šta je novo?

Remote desktop

Vertygo

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
619
Da li preko remote desktopa u winu, mogu 2 klijenta da budu istovremeno nakačena (kao različiti useri)? Po defaultu ne može, i koliko sam letimično proleteo preko opcija ne bih rekao da može...ali možda je neko imao iskustva s ovime?

Ne moze, chim se kachish na drugi rachunar preko remote desktop-a, user koji je trenutno na rachunaru se auto-izloguje (tachnije fast switch)

Elem, to shto ti hocesh mozesh uraditi preko programchica "remote admin"

Pozdrav.

Moze na serverskim operativnim sistemima (Win 2000 server, Win 2003). Na XP-u ne.

ja sam cuo da postoji neki tweek koji to omogucava ali ne znam koji. MOzda neko od vas zna.
Isto tako trebalo bi da omogucava da se neko remote konektuje dok neko drugi sedi za tom masinom i skljaka (verovatno pod 2 nalogom)

imam ja tweak. M$ je u beta verziji SP2 imao TerminalService koji je podrzavao nekoliko istovremenih konekcija na jedan Windows ali je izbacio tu mogucnost u finalnoj verziji zbog nekih svojim glupih licencnih prava. ako ti treba jos uvek posalji mi PM.

Problem je sto ovaj tweak ne radi ukoliko se Windows nalazi u domenu jer je tada iskljucen Fast User Switch a on je potreban za ovaj tweak! Dakle ako neko nadje nacin da izvede ono sto je Vertygo trazio ali pod domenom neka javi!

remote admin 2.1
ce ti pomoci
odlican je bas za to

10x KIBLA's

Tight VNC,free program,lako se podesava,radi simultano,bez odjavljivanja sa nekoliko kompova odjednom.
Sloba

Imaš i Ultra VNC. Solidan je.

koliko sam vide VNC ne moze da se sakrije na host masini!

Kako ne može? Koliko me sjećanje služi, ti možeš da ukloniš ikonicu iz tray-a. Ajde, ako budem imao danas vremena, baciću pogleda pa ću ti reći kako. Ako mož, naravno.

Od svih navedenih, koji po vašem mišljenju najbolje i najstabilnije radi (posebno u situaciji dial up 2 dial up, ili neka brža konekcija i dial up sa druge strane).
Takođe, koji od ovih programa zahteva najmanje intervencija korisnika na strani servera tj. može li se zaobići problem dinamičke IP adrese na strani servera. Da budem precizniji - kad sam se igrao sa Radminom korisnik sa instaliranom serverskom komponentom je morao da mi na neki način pošalje svoj trenutnu IP adresu. Ima li načina da se ovo zaobiđe/automatizuje? Ovo sve pitam zbog drugarice koja se nedavno odselila iz zemlje, a volela bi da ima pristup svom starom računaru.

Hvala unapred.
Pozdrav

Poslednja izmena:
pa tesko da ce ici bez znanja ip-a govorim u ime RADMINA
on moze da nadje masinu po imenu, ali u lokalu

Poslednja izmena:
KIBLA`s je napisao(la):
pa tesko da ce ici bez znanja ip-a govorim u ime RADMINA
on moze da nadje masinu po imenu, ali u lokalu
a koji ne moze u lokalu? svi oni se oslanjaju na windows u cilju razresavanja imena.

Nazad
Vrh Dno