Šta je novo?

Remote desktop

turbulencija

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2004
Poena
301
Da li je moguce izvrsiti remote desktop izmedju dva Windows 2000 professional operativna sistema i kako?

VNS Server/Client. Ja pomocu njega upravljam Macintosh-em preko PC-ja kod kuce, a moguce je povezati i PC-PC, posto klijent/server aplikacije postoje u verziji za PC i za Mac...Vrlo jednostavan program, radi kao servis u Win2k/XP...

VNC je pitanju, a ne VNS koliko znam?

Opet, ima raznih programa koji rade, počev od VNC koji radi na različitim platformama (sa Linux stanice kontrolišeš Windows radnu stanicu) pa do Remote-Anything i Remote Administrator koji su po meni mnogo bolje rešenje ako hoćeš da kontrolišeš sa Windows radne stanice. Meni su zanimljivi zato što postoji mogućnost da se i instaliraju sa udaljenog mesta, tj. ne moraš da sediš za tim računarom na kojem hoćeš da instaliraš jedan od ova dva programa (ili oba :) )

Remote-Anything se nalazi na http://www.twd-industries.com/
Remote Administrator se nalazi na http://www.radmin.com/

Pera je napisao(la):
VNC je pitanju, a ne VNS koliko znam?

Opet, ima raznih programa koji rade, počev od VNC koji radi na različitim platformama (sa Linux stanice kontrolišeš Windows radnu stanicu) pa do Remote-Anything i Remote Administrator koji su po meni mnogo bolje rešenje ako hoćeš da kontrolišeš sa Windows radne stanice. Meni su zanimljivi zato što postoji mogućnost da se i instaliraju sa udaljenog mesta, tj. ne moraš da sediš za tim računarom na kojem hoćeš da instaliraš jedan od ova dva programa (ili oba :) )

Remote-Anything se nalazi na http://www.twd-industries.com/
Remote Administrator se nalazi na http://www.radmin.com/

Da, greska VNC. Nisam se pre zezao sa time, pa sam napravio gresku. Zato sam i preporucio VNC, jer je vrlo jednostavn i za razliku od M$ resenja radio je iz prve...

Mac-PC.jpg

delimir je napisao(la):
Da, greska VNC. Nisam se pre zezao sa time, pa sam napravio gresku. Zato sam i preporucio VNC, jer je vrlo jednostavn i za razliku od M$ resenja radio je iz prve...
koje MS resenje?

Meni savrseno radi Remote Desktop Connection iz samog windows-a......kacim se sa latop-a (WinXP) na Windows 2003 server......

ljudi, morate razlikovati VNC i MS Remote Desktop, to su dve razlicite stvari.

www.realvnc.com

sve je proradilo iz prve, bez previše podešavanja i cimanja.. ok radi preko 64k kvazi-kabla (kad se maksimalno smanji kvalitet prikaza).

Twix je napisao(la):
Meni savrseno radi Remote Desktop Connection iz samog windows-a
Da, takodje. Cak je i kroz modem isao zadovoljavajuce, dok je modem bio aktuelan :D

Ja koristim Remote Administrator, ako nekog interesuje moze da proba, dobar je

Mislim da u Win2000 nema Remote Desktop Connection, nego tada sam koristio
"NetMeeting" u slucaju da me zeza pcAnywhere.

nema remote destop ali imas terminal servise ;) a mozes i da skines sa MS sajta remoe desktop install pa da instaliras

Miroslave ... oces da kazes da postoji dodatak M$ Remote Desktop za 2000 Pro ? /da mogu da se kacim na 2000 Pro/

Mazzi je napisao(la):
Miroslave ... oces da kazes da postoji dodatak M$ Remote Desktop za 2000 Pro ? /da mogu da se kacim na 2000 Pro/
ne, za to moras imati terminal services instaliran, koji je opet nemoguce staviti na pro verziju. Remote Desktop instaliras na win2000 i imas mogucnost konektovanja na winxp i win2003 :)

Ok, to znam ... mislio sam da su mozda izbacili neki dodatak da omoguce Win2000 Pro da moze kao XP da prihvati jednu konekciju ... u svakom slucaju hvala

NetOp (trenutna verzija kod mene 7.6)
podrzava Windows (Server 2003, XP, 2000, NT, ME, 98, 95, 3.1x), Linux, Solaris, Symbian, OS/2, Mac OS X, Windows CE, Active X...podrzava modemsku vezu, TCP/IP, TCP, IPX i ostale vaznije protokole, jednostavan, brz...mozes potpuno da preuzmes kontrolu nad racunarom na koji se kacis, da zakljucas tastaturu/misa, zatamnis monitor da se ne vidi sta radis, bez konektovanja na udaljeni racunar mozes da dobijes inventory (koji hardware, koji software, sta je instalirano...), ima svoj deployment utility (samo ti je potreban administratorski nalog sa masine na koju radis deploy klijenta)...
eto...

skoro zaboravih :d
www.netop.com :d

Poslednja izmena:
Aktuelna verzija je 7.65, cisto ako nekomo zatreba...

Ja inace koristim RemoteAdministrator, aktuelna verzija 2.2
mali, brz, pouzdan.

Falcon je napisao(la):
Aktuelna verzija je 7.65, cisto ako nekomo zatreba...

Ja inace koristim RemoteAdministrator, aktuelna verzija 2.2
mali, brz, pouzdan.

odo da ga skinem :p

edit: narucio sam free kopiju (da ne kazem trial)...trebace 10 dana da stigne...pa cu da javim utiske ako nekoga interesuje... :D

Poslednja izmena:
ljudi, netop je nesto drugo... to je program za kontrolu desktopa, odlican UserSupport (ja preferiram hijenu), ali nije to terminal servis kao Remote Desktop... refresh na RDP-u je stvarno mnooogo bolji nego kod programa za kontrolu desktopa

Nazad
Vrh Dno