Šta je novo?

Remote Desktop problem - server se resetuje

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Računar sa XP PRO SP3 prima Remote Desktop konekcije (server).
Pristupa mu se sa 4 loakcije:
1. XP PRO SP3 (moj notebook)
2. XP PRO SP3
3. XP Home SP3
4. Android Samsung Galaxy preko "Remote desktop" aplikacije.

Problem nastaje kada se povežem sa Androida, diskonektujem i ako je sledeća konekcija sa mog notebooka, server se resetuje.
Ako posle Androida povežem 2. ili 3. računar, pa moj notebook, nema resetovanja.

Tom računaru najčešće pristupam sa Notebooka (više puta dnevno), zatim sa Androida (bar jednom dnevno), a preostala dva računara se povezuju jednom sedmično, nekad i ređe. Prethodne sedmice su se više puta povezivali, pa sam imao problem da utvrdim kada se server resetuje.

Any ideas?

A da pokusas sa VNC-om? UltraVNC ima podrsku za MS Authentification (zahteva unos username i passworda windows usera) pa je dosta sigurniji od ostalih VNC klonova.

Čekaj sa UltraVNC da se povežem na Remote Desktop server?!? :zbun:

Probaj i da kada se sa notebook-a kacis na server u start run kucas mstsc /admin posto se desava da kad ides preko start all programs accessories pa remote desktop connection, podigne drugu sesiju pored one koja je vec podignuta kada si se logovao na server.

VNC server već postoji. Nije to problem (zapravo jeste*). Interesuje me zašto Remote desktop pristup resetuje računar.

Računar je povezan na ruter i propušteni su svi portovi. Notebook (posle čijeg konektovanja se resetuje) je u najvećem broju slučajeva povezan na istu mrežu (isti ruter, jedan switch dalje).

*Instaliran je VNC (mislim da je RealVNC) i nekad radi OK, a nekad jednostavno neće da prihvati konekciju. Zašravo, momentalno izbaci zahtev za password, ukucam, on drlja i XP PRO kaže da ne može da se poveže, a Android izbaci neku Java grešku. Uglavnom radi OK.

Hm, izgleda da će da padne reinstal sistema na serveru (ispadne da samo on pravi problem). Imam jednu licencu za Windows 2008 server koja stoji, tako da ću batalim XP na toj mašini...

Marko_S, probao sam mstsc /IP /admin, ali nema promene. Resetuje se.
Prilikom reseta se čuje neki čudan zvuk. Izgleda da mi poplaši hard diskove. Kao da im momentalno odseče struju.

Update: nisam malopre napisao da preferiram RD, jer mnogo "tečnije" radi nego VNC, brže se osvežava i u globalu mi je prijatnije u tom okruženju (prilagodljiva rezolucija i ostalo).
Kod Androida je RD klijent mnooogo bolje odrađen, počev od navigacije kursora i kliktanja, pa do tastature i specijalnih tastera. Ovde je izgled i osvežavanje gotovo identično.

Poslednja izmena:
Da li je "cold" reset ili soft?
mozda je lan adapter poceo da brljavi kad krene u inicijalizaciji da ispituje power state adaptera preko Rd-a . mozda da probas druge drajvere lana za server ...nisam siguran u to ali moguce da RD softver u inicijalizaciji konekcije pogleda i to.kako koji
Da li si probao Radmin? kako on radi?

Poslednja izmena:
Hm, reset...momentalan...very cold, rekao bih...bukvalno se HDD u trenutku zbuni (krrrk) i reset....to čujem.
Nisam probao radmin. Jel koristi isti prtokol/portove kao RD?

Moguće je da je do LAN karte, ali zašto pravi problem samo u kombinaciji notebook posle Androida?

Ne. Radmin cini mi se koristi neki svoj mehanizam na portu 4899 ali port se moze promeniti. mozda je i protokol isti ali ne verujem jer je komercijalan i po meni jako dobro parce softvera. ima i nt autentifikaciju tako da je ok za XP .
Neznam kakvi su gremlini kod tebe , ja sam imao nesto slicno i ispostavilo se da je brljavila lan karta(hardverski) sa cold resetom i 3 puta sam dzabe dizao svez server
Kod mene je isto to bilo server na kome je bio radmin i proxy sa ics-om kome sam pristupao sa 3 razlicita klijenta , jedna vista , i dva xp sp3. desavaliu su se random reseti servera ali nekako cini mi se najvise bas u trenucima kad sam hteo da pristupim preko RD-a .

Poslednja izmena:
Ubaciću drugu LAN kartu, pa ću da probam. To je najjednostavnije u ovom trenutku :)
Radmin otpada, ne kupujem dodatni software, nema šanse...

ok. probaj sa drugim lanom , to jeste najjednostavnije.

Ubacio sam D-Link 530. Nema razlike. Doduše, pustio sam da se digne sa generičkim drajverima.

Nove info:
Kada se poveže, dobijem log in ekran. Ukucam admin user/pass sledi reset.
Ukucam pogrešnu šifru, kaže mi da je šifra pogrešna i izbaci login prozor.

Kada se sa Androida logujem na user1 (nema veze da li je admin), pa sa notebooka na user2, sve prođe OK.
Ako ide user1>user1 ili user2>user2, računar se resetuje.

Nazad
Vrh Dno