Šta je novo?

Remote desktop pitanje

Team Viewer

Kako stoji kad je rec o bezbednosti?

Kod nas na poslu, silom prilika, se koristi DameWare, probaj, pa mozda ti se svidi?!

Team Viewer Kako stoji kad je rec o bezbednosti?

Zavisi koji ti nivo bezbednosti treba. Lepo je to što koriste AES256, ali oni su tu praktično man in the middle i imaju uvid u sve podatke koji se razmenjuju preko tunela. Nije prihvatljivo rešenje u slučaju da nije dozvoljeno da treće lice ima uvid u podatke - bio to Google ili Teamview-er.

edit: Evo sad sam pročitao tekst sa njihovog sajta i pošto radim u procesing centru ovo mi je vrlo sumnjivo (ja lično ne verujem da je istina uopšte):

Security-related inspection GAD eG

The German GAD eG (operator of data processing centers for around 450 German banks) verified security-related aspects for TeamViewer. The use of TeamViewer at bank workstations (WinXP) has been approved.

Po PCI DSS standardu, apsolutno je nemoguće da je neko odobrio da se osetljivi podaci koji uključuju informacije o karticama šalju preko TeamView-era.
Moguće je da ga koriste za pružanje customer support-a za neke aplikacije koje se vrte na radnim stanicama u bankama - i da preko njega ne idu nikakvi podaci.

Poslednja izmena:
Vrh Dno