Šta je novo?

Remote desktop - Kako?

Jovandeka

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
320
Као прво, не разумем се у мреже!

Данас сам набавио бежични рутер и повезао овако: Антена->АП->Рутер->Десктоп машина, све је на спрату и повезано жицом. Доле ми је лаптоп, он је повезан бежично. Интернет, ДиСи, размена податакаизмеђу рачунара - све ради без грешке.
Е, сад... Хтео бих од доле да лаптопом контролишем десктоп рачунар на спрату. Ваљда за то служи Remote Desktop. Како се то подешава?

My Computer->Properties->Remote...

Када покренем Desktop Remote Connection тражи ми Computer->Browse For More... Ту добијем WORKGROUP. Када кликнем на то добијам поруку:
The WORKGROUP domain/workgroup does not contain any Terminal servers.

Може ли некакав туторијал како да ово одрадим? На што разумнијем језику, наравно, поштоми је ово први пут да радим овако нешто...

Тражио сам по форуму, али не нађох ништа... Глава ми пуца од некаквог црног вина, и ово једва куцам... Ма само да решим то, макар и по цену да испаднем глуп у друштву...

Помозите ако можете... Ајд' уздравље!

Poslednja izmena:
Vako, da bi ti RD radio moras da imas neki user account kome je to dozvoljeno i plus da taj account ima sifru (bez sifre ne radi), posto ste u okviru iste mreze ne treba ti pristup spolja i forwardovanje portova, vidim da znas kako da omogucis RD, kad si ga omogucio na PcC-ju kome pristupas igra moze da pocne.
Na kompu sa koga se povezujes iden Start-Run i kucas mstsc, onda ti se otvara prozor u koji ukucavas ime ili IP adresu racunara na koji se kacis, potop kad ti otvori prozor ukucas korisnicki ime i sifru i to je to.

Ха! Ради!
Значи само је потребно ставити лозинку на акаунт... Мало ми кочи, ваљда треба подесити још неке ситнице... Играћу се сутра кад главу разбистрим...
Хвала друже!:wave:

Tu smo da pomognemo.

Nazad
Vrh Dno