Šta je novo?

Remote Desktop Connection

GuruDexx

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2003
Poena
619
Kada u Remote Desktop Connection stavim da nadje racunar na prezi mi kaze da "The Network does not contain any Terminal servers".
Zanima me sta mi je potrebno i kako da namestim.

Svaka pomoc je dobrodosla!

Poz.

Isti problem i kod mene. Medjutim kad u polja upisem direktno ime kompijutera, user name i password bez problema pristupim tom racunaru tako da se ne bunim :)

Remote Desktop COnnection nije isto sto i terminal server, tako da niko od vas nema instaliran taj server, stoga vam Windows regularno i prijavljuje nedostatag istoga na mrezi.

To ne treba da vas buni, samo upisete IP adresu racunara ili njegovo net bios ime i logujte se na njega. Naravno ako ste prethodno omogucili tu opciju

Prvo moras da kazes koji OS koristis ? Ako koristis win2000pro na njega ne mozes da se kacis. Ako je XP dovoljno je da stikliras "Allow users to connect remotely to this computer" a za W2KSrv tu vec moras da instaliras terminal servis. Ova prica vazi za kompjutere na koje se kacis !

:boom:

Koristim XP+SP1.

A, gde da otkucam IP.

@Roy Jones Jr.
To sto si rekao nece da radi.

Ajde korak po korak. Prvo moras da dozvolis "Remote Connection" na racunaru na koji hoces da se logujes (desni klik na "My Computer" pa "Properties" pa "Remote" i cekiras obe kucice). Posle toga startujes "Remote Desktop Connection" i ides na "Options". Na "Experience" izaberes "LAN (10 Mbps or higher)" a na "General" kucas ime kompijutera, user name i password (bilo bi dobro da taj user i pass odgovaraju administratorskom nalogu na racunaru na koji se logujes). Nakon toga ides na "Connect" i to je sve.
Imaj na umu da problem moze da napravi i firewall na racunaru na koji se logujes (npr. Kerio), pa ako je to slucaj onda ga ugasi.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Ajde korak po korak. Prvo moras da dozvolis "Remote Connection" na racunaru na koji hoces da se logujes (desni klik na "My Computer" pa "Properties" pa "Remote" i cekiras obe kucice). Posle toga startujes "Remote Desktop Connection" i ides na "Options". Na "Experience" izaberes "LAN (10 Mbps or higher)" a na "General" kucas ime kompijutera, user name i password (bilo bi dobro da taj user i pass odgovaraju administratorskom nalogu na racunaru na koji se logujes). Nakon toga ides na "Connect" i to je sve.
Imaj na umu da problem moze da napravi i firewall na racunaru na koji se logujes (npr. Kerio), pa ako je to slucaj onda ga ugasi.

Uradio sve sto si rekao i nece. Kaze da nemoze da nadje masinu na mrezi i da proverim IP.

Ajde ponovo !

1. Ti pingujes tu masinu ?
2. Nemas firewall na njoj ?

Ako je tako onda je dovoljno da u prozor samo upises ip i da mozes da joj pristupis. Proveri jos samo dali je setovan port po kome pristupas ili nije !!!

:boom:

prvo, u control panel/system properties/remote moras na destination masini da cekiras SAMO donji checkbox (allow other computer to connect remotely), onaj prvi je remote assistance i nema veze sa ovom pricom, niti ti u zivotu treba, po defaultu je cekiran, a ti ga obavezno decekiraj.
onda na masini sa koje pristupas start>programs>accessories>communications> remote desktop connection, i tu ukucas ili netbios name ili ip adresu destination masine i connect.
ako ne radi, onda moras da proveris da li su te dve masine uopste umrezene. proveri prvo da ispingujes obe. onda proveri da li su u istoj workgroup (system properties>computer name). takodje ako nisi iskljucio simple file sharing, eto prilike da i to ucinis ovom prilikom (folder options, poslednja opcija, decheckiraj).
ako i dalje ne radi, proveri da li su instalirani svi network protokoli na obe masine u properties same LAN konekcije.

Evo uspeo sam.

Tamo gde treba da otkucam ime masine sam utkucao IP i radi.

Poz.

E sada me zanima nesto drugo.

Da li mogu da se okacim na drugu masinu dok na toj masini sedi neko i radi?

Probao sam da napravim novi user ali nece da li postoji nacin da to izvedem.

Bio bi zahvalan na pomoci!

GuruDexx je napisao(la):
E sada me zanima nesto drugo.

Da li mogu da se okacim na drugu masinu dok na toj masini sedi neko i radi?

Probao sam da napravim novi user ali nece da li postoji nacin da to izvedem.

Bio bi zahvalan na pomoci!
To zavisi od toga na koji se operativni sistem zakacis sa Remote Desktop-om. Pod XP-om ne postoji nacin da u isto vreme radi lokalni i remote korisnik dok pod Win2000 Serverom i Win2003 mozes da radis i da lokalni korisnik to ni ne primeti.

Pod XP-om ne postoji nacin da u isto vreme radi lokalni i remote korisnik

ovo i nije tako losa opcija za admine i TS u vecim mrezama, narocito onima koje imaju i wan konekcije. umesto da se cimas do kancelarije i tamo setujes nesto na winxp, lepo preko remote connection izbacis usera (koji je verovatno nesto "strucno" zabrljao), kad se ulogujes kao admin, zavrsis sta treba, diskonektujes i kazes mu da moze ponovo da se uloguje u low level modu :)

Aha, a sto je port na racunaru otvoren non stop, nista, a? :smash:
Rupetina u bezbednosti! :(

Sve sam uradio kao što ste napisali, onda mi se pojavi Log On to Windows i šta tu ukucati? Ako ukucam computer name bez passworda neće. Šta da radim kad nema passworda. Onda kreiram user-a i kad ukucam name i password opet isto. Inače računari rade sasvim normalno u mreži. Uvek dobijam istu poruku:
The sistem could not log you on. Make sure zour User name and doman are correct, then type your password again. Letter in password must be typed using the correct case.

Probaj ovo programce, Real VNC .
Ja sam ga koristio na 10 racunara u mrezi. Mada na racunaru kojem trebas da pristupis mora da bude startovan VNC server itd... Mislim imas obicna podesavanja itd... da ne smaram vise:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno