Šta je novo?

Remote Desktop Connection

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Imam WINXP i Cable modem sa fiksnom IP adresom. Kako da namestim da kad recimo odem kod nekoga da se preko net-a nakacim na moj racunar koji je nonstop online? Probao sam sa onom opcijom u xp-u (remote desktop connection) ali nesto ne biva. Jel neko probao nesto slicno?

Probao, radi 🙂
Moras da na masini kojoj prisputas to imas ukljuceno.
To je sve sto treba, i naravno remote desktop klijent koji dolazi uz XP.
Inace, radi odlicno 🙂
U LAN-u sam cak gledao film na drugoj masini.
Jedini bedak je sto je 8bitna paleta boja maksimu, mada to se primeti tek kod ovakvog glupiranja kao sto je gledanje divx-a.
Za neku normalnu upotrebu (copy, paste, podesavanja i slicno) nece ni malo smetati sto taj remote desktop radi sa 256 boja.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Probao, radi 🙂
Moras da na masini kojoj prisputas to imas ukljuceno.
To je sve sto treba, i naravno remote desktop klijent koji dolazi uz XP.
Inace, radi odlicno 🙂
U LAN-u sam cak gledao film na drugoj masini.
Jedini bedak je sto je 8bitna paleta boja maksimu, mada to se primeti tek kod ovakvog glupiranja kao sto je gledanje divx-a.
Za neku normalnu upotrebu (copy, paste, podesavanja i slicno) nece ni malo smetati sto taj remote desktop radi sa 256 boja.

Pozdrav!

Jel mi ne trebaju oni IIS servisi? Jel sve sto treba da ukucam samo svoj IP i username i pass u ono remote desktop connection? Ima li nekih setovanja?

Samo IP, user i pass.
Setovanja ima ali se odnose na kvalitet veze (tipa da li da kesira slike i da li da vuce backgroud slikicu sa desktopa) i gotovo da su nebitna.

"Najozbiljnija" su ona koja se ticu kolika je rezolucija tog desktopa i da li radi Alt+Tab.
🙂

A ti IIS, zaboravi, nista ti to ne treba.

Pozdrav!

p.s. ocemo na chat, mozda bude brze, ali bas mozda 🙂

Sasa je napisao(la):
Samo IP, user i pass.
Setovanja ima ali se odnose na kvalitet veze (tipa da li da kesira slike i da li da vuce backgroud slikicu sa desktopa) i gotovo da su nebitna.

"Najozbiljnija" su ona koja se ticu kolika je rezolucija tog desktopa i da li radi Alt+Tab.
🙂

A ti IIS, zaboravi, nista ti to ne treba.

Pozdrav!

p.s. ocemo na chat, mozda bude brze, ali bas mozda 🙂

ajmo na chat
oces na icq? 45997371 ili na neki drugi chat?

Evo sad sam na benchmark chatu sa usernamom milanlj pa ako si tamo javni...

milanlj je napisao(la):
Imam WINXP i Cable modem sa fiksnom IP adresom. Kako da namestim da kad recimo odem kod nekoga da se preko net-a nakacim na moj racunar koji je nonstop online? Probao sam sa onom opcijom u xp-u (remote desktop connection) ali nesto ne biva. Jel neko probao nesto slicno?
Ko ti je cable provider?
I ja imam fixnu IP adresu, ali ne svoju vec proxyja pa niko i ne moze da mi pridje 😡

Sasa je napisao(la):
Ma radi i sa vise boja, samo moras da se povezes iz drugog XP-a i da ukljucis 16 ili 24 bit paletu u RDP podesavanjima. Ali mislim da je gledanje DivX-a tako stvarno bolesno :what:

Re: Re: Remote Desktop Connection

ssteva je napisao(la):
Ko ti je cable provider?
I ja imam fixnu IP adresu, ali ne svoju vec proxyja pa niko i ne moze da mi pridje 😡

telefonija... mozda je to i kod mene problem. Kako da znam da li je to IP od proxyja ili ne?

Re: Re: Re: Remote Desktop Connection

milanlj je napisao(la):
telefonija... mozda je to i kod mene problem. Kako da znam da li je to IP od proxyja ili ne?
Idi na http://www.whatismyip.com/
Pinguj IP koji ti javlja, ili trace-uj pa ces videti nesto u fazonu ns.sbb.co.yu...
Svi korisnici su maskirani osim onih koji uplate biznis tarifu 😉
Kazu bice IP adresa i za ostale uskoro, trebalo bi da ih stalno zovemo da izvrsimo pritisak:whip

Re: Re: Re: Re: Remote Desktop Connection

ssteva je napisao(la):
Idi na http://www.whatismyip.com/
Pinguj IP koji ti javlja, ili trace-uj pa ces videti nesto u fazonu ns.sbb.co.yu...
Svi korisnici su maskirani osim onih koji uplate biznis tarifu 😉
Kazu bice IP adresa i za ostale uskoro, trebalo bi da ih stalno zovemo da izvrsimo pritisak:whip

Tacno, i meni je ns.sbb.co.yu Ne mogu da verujem. Kad si se ti nakacio na cable? Zvacu ih ja danas...
Eh da, a zasto mi u properties od moje konekcije javlja 10.1.239.249, a na ovom sajtu mi kaze nesto drugo... Od cega je ovaj IP u properties-u?

milanlj je napisao(la):
Tacno, i meni je ns.sbb.co.yu Ne mogu da verujem. Kad si se ti nakacio na cable? Zvacu ih ja danas...
Eh da, a zasto mi u properties od moje konekcije javlja 10.1.239.249, a na ovom sajtu mi kaze nesto drugo... Od cega je ovaj IP u properties-u?
He, ja sam se zakacio odmah u pocetku, bio sam 10. musterija 🙂
Adresa koju pominjes dobija modem od DHCP-a, ali posle idemo kroz NAT ruter pa svi izlaze na net sa istom IP adresom.
Zovi Sanju i pitaj je za dobijanje sopstvene IP adrese pa napisi posle sta je bilo...

ssteva je napisao(la):
He, ja sam se zakacio odmah u pocetku, bio sam 10. musterija 🙂
Adresa koju pominjes dobija modem od DHCP-a, ali posle idemo kroz NAT ruter pa svi izlaze na net sa istom IP adresom.
Zovi Sanju i pitaj je za dobijanje sopstvene IP adrese pa napisi posle sta je bilo...

Ja sam bio medju prvima na starom gradu, cak mislim da sam bio i prvi... Jos pre nove godine, a najlepse je bilo dok nisu racunali protok. Al sam se sit naskidao fajlova😀
Zvacu je...

Nazad
Vrh Dno