Šta je novo?

Remote desktop connection problem

• Začetnik teme Začetnik teme nnnn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
Pozdrav,

Imam sledeci problem, hocu caletu da namestim da moze od kuce, kao i bilo gde sa laptopom da se konektuje na svoj komp u firmi. E sad posto ima dinamicku ip adresu, napravio sam nalog na no-ip.com i sve radi lepo sto se tice dobijanja veze i kontrole kompa preko neta. Ali ima sledeci problem, njemu to najvise treba da bi proverio placanja preko nekog ebanking softwera, a taj program radi samo preko nekog njihovog dial-upa. i sve ide normalno udje u program i krene da zove i kada dobije konekciju, meni pukne remote session. i posle ne moze da se konektuje sve dok se ta veza ne disconnect. E sad pitanje je kako da resim ovo? E da host OS je winxp.

Huh... treba podesiti interface metric u TCP/IP podesavanjima.
Sta se u stvari desava.. Racunar ima izlaz na internet preko mreznog adaptera. Medjutim kada se podigne i modem onda ima izlaz na net na drugom adapteru (i sa drugom IP adresom). Onaj adapter cija je metrika najmanja bice koriscen za internet.

Koji sw koristis za remote desktop? Mozda da pokusas sa nekim drugim remote desktop .. npr UltraVNC.

Huh... treba podesiti interface metric u TCP/IP podesavanjima.
Sta se u stvari desava.. Racunar ima izlaz na internet preko mreznog adaptera. Medjutim kada se podigne i modem onda ima izlaz na net na drugom adapteru (i sa drugom IP adresom). Onaj adapter cija je metrika najmanja bice koriscen za internet.

Koji sw koristis za remote desktop? Mozda da pokusas sa nekim drugim remote desktop .. npr UltraVNC.

Mislim da sa ultravnc nece nista postici, kao sto kazes kad se nakaci on kapira odmah da mu je def gw modemska konekcija i samim tim puca veza.Kao sto rece yooyo po meni jedino resenje ti je da stavis da ti na lanu metrika bude 1 npr .. a na modemu ( ne secam se dal uopste moze !?! ) da stavis npr. 10.
Ili da napravis skriptu koja ce da sadrzi klasicnu route add komandu koja ce se pokretati cim uspostavi konekciju tako da override-uje rutu koju dobija od dialup-a.

Problem je u tome kojim redom se provjeravaju o koriste mrežne konekcije... Treba da se postavi da je redoslijed LAN, pa onda dial-up konekcije.

Desni klik na Network (odnosno My Network Places), pa Advanced, pa Advanced Settings. Onda na prvom tabu, postaviš redoslijed konekcija tako da ti sve mrežne konekcije budu iznad dial-up konekcija. Imaš dve strelice sa desne strane kojima se to radi. Kad završiš, klikneš na OK, restartuješ mašinu i to je to...

Nazad
Vrh Dno