Šta je novo?

Remote administracija?

blenta

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2003
Poena
619
Treba mi neki softver sa kojim mogu da pristupam udaljenom kompjuteru, u boljem slucaju da imam kontrolu nad windowsom, ili da bar mogu da menadzerisem fajlovima kopiram brisem, uploadujem, downloadujem itd.

ALI sve to ne preko interneta vec da komunikaciju ostvarujem direktnim telefonskim pozivom!
Znam da sve to radi pcanywhere, ali on radi samo preko neta.
Pozdrav :wave;

OS XP Pro ima u sebi remote desktop.(System Properties->Remote) Podesi konekciju kao dial-in, dozvoli korisniku da ostvaruje tu konekciju i dodeli mu licna prava i trebalo bi da ti radi posao sa remote desktop konection... mstsc.exe

blenta je napisao(la):
..........Znam da sve to radi pcanywhere, ali on radi samo preko neta.
Pozdrav :wave;

Šilno grešiš,ovaj šilno grešiš šinko......S PcAnywherom mozes i direktno telefonski da se povezes na udaljeni racunar i to sto na tom racunaru namestis da je host aktivan i da ceka na konekciju, (ili da sam host zove remote masinu), a ti sa svoje strane budes remote.....Ma valjda me kapiras,moze telefonski ja tako odrzavam racunare u svojoj firmi na udaljenim lokacijama....znaci nabavi njega i furaj... :happy:

pcAnywhere koristim za administraciju udaljenih racunara u firmi modemskom konekcijom i radi super! type;

Hvala....sad, stvarno ne znam kako nisam video tu opciju :D.
Odlicno sutra instaliram, i vozi ...

p.s. XP mi ne bi radio (ne mogu da ga instaliram preskup je ...)

A da li PCAnywhere sme da se instalira na serveru? Mislim, što se tiče sigurnosti (koji je 24/7 na netu), radi remote administracije (konkretno, W2K server)?? Kakva su vam u tom slučaju iskustva?

re

PcAnywhere je ok samo sto zna da puca povremeno predlazem ti da probas i vnc jeste malko tromiji ali trosi manje resursa i radi stabilnije.
Bitno je da imas vise izbora pa ti vidi sta ti najvise odgovara

Ma pretpostavljam da PC Anywhere radi posao kako treba, ali pitam s aspekta sigurnosti?? A kako to misliš "vnc jeste malko tromiji ali zauzima manje...", zar to nije kontradiktorno???

Manje ce da ti optereti server (CPU, memorija) instaliraj i sam se uveri , a sto se tice tromosti mislio sam na to da ces veoma osetiti da radis remote, pcanywhere ce biti bolji sa te strane ali ce ti vise opteretiti procesor i memoriju.
Sto se tice sigurnosti to ti je isto koliko ja znam, ne moras preterano da se brines.
Ja inace koristim oba softvera sa windows masina na windows koristim pcanywhere a sa linux-a na windows koristim vnc posto pcanywhere ne ide na linux-u i moj favorit je vnc bez obzira na sve.
Ti probaj i odluci
Usput treba da znas da je vnc besplatan

To care!!! Free software rula... Odo da skidam... Hvala!

Da li postoji vise verzija VNCa ?
Jer ja sam skinuo neku u kojoj ni reci nema o direktnoj konekciji.

Moguce da sam pre dl u upitniku nalupao (random sam ispritiskao), pa mi je posalo neku 5tu ver (al ne verujem, sve bi trebAle da imaju tu opciju)?

Ja sam cuo za ovaj da je bolji od standardnog VNC, nisam ga do sada koristio.

http://www.tightvnc.com/

vladimir je napisao(la):
Ja sam cuo za ovaj da je bolji od standardnog VNC, nisam ga do sada koristio.

http://www.tightvnc.com/

TightVNC je iteracija VNC programa koja u sebi sadrzi JPEG kompresiju slika. Najpreporucljiviji je za modemsko remote administriranje.

Imas 3 osnovne verzije VNC softvera

AT&T VNC - razvijen od strane nekog univerziteta za AT&T
Real VNC - ljudi koji su razvijali VNC ali su se otcepili i nastavili da to rade za sebe
TightVNC - sve isto sto i RealVNC, ali sa implementacijom JPEG-a

M

ja i dalje preporucujem svima majkrosoftov Remote Desktop connection, koji radi drugacije od VNC-a, ima terminalski pristup, i mnogo je brzi...

Opet VNC sluzi za resavanje problema firminom osoblju koje ne zna gde da "klikne", vi sa vnc-om preuzmete kontrolu i korisnik sve to lepo vidi...

Miroslav je napisao(la):
Opet VNC sluzi za resavanje problema firminom osoblju koje ne zna gde da "klikne", vi sa vnc-om preuzmete kontrolu i korisnik sve to lepo vidi...
Hm... sto se ovoga tice. Da li je neko probao XP-ov remote assistance?

Nazad
Vrh Dno