Šta je novo?

Remote Access

fluxy

Slavan
Učlanjen(a)
15.05.2007
Poena
330
pozdrav svima :wave:

potreban mi je program za remote access, takav da server i klijent ne moraju biti istog tipa, vec da su moguce kombinacije npr server-linux, klijent-windows...
Trenutno koristim UltraVNC ali nisam preterano zadovoljan brzinom i jos nekim sitnicama pa me zanima da li znate za nesto bolje...

Team Viewer.

cini mi se da je tw prvenstveno namenjen za povezivanje dva pc putem neta, korisnik drugog racunara mora da mi da neku sifru koju generise tw ili tako nesto... nisam ga dugo koristio pa ne znam tacno... i da li je moguce sa tw pristupiti linux serveru?

Tv ima i linux verziju. Mozes da ga instaliras, podesis da se podize sa sistemom, stavis trajni password i onda sa drugog kompa se ulogujes i vidis spisak svih racunara. Samo jednom upisujes broj i pass, tv posle zapamti to i login je one click job.

Bitno je da podesis boot sa sistemom. Isprobaj, za remote nema bolji, brz je. Podrzava remote boot i shutdown, file transfer. Imas cak i iOS i Android verziju.

Free: tightVNC, logmein ( po meni malo spor )
Paid: Teamviewer ( moze se I besplatni koristiti ali je ogranicenje ako se ne varam na period od 5 min, nakon toga automatski te program izloguje pa moras se opet konektovati ) - preporuka

TeamVjuer se moze koristiti i bez ogranicenja u LAN-u (umesto ID broja se kuca IP). Treba samo podesiti da prihvata LAN konekcije. Postoji i xrdp (ako se ne varam) za linux..

Paid: Teamviewer ( moze se I besplatni koristiti ali je ogranicenje ako se ne varam na period od 5 min, nakon toga automatski te program izloguje pa moras se opet konektovati ) - preporuka
Nema takvog ogranicenja kod Team Viewer-a. ;)

ok hvala drugari :) znaci sa team viewer-om je moguce sa win klijenta pristupati linux serveru... probacu danas sa njime, valjda ce biti ok... tj bolji od ultravnc

Nazad
Vrh Dno