Šta je novo?

RemixOS

Jide Announce Multi-Window Android For PC and Mac

http://www.xda-developers.com/jide-announce-multi-window-android-for-pc-and-mac/

"The OS currently runs on Lollipop, however it will receive an upgrade to Marshmallow in the very near future, and their other devices are due to receive the update towards the second half of January. The platform will come with access to the Google Play Services, meaning there will be no need to flash a GAPPS package. Remix offers a traditional desktop-like experience with an expected windowed app interface. Like many desktop OS it can be placed on a USB drive for a portable experience between shared computers."

Nesto mi govori da ce Google da ih kupi.

^
radili u Googlu, izasli, napravili sta su zamislili i sad da ih ponovo kupi Google :)

Cekamo 12. :)

Juce skinou neku leakovanu verziju.. Nisam stigao da bolje testiram, al to zaista radi.

^
xexe... Alphabet. Kako skromno :d

Gde si nasao image?

Evo da se javim iz Remixa.. Ima jos da se radi na ovome. Prethodni leaked build je imao google apps, ovaj nema.

PUI, fajl formati, aplikacije... sta je tu novu i zasto bi iko pobogu hteo istu staru stvar? (koja uz sve to izgleda kao PUI na C64 :d :d)

- najludji deo je sto se ista prica ispricana pre 30 godina ponavlja na 6:45 sa "novim OSom":
"sada kada imamo dovoljno snazne tablete, sa vise memorije, mozemo ponovo da uzivamo u multitaskingu..." kao evolucija PCja, sve je vec izmisljeno samo se cekalo na vise memorije i vise ciklusa...

Pitanje je sta vi, kao potencijalni korisnici, mozete dobiti vise od Google desktop OSa u odnosu na postojeci Linux, Windows, Mac OS X...? Bolje cete kucati u Wordu? Brze ce raditi Excel?

Poslednja izmena:
Milane vrati se u svoj Workbench, molim te.

Ja ovo vidim kao sansu da se udahne zivot starijim laptopovima.

Jedan OS na vise uredjaja, samo to. Da Microsoftu crkne krava je samo bonus.

I to :) Upravo sam probao Remix. Nema sta mnogo da se radi pogotovo sto nema Google Play aplikacije pa samim tim nije moguce instalirati sve aplikacije koje bi pozeleo. Medjutim, interfejs je ok, jako lako moze da se koristi sa misem i tastaturom. Svidja mi se koncept, ima buducnost ali imaju i mnogo da rade.

Zanimljivo zvuci, jel moze neki SS od Vas koji ste probali?

VirtualBox i mozes sam da probas :)

43886413320c544dfeee0299e0075fb6.jpg

Ja sam se nadao da će remix os da izađe kao launcher za android, mada verujem da je malo komplikovanije od toga.
Ovo za pc je baš za testiranje i developere jer nema poente na desktopu. Mada me sad baš zanima da li bi neki od singleboard pc rešenja mogao ovo da pokrene. RPI2 je vec u cenovnom rangu sa remix mini, ali uskoro se pojavljuje pine64 za 15$ i mislim da predstavlja perfektnu podlogu za remix os.

Konačno se neko setio da napravi ovako nešto, odlično

16437aae6aec90e5b6e95cab72e73c56.jpg

Uz malo muke i Google Play je tu. Radi sa USB3.0 sticka u USB3.0 portu na laptopu.
Pomalo zapinje mis kada radi neke intenzivnije IO operacije i par puta je puko.

Antutu score je 138327 (Intel i7-3517U).

I dalje beskorisno po mom mišljenju. Poenta x86 sistema je mogućnost korišćenja naprednog/složenog softvera, dok android služi za facebook, youtube i angry birds. Još je sada praktično bilo koji novi hardver sposoban za x86 linux ili windows, a hrpa tableta i miniPC računara sa Win-om je u prodaji za <200$. Ostaje priča za stare računare, ali opet, na bilo šta mlađe od 10 godina se može staviti linux i koristiti web browser i skype bez problema.

Android-x86 postoji vec par godina.
Znam, probao ali ono je android za telefon razvučen na veliku dijagonalu, mislio sam na android sistem za pc koji je koncipiran kao Windows.
I dalje beskorisno po mom mišljenju. Poenta x86 sistema je mogućnost korišćenja naprednog/složenog softvera, dok android služi za facebook, youtube i angry birds. Još je sada praktično bilo koji novi hardver sposoban za x86 linux ili windows, a hrpa tableta i miniPC računara sa Win-om je u prodaji za <200$. Ostaje priča za stare računare, ali opet, na bilo šta mlađe od 10 godina se može staviti linux i koristiti web browser i skype bez problema.
Šta znam, vezano za slabe konfiguracije, mislim da ima i android aduta. Već sad ima dobro određenih programa. Daleko je od ozbiljnog rada ali ima ljudi koji pc i ne koriste tako.

Nazad
Vrh Dno