Šta je novo?

Remarkirani XP ???

trx

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2004
Poena
619
dakle, odem danas i kupim "T-bred B" na jednom jedinom mestu gde sam ga nasao - Milsoft Computers. kazu oni meni lepo "T-bred B" 2100+, ja pogledam, ono pise lepo na njemu:

AXDA2100DUT3C
AIUCB 0239RPDW

i ja reko' sve je kako treba, uzmem ga donesem kuci, kad ono Sandra mi prijavi reviziju A0 :eye: !!!
ja ukljucim cpu-z i dobijem sledecu situaciju:

family 6 model 8 stepping 0
ext.family 7 ext.model 8 revision A0

:cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss:

ako nekome znaci evo i rezultata "cat /proc/cpuinfo":
processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 6
model : 8
model name : AMD Athlon(tm) XP 2100+
stepping : 0
cpu MHz : 1732.539
cache size : 256 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse syscall mmxext 3dnowext 3dnow
bogomips : 3447.19

Dakle, jel' sam ja PRS'O ili su oni MNOOOGO BEZOBRAZNI ???

:boom: :boom: :boom: :boom: :boom: :boom: :boom: :boom: :boom: :boom: :boom: :boom:

sta predlazete:

kojom mukom da ih mucim sutra kad odem da im reklamiram procesor ??? ctp;

muskarcima :smack:
a zenske :hump:
jeste malo ekstremno
ali sledeci put ce dobro
razmisliti da li da te prevare :d

Probaj sa ovom skriptom ako hoces da budes siguran:
http://mp3.zonebg.com/cpu/cpu.php#

evo sta dobijam:

Wrong data entered at input field 3!

znaci, remark - PROVERENO !!!

:cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss:

trx je napisao(la):
evo sta dobijam:

Wrong data entered at input field 3!

znaci, remark - PROVERENO !!!

:cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss: :cuss:
A da ti njega probas na recimo 2000-2100 sa nekih 1.75V ako radi onda je B ako ne radi ( sagori O:) ) onda je A. :wave;

P.S. Salim se za ovaj deo sagori! :beat:

Mogao si odmah znati, cim si video cenu u milsoftu za taj procesor, da tu nesto ne stima. Prodavac te naravno ubedjivao da je to B verzija procesora jer to i pise na njemu, mada ga je verovatno, sudeci po ceni nabavio u imtel-u kao cuveni XP "druge kategorije". Zato jedan savet, nemojte gledati na par evra razlike, vec kupujte kod proverenih dilera.

Auuuu...I ja uzeo isti procesor u Milsoft-u.
E sad,nisam ga uzeo zato sto je bio najjeftiniji vec su jedino oni imali t' bred B
Medjutim, skripta:
http://mp3.zonebg.com/cpu/cpu.php#

...ga lepo prepoznaje ali nisam proveravao u cpuz-u i slicnim programima do danas kada sam

se uverio da je AO

Kako hardware-ski proveriti sta je u pitanju?
Procesor radi na 1,6V , menjao sam mnozilac na x14 i odmah je zakucao(znaci da je
zakljucan).Zatim sam setovao FSB na 166 i opet zakucavanje(nisam povecavao napon)

Evo i oznaka mog procesora:
AXDA2100DUT3C
AIUCB 0239RPDW
9419687270216

E sad,koliko su merodavni ti programi za identifikaciju procesora...pitanje je jer:

Program OPN-462-0.8.25 daje sledece (ali sada OK rezultate):

O Remark-u procesora pogledajte i ovo:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=44918

Takodje i Sandra kaze da je u pitanju AO...Ajde neka neko napise kako 100% proveriti "poreklo" procesora

Necu da branim prodavce (nema ni razloga, ionako su zasluzili da se bude ostar) al je pitanje koliko oni imaju bas udela u tome. Kad on narucuje procesore za svoju radnju, taj od koga ga dobije pakuje to sigurno ne ubadajuci svaki procesor posebno.

Za razlikovanje tbB od tbA je dobar bilo koji program koji detektuje stepping, zato sto je 680 tbA, dok je 681 tbB. Moze cpuz, moze i amdovo programce sa njihovog sajta, a meni se najvise svidja aida32, koja je freeware pandan ssandri. Inace je cpuz super zato sto npr. detektuje i memoriju, a nije veliki - kratkih 250K http://www.cpuid.com/download/cpu-z-121.zip (ovo je verzija iz 26. januara 2004.)

E sad, interesantna stvar je bila pre koji mesec ovde forumu, da je neko od clanova prijavio da je imao remarkirani tbB, odnosno da je procesor sustinski bio tbB a karakteri na nalepnici su ukazivali da je tbA - sto je bas bilo neobicno, jer nema nekog ekonomskog smisla.

Inace nije bas jasno iz postova dal su to procesori koji su u box varijanti (sa amd kulerom) ili klot. Ako je ovo poslednje, onda je i velika verovatnoca da covek dobije remarkirane i da su to najverovatnije i neki nizi athloni (npr.1800+, 2000+). Bese nova godina, najkvalitetnije stvari, jer su najskuplje placene odose u platezne zemlje itd. - mislim da ce tesko u ovom trenutku neko moci da nabavi natrosecan procesor, za sitniju lovu. Za siguran tbB mislim da je box imperativ.

Zakljucak - gledajte samo stepping:
680 - TbA
681 - TbB

Pa da, sta je ispalo na kraju.
Bilo bi bez veze da je prodavac kresan a ribe prebijene.

epilog se jos ne zna:

kazu da ne znaju nista o remarkiranju. tesko sam im objasnio i razliku izmedju tbred-a i tred-b jezgra, tako da im verujem...
prodavac je ponudio da mi vrati novac a ja njemu procesor, ja sam pristao na to, a onda je on naprasno morao prvo da prica sa gazdom :D pa tek onda da mi javi :D

znam, znam, zvacu ja njega... :D

epilog:

odoh tamo. ljudi stavili cpu u masinu i videli da je stvarno tbred-a, vratili mi cache i to je to...

bolje po njih sto je bilo tako... O:)

naravoucenije: cuvajte se t-bred B procesora !!! :happy: :happy: :happy: :happy:

ne, nije kao kod bartona. stajali su barton i ovaj procesor jedan pored drugog i definitivno se razlikuju.

stepping 0
revision A0
je definitivno tbA.
Moja rirga 2000+ se isto prijavljuje (u programima tipa cpuz), cini mi se da ima izduzenije jezgro, i sa ljubicastim je odsjajem.
Nije za oc, al npr 11.5x166MHz (dakle vrlo blago ocovana) moze da radi, i na 1.625V (mislim, nije ni bitno, nego cisto zato sto se ta serija smatra medju najlosijim izborima).

Kao sto vec rekoh coveku koji pita za cat2 procesore. Kupujte box varijantu, za djubre se ne daju pare, okrnjeni i overklokovani svi do jednog Tray varijante

Nazad
Vrh Dno