Šta je novo?

Reklamacija graficke ATI 7850 WinWin

ZoranRad

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2005
Poena
620
Vidim ovde ima dosta tema oko reklamacije, ako nije pravo mesto molim prebacite temu.

Kupio sam graficku ati 7850 2GB 256bit i stigla je neispravna, DOA. Placena 16800din krajem januara, posle par dana cena otisla na 18000din, koliko je i danas. Vratim im graficku i posle mesec dana mi kazu da vise nemaju taj model jer se ne proizvodi, a za tih mesec dana su imali i prodali vise komada istih sto su mi i sami rekli. Mogli su ostaviti sa strane kad su videli da imaju na reklamaciji ali ne. OK, ako se taj model vise ne proizvodi, po vama koju bi oni trebali graficku da mi daju u zameni? U prodavnici su mi nudili 7770, jer toliko kosta ali nema veze sto je slabija i ima 1GB i 128bita. Druga opcija da mi vrate pare pa ako ponovo bude 7850 da je kupim i pritom moram da doplatim 1200din za istu graficku koju su mi prodali neispravnu pre mesec dana. Ja ne trazim da mi vrate vise para ali mi ne pada napamet da doplacujem za istu graficku. U prodavnici mi kazu zovi call centar, oni mi kazu vidi u prodavnici, svi kazu zvacemo, ne zna se ko je vise ljubazniji i zainteresovaniji da resi problem. Vise u WINWIN-u ne kupujem.

Kad te tako farbaju nudjenjem Radeon 7770, trazi pare nazad i kupuj na drugom mestu. Bar bih ja u inat tako uradio.
Trenutno za te pare nema kartice koja ima performanse kao 7850.

Znaci izbor ti spada na dve slabije:
http://emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-amd-radeon-r7-260x-gigabyte-2gb-gddr5.11.html?productId=38017
ili http://emmi.rs/grafičke-kartice-(vg...ti-msi-tf-oc-2gb-ddr5.11.html?productId=40504
A ako mozes da das jos koju hiljadu za malo jacu graficku od 7850: http://emmi.rs/grafičke-kartice-(vg...e-dual-x-oc-2gb-gddr5.11.html?productId=39775

P.S. Baci pogled na cene ovih kartica u preskupom WinWinu. ;)

Poslednja izmena:
Druze nema tu na fino, nadji im mail glavnog menadzera prodaje ili direktora u privredenom registru i posaljes fin mail u kome trazis karticu u istom rangu a ne neki krs koji je duplo slabiji. Naravno napomenes da su prosli svi zakonski rokovi i posto nisu blagovremeno obezbedili zamenu, a nisu ni pare vratili imas pravo da ih tuzis

Poslednja izmena:
Jasno mi je da nema kartica takvih performansi za te pare zato i ne bih da uzimam pare nazad jer ne mogu nista da kupim. Da mi zamene za R7 260X koja je slabija i 128bitna rekao sam im necu, za tu Sapphire R9 270 su me zvali i traze da doplatim 4700 i da razmislim par dana pa im javim, ali ni to necu jer ima jeftinije u Emmi-ju. Emmi i Winwin samo dobavljaju od Altija, inace nemaju veze? Nije mi jasno da im graficka stoji u servisu a za to vreme prodali vise komada istih, jos mi mesec dana ne javljaju sta se dogadja..
Da li bi R9 270 bez X bio noviji model 7850 ili 7870?

trazi im da ti daju cenu iz emija, s obzirom da su te toliko vozali. to je ista firma i mogu to da urade, vec sam imao slucajeva

R7 265 je tek objavljen pre koji dan, stići će sigurno u narednih 10-ak dana. Isto je bilo sa R9 280(bez X), koji je već stigao kod nas.

@ZoranRad:

Traži pare nazad i kupi grafičku bilo gde drugde, samo ne u Srbiji (hint: Mađarska). Ovde su sada toliko cene otišle dođavola da se isplate i rizici nemanja garancije ili eventualnog vraćanja na reklamiranje u Mađarsku.

Posto su me ubedili kako se vise 7850 ne proizvodi i da nece imati na stanju, i da samo mogu da mi vrate pare osim ako ne zelim 260x ili da doplatim, rekao sam vratite pare. U medjuvremenu (dok me valjda opet ne zovu), ista 7850 je ponovo dostupna za narucivanje, budu li mi trazili da doplatim za karticu koju sam vec jednom kupio ja ne znam kako cu se objasniti sa njima. Sam covek sa kojim sam pricao, koji mi nudi 260x mi je rekao kako se on ne razume u graficke i vise nisam mogao da "sedim" na telefonu kad on ne zna sta znaci 128 a sta 256bita. Sutra idem u prodavnicu cetvrti put i nesto mi se cini da ce mi reci da nazovem call centar :)
Da, rok za resavanje reklamacije je "u razumnom roku", pre je bilo koliko dana a sada vise ne. Zanimljivo.

Poslednja izmena:
Cekaj malo, ja evo na njihovom sajtu vidim Powercolor 7850 2gb ddr5, pozovi lepo nekog njihovog sefa, ili posalji mail kao sto ti VeljaNS kaze, budi ljubazan, objasni svoj problem I predlozi resenje, da ti daju tu Powercolor.

To je ta graficka ali se pojavila tek veceras, pre toga je nije bilo minimum dve nedelje, tako da sutra sve ispocetka..

Ha, moj poslednji slucaj reklamacije. Prosle godine u ovo vreme kupim msi 7850 1gb u emiju u kozjackoj, ubacim u komp kad primetim da slika pri tamnim pozadinama ima neke talase, probam sve zivo, zamena kablova, drajvera , podesavanje u katalisu itd i nista, sutra dan vratim se u prodavnicu i reklamiram je kod nekog zaposlenog, on mi rece cekaj da pitam sefa, dolazi posle 5 min lik i kaze da sef ima kao resenje da je ostavim na reklamaciji (znao sam sta me ceka), srecom bio sam pri kesu i pitam prodavca da pita sefa mogu li ostaviti kartu i doplatiti za 7870, covek posle 1-og minuta dolazi i kaze da moze i da se slaze sef, zamenih problematicnu kartu i bez toga da su u opste otvorili kutiju karte koju sam doneo na reklamaciju, samo daj pare, to je bitno.....

Pa super si prosao, dao si koju crvenu vise i dobio brzu kartu, pritom nisi cekao reklamaciju. win win po meni za srpske uslove.

Stoji graficka ispred mene u prodavnici i nece da mi je daju, traze da doplatim za potpuno istu koju sam vec platio pre 40 dana, i koja je bila DOA.
Znaci sta ako ja doplatim i dobijem drugu a druga bude isto neispravna, posle jos mesec dana moze da se desi da moram jos da doplatim?!?! Da li su normalni

Cekaj, oni trenutno imaju Powercolor 7850 2gb a tvoja je? Nije Powercolor? Ako je tako, onda su nazalost oni u pravu. Drugi bar kod, druga sifra robe.. Tu ti nazalost ni inspekcija nece pomoci. E sad, to sto je zakon na njihovoj strani u ovom slucaju, to ne znaci da oni treba da budu nekorektni tako, ali eto..

Ma ista graficka isti model isti prozivodjac ista kutija, powercolor 7850 2GB i krene lik nadrndano da mi govori kako moram da doplatim, a dal je bar kod isti ja ne znam niti me se tice. Ako ja imam garanciju 2god na neki proizvod i on se pokvari, ispravite me ako gresim, duzni su da mi zamene za isti ili ako nemaju onda da mi ponude slicnu, ili da vrate pare. U ovom slucaju imaju istu al mi ne pada napamet da doplacujem! Jel moj problem sto je cena skocila

Nisi duzan da doplacujes za isti proizvod identicnih karakteristika. APP je na snazi. Pilicari prokleti.

Isti slučaj imao drugar sa dotičnom firmom, krepala mu nova 775 ploča neka G41 znači DOA novo neispravno, niko živ mu se nije javio tri nedelje od kad je poslao dok nije pop..deo i zvao da vidi šta je problem. Kad on od call centra dobije odgovor da je poslata druga nova ploča, kad sutra kurir zazvonio i doneo ploču ali prc da doplati 2000din, a ovaj odlepio :S: da doplati 2k za identičnu ploču koja ga sleduje. I naravno odbio je pošiljku i zvao ih opet sav besan, i da dobio je odgovor da mora da doplati za isti proizvod a pri tom ga nisu ni obavestili da treba doplata nego APP poslali, naravno nije papak toliki da doplati za nešto što je "isto". I tražio je pare nazad i dobio ih je. :vomit:

Poslednja izmena:
Ma ista graficka isti model isti prozivodjac ista kutija, powercolor 7850 2GB i krene lik nadrndano da mi govori kako moram da doplatim, a dal je bar kod isti ja ne znam niti me se tice. Ako ja imam garanciju 2god na neki proizvod i on se pokvari, ispravite me ako gresim, duzni su da mi zamene za isti ili ako nemaju onda da mi ponude slicnu, ili da vrate pare. U ovom slucaju imaju istu al mi ne pada napamet da doplacujem! Jel moj problem sto je cena skocila

E ako je potpuno ista graficka, to onda menja stvar. Obrati se obaveno trzisnoj inspekciji! Po zakonu, oni moraju da ti zamene proizvod za isti (cena je nebitna dal se menjala), ili ako nemaju vise taj prozvod da ti ponude ili alternativu neku, ili novac nazad!

Nazad
Vrh Dno