Šta je novo?

Reinstall Windowsa

djsp

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2002
Poena
650
Posto sam uzeo novu plocu proc i mem da li je potrebno instalirati iz pocetka win ili je moguc i reinstall i koliko pomaze reinstall ?Meni ok radi i bez reinstall-a ali bih ipak voleo da znam da li je bolje reinstalirati zbog samog sistema ?

Ne, ako ti radi OK onda nema potrebe ništa da diraš, a ako baš hoćeš onda napravi čistu instalaciju sistema, reinstal preko postojećeg windowsa ti ništa ne znači.

Ako ti radi sve ok onda nemoj nista da diras a ako vec imas vremena onda mozes da napravis cistu instalaciju. Vidis ja sam uvijek govorio da je reinstal wina u stvari instalacija wina na cist hdd ili ti clean win. Nisam znao da ljudi pod reinstalacijom wina misle na install preko postojeceg. Nego dobro dodje sa vremena na vrijeme da se instalira cist win ili odradi image jer i pored redovnog odrzavanja sistema opet se nakupi svakakvog smeca u winu i na hdd.

Neko je ovdje napisao kako da se prebaci win sa jedne ploce na drugu bez ikakvih poslijedica i repova sa stare ploce. Ako nadjem postavicu link.

Ja bi ipak preporucio cist install novog wina-a..Oce da se desi da brlja..

Vrh Dno