Ako si zastitio NTFS dozvolama onda vrlo jednostavnoJerry je napisao(la):REINSTALIRAO SAM WINXP ALI KAO NOVU INSTALACIJU I NE MOGU NIKAKO DA PRISTUPIM MY DOCUMENTS U DOCUMENT AND SETTINGS JER JE PRETHODNA VERZIJA WINDOWSA BILA SA PASSWORDOM.IMALI NEKO IDEJU KAKO DA OTVORIM OVO?:cuss:
to sa kreiranjem korisnika sa istim imenom i sifrom na drugoj XP instalacije definitivno ne prolazi jer XP ne vodi evidenciju o korisnicima po imenu nego po IDu koje im sam dodeljujeGlupi Zmaj je napisao(la):Ako si koristio encryption mislim da nikako, jer meni su jednom ostali zakljucani fajlovi tako, ali dobro je sto kad vratis pass na stari mozes da ih dekriptujes. Probaj da iskopiras negede fajlove, obrises korisnikov dir, pa da namestis ponovo korisnika sa istom sifrom. Mozda upali ali cisto sumnjam.
Ako nisu kriptovani, onda probaj sa backup alatom koji dolazi uz winxp, bekapuj direktorijum i restore uradi na neku fat32 particiju i dobices fajlove. Isto mi se desilo pa sam tako uspeo da povratim fajlove, samo sto je meni za razliku od tebe bio pukao user, a ja nisam odmah reagovao kako treba nego sam ga obrisao i onda su mi ostali zakljucani fajlovi.
Za ovo sam mislio da je tako ali nisam bio siguran.Filo je napisao(la):to sa kreiranjem korisnika sa istim imenom i sifrom na drugoj XP instalacije definitivno ne prolazi jer XP ne vodi evidenciju o korisnicima po imenu nego po IDu koje im sam dodeljuje
A i enkripcija ne zavisi od tvoje sifre.Sve se kriptuje slucajno generisanim kljucem (FEK)
Jedino administrator(lokalni ako je masina standalone ili clan grupe,ili domenski) moze da dekrpituje i procita sve fajlove a takodje moze i da preuzme vlasnistvo nad fajlovima pa da sam sebi dodeli full controll ili read ili sta mu vec treba.
Kriptovani fajlovi se ne mogu restore-ovati ili kopirati na FAt(sem ako ih ti nisi kriptovao)
Ako su kriptovani ni to ne radi ali mozes probati da ih iz dosa ili linuxa iskopiras na fat ili extpa ako uspes - eto!
daleko od toga da je licna rasprava.Evo sta kazu ljudi strucniji i od mene i od tebeGlupi Zmaj je napisao(la):Za ovo sam siguran da nisi u pravu, jer kad promenis sifru nece da cita fajlove, ni pod tackom razno. A i windows ti napise upozorenje da kad menjas sifru nije moguce citati fajlove koji su kriptovani.
Sto se tice ovoga, prava pristupa i prava citanja fajlova su dve razlicite stvari. Fajlovima koji su zasticeni od pristupa nemozes ni da pristupis ako nemas administratorska prava, a ako su zasticeni od citanja tu ne pomaze ni admin. Na samoj prezentaciji win xp je bilo reci o tome i to je predstavljeno kao jedan od udarnih noviteta, znaci da niko bez lozinke nemoze da procita sadrzaj fajlova. Naravo gruba sila prilikom pogadjanja lozinke moze jedino da pomogne.
malo na majkrosoftovom sajtu malo iz mcse knjiga za 2k/xpGlupi Zmaj je napisao(la):Pod administratoraskim pravima mislim na korsnike koji pripadaju grupi administrators, post postoje razlicite grupe usera, nekima se moze zabraniti razne stvari, tj. to je to sto ti kazes permisions i jos razne stvari definisane kroz group policy objects (pristupa mu se kroz gpedit.msc). Zato sam to spomenuo jer neznam sta je radio. A inace nemam pojma gde ja gresim, ali znam 100% sigurno da kad sam promenuo sifru za pristup racunaru nisam mogao da citam kriptovane fajlove koristim XP Pro (corporate kao i svi). To sa kriptovanjem sam eksperimentisao u vojsci, pa kad sam video sta se desava odustao sam. Kad budem imao vremena detaljnije cu pogledati tvoj post. Sve jedno hvala ti za informacije, nego gde si to pronasao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari