Šta je novo?

Reinstalacija XP-a

ja ne vidim sta je lose u tome kad neko ostavi link ka detaljnom resenju problema, mozda filo nema vremena da prevodi taj tekst a coveku je mislim mnogo pomogao...

pazi i meni se ne svidja kad neko kaze koristi google, ne znaju svi kakvu sintaksu upotrebiti za najbolji search, ali direktan link govori sve za sebe...

Miroslav je napisao(la):
ja ne vidim sta je lose u tome kad neko ostavi link ka detaljnom resenju problema, mozda filo nema vremena da prevodi taj tekst a coveku je mislim mnogo pomogao...

pazi i meni se ne svidja kad neko kaze koristi google, ne znaju svi kakvu sintaksu upotrebiti za najbolji search, ali direktan link govori sve za sebe...
Ma nema ništa loše u tome, ali ja ovako zamišljam taj odgovor:
'' To ti se odnosi na klastere i nemoj da diraš, ako te zanima šta je to onda pogledaj ovde...
Napiši kolika ti je particija pa ćemo ti reći kako da to podesiš...''

Sale KG je napisao(la):
Ma nema ništa loše u tome, ali ja ovako zamišljam taj odgovor:
'' To ti se odnosi na klastere i nemoj da diraš, ako te zanima šta je to onda pogledaj ovde...
Napiši kolika ti je particija pa ćemo ti reći kako da to podesiš...''
eto vidis ti bi bio dobar za tehnicku podrsku, ja nemam zivaca da objasnjavam :)

Filo join date: Dec 2001
Sale KG join date: Jun 2004
Stvorenje join date: Feb 2004
itd

...treba uzeti u obzir da je ovo nekada davno bio forum za napredne i vrlo napredne korisnike....tako da eto, one stare "tradicije" se ponekad pokazu... ;) :d

drapin je napisao(la):
Filo join date: Dec 2001
Sale KG join date: Jun 2004
Stvorenje join date: Feb 2004
itd

...treba uzeti u obzir da je ovo nekada davno bio forum za napredne i vrlo napredne korisnike....tako da eto, one stare "tradicije" se ponekad pokazu... ;) :d
Kao što je neko komentarisao ovde na forumu u vezi TV emisija, a odnosili se na ''Polarotor'', tako važi i ovde (pogledajte ako vas zanima). Možda je nekada davno bilo ''napredno'' imati kompijuter, kao što je i pronalazak struje bio napredak za čovečanstvo, ali vremenom te stvari gube na ''značaju'' (zar dinosaursi nisu izumrli :-devil-: ) ne u bukvalnom smislu nego po tome da se to sada podrazumeva kao normalno.
To što je neko učlanjen na forumu od 2000., 2001... ne znači jednoznačno da su ostali bili bez kompijutera u to vreme i da su oni samim tim napredniji od drugih. Samo treba razmišljati u pravom smeru, a ne kao u vojsci ''gušteri'' i ''džombe'', ko je pametniji ili bolji veoma je diskutabilno. Ako Vam smeta što se i drugi ''ne napredni'' ljudi uključuju u diskusije onda to uslovite nekim zatvorenim forumom u kome ćete Vi ''napredni'' slatko da se ispričate, ovako do daljnjeg :,,:

Sale KG je napisao(la):
Možda je nekada davno bilo ''napredno'' imati kompijuter, kao što je i pronalazak struje bio napredak za čovečanstvo...Ako Vam smeta što se i drugi ''ne napredni'' ljudi uključuju u diskusije onda to uslovite nekim zatvorenim forumom u kome ćete Vi ''napredni'' slatko da se ispričate, ovako do daljnjeg :,,:
Ne, naravno da ne smeta, nego su kao sto rekoh neke navike kod starijih clanova mozda ostale. A "napredan korisnik" ne znaci biti u nekom datom trenutku "u trendu", imati ili raditi nesto sto nije uobicajeno i svakodnevno, znaci samo imati vise iskustva i/ili znanja u/iz date oblasti...bila je samo situacija da su oni "napredniji" davali savete onim "naprednim" pa je zaiste bilo dovoljno samo uputiti na neki strucan clanak kao sto je to uradio Filo i sve je svima bilo OK. Sada ocigledno treba cesto objasnjavati od nule, sto naravno nije nista lose, ljudi se ovde okupljaju da pomognu/objasne svakome ako mogu, samo sto eto neko na primer nema strpljenja ili neko previdi da je moguce nepoznavanje engleskog ili sl.

drapin je napisao(la):
Ne, naravno da ne smeta, nego su kao sto rekoh neke navike kod starijih clanova mozda ostale. A "napredan korisnik" ne znaci biti u nekom datom trenutku "u trendu", imati ili raditi nesto sto nije uobicajeno i svakodnevno, znaci samo imati vise iskustva i/ili znanja u/iz date oblasti...bila je samo situacija da su oni "napredniji" davali savete onim "naprednim" pa je zaiste bilo dovoljno samo uputiti na neki strucan clanak kao sto je to uradio Filo i sve je svima bilo OK. Sada ocigledno treba cesto objasnjavati od nule, sto naravno nije nista lose, ljudi se ovde okupljaju da pomognu/objasne svakome ako mogu, samo sto eto neko na primer nema strpljenja ili neko previdi da je moguce nepoznavanje engleskog ili sl.
E hvala bogu da se u potpunosti razumemo i slažem se sa tobom. Verovatno su ljudi izgubili živce i strpljenje da svima sve objašnjavaju, ali moraju da shvate da je ovaj forum jedno, kako ja volim da kažem, opšte dobro i da se stalno uključuju u ''rad'' novi članovi. Među tim novim članovima ima ljudi sa raznolikim znanjem u vezi kompijutera i IT tehnologije uopšte. Ima i dosta novih korisnika računara uopšte pa ne trebaju valjda na ovakvom mestu da natrče na zid. Ja ću se uvek truditi da pišem konkretno, ukoliko neko napiše posle mene neko bolje rešenje to bi bilo odlično i za mene i za tog nekog koji je postavio pitanje. Uredu je postavljati linkove ka širim objašnjenjima, ali treba ujedno i dati konkretan odgovor na postavljeno pitanje inače se sve svodi da neko nekog uči preko Google-a što ja smatram jako ružnom osobinom.

Meni je magiko partišone sprašio jednu particiju jedared. ne bih se upuštao u avanturu sa tim sem ako nemam bitne podatke na particiji

Meni PM 7 za koji kažu da brljavi radi sasvim OK a radio sam sa particijama baš dosta. Međutim, jednom mom poznaniku je isti taj PM 7 zavezao Win2K, mada je pitanje šta je on sve radio, pa sam mu pokazao kako može da se instalira Win2K u drugi folder i uradi beckup podataka. Posle je formatirao problematičnu particiju i instalirao WinXP.

Mislim da je najbolje da se ceo hard formatira u jedan fajl sistem a onda izdeli u particije. Na instalacionom disku WinXP ima alat koji sve to može da odradi bez problema. Ali ako neko želi baš PM 8 može da preuzme program i u traj periodu napravi sve particije a onda izbriše PM 8 jer nema više potrebe za njim, programa nema ali particije ostaju (barem bi trebalo). :)

Na Ultimate Boot CD ima gomila alata između ostalog i za rad sa particijama na hradu. Svi ovi programi su free i legalni: LINK

Da ne otvaram nov topic. Da li je moguce da mi se laptop ledi s vremena na vreme (vec 2 put reinstaliram win) zbog toga sto je isti serial key i na desktopu i na laptopu ? Ne znam zasto se to desava. Formatirao sam hdd (imao sam licencirani i imam ga jos uvek al ne koristim) win xp home i stavio sam pro i sad me zeza. Zaglavi se mogu da pomeram misa i da canselujem program end task i nista ....

Nazad
Vrh Dno