Šta je novo?

Reinstalacija XP-a

Srkson

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
620
Imam tri particije C, D, E. Na C particiji mi je instaliran XP SP2 (FAT32) i sad hocu da ga reinstaliram u (NTFS). Pitanje je: ako ovo uradim sve na C particiji bez menjanja velicine svih particija, da li ce mi posle instaliranja Windows traziti da formatiram D i E particiju?
Ne bih zeleo da mi se ovo desi da ne bih izgubio silne podatke, a reinstalirao bi XP jer je poceo da brljavi.

Hvala!

Nece. Instalacija pogadja samo onu particiju na koju zelis da instaliras sistem. Ako je to C, pravice izmene na C a ne na D, E ili vec koju drugu.

Evo za tebe jedan FAQ: http://www.elitesecurity.org/tema/33225

Ali mozes slobodno posle instalacije i te druge particije da prebacis u NTFS...

drapin je napisao(la):
Ali mozes slobodno posle instalacije i te druge particije da prebacis u NTFS...
a sto ne proba sa partition magic 8. ne treba nikakva reinstalacija win xp-a.

a sto ne proba sa partition magic 8. ne treba nikakva reinstalacija win xp-a.
Pa mora jer oce da konvertuje iz FAT32 u NTFS a na toj particiji mu je Win XP :D

a zar ne moze u command promptu jednstavno
convert c: /fs:ntfs
????

Invader je napisao(la):
Pa mora jer oce da konvertuje iz FAT32 u NTFS a na toj particiji mu je Win XP :D
pa ja radio sa partition magic iz fat32 u ntfs

Kažu (nisam probao) da tako konvertovane particije a već popunjene podacima pokazuju znake sporosti u realnom radu. Da li neko može da potvrdi te špekulacije?

definitivno ce pokazati slabosti ako krenes u avanturu sa partition magicom :banana:

Ja sam jednom uradio konvertovanje Fat32 particije na kojoj je bio Win XP u NTFS i nije bilo nikakvih problema, a koristio sam partition magic 8.

Znači nisi primetio sporiji rad sa tom particijom?

Slobodno uradi
Filo je napisao(la):
a zar ne moze u command promptu jednstavno
convert c: /fs:ntfs
????

i nema problema :wave:

Sale KG je napisao(la):
Ja sam jednom uradio konvertovanje Fat32 particije na kojoj je bio Win XP u NTFS i nije bilo nikakvih problema, a koristio sam partition magic 8.
i ja sam isto to ucinio, i nema problema!

Sale KG je napisao(la):

sta je jednostavnije: naci partiton magic i krek na warez sajtovima i usput popiti spyware i dialere, skinuti par desetina mb sa neta, instalirati ga, kliktati misem 5 minuta ili otkucati convert c: /fs:ntfs?
a dodje se na isto
ili sam ja nesto propustio u medjuvremenu

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
sta je jednostavnije: naci partiton magic i krek na warez sajtovima i usput popiti spyware i dialere, skinuti par desetina mb sa neta, instalirati ga, kliktati misem 5 minuta ili otkucati convert c: /fs:ntfs?
a dodje se na isto
sto jednostavno kad moze komplikovano? zar se ne radi tako? :D

Filo je napisao(la):
a dodje se na isto
Propustio si to da je se "putnik" baš interesovao za Part. Mag. 8 i kako to radi sa njim.

verujem da je to zbog toga sto mu je neki expert rekao da pod obavezno instalira
*norton antivirus
*zone alarm
*partition magic i
*norton system works ;)
ako hoce bilo sta da radi na kompu
Covek se interesovao jer NIJE ZNAO da ima i jednostavniji nacin

Filo je napisao(la):
verujem da je to zbog toga sto mu je neki expert rekao da pod obavezno instalira
*norton antivirus
*zone alarm
*partition magic i
*norton system works ;)
ako hoce bilo sta da radi na kompu
Covek se interesovao jer NIJE ZNAO da ima i jednostavniji nacin
Svaka čast za to, nism znao ni ja. Još jedna korisna infomacija i to je super, ali nemoj samo da se uobraziš zbog toga. :)

tuzno je sto sve to pise u helpu...

A kolika je maximalna velicina nekog file-a na toj particiji ako je formatiram u NTFS sistemu po Default-u jer u Computer management-u daje mogucnost izbora formatiranja od 512, 1024, 2048, 4096, 8192, 16K, 32K, 64K i Default.

nije to velicina fajla
pazljivije procitaj

"Allocation unit size" pa sta onda ovo treba da znaci? Ako nije to, da nije mozda brzina formatiranja??? Stvarno ne znam pomozite?!

Filo je napisao(la):
E to me izluđuje!
Čovek te lepo pita a ti ga prvo šalješ da ponovo pročita, pa ga šalješ na Microsof-ov sajt. Pa bre ako znaš RECI. Možda čovek ne razume engleski, a očigledno je da mu nije jasno o čemu se radi. E sada ako nije vičan još više će da ga zbuni veličina klastera.
Stvarno ne razumem takvo ponašanje, a ima ga na pretek od strane pojedinaca.

ono sto ja hocu da uradim je da ga nateram da malo oznoji dupe a ne samo da kuka po forumu i nada se da ce mu drugi ukratko prepricati sve sto njega zanima
a ako ne zna engleski, pa doslo je vreme da nauci
i, uostalom, koji moj ti glumis advokata?
kad smo vec kod nerviranja mnogo vise nerviraju takvi odgovori i *****nje napamet....a nije da ga nije bilo ;)
zato sledeci put bez nervoze

Poslednja izmena:
Ne valja ti stav!

Zašto bi neko učio nešto ako mu to nije potrebno u svakodnevnom radu ili mu to nije struka? Da li zato što neko ne želi free ovde na forumu da podeli svoje znanje i iskustvo?

Ajde da više niko ništa ne pita što ne zna ili što ga interesuje već nek lepo sedne da uči ili nek juri po netu odgovore na svoja pitnja, mislim daj ouzbiljite se i manite se takvog negativnog stava.

Filo pokusava da pomogne coveku, ne vidim da mu ne valja stav.

Pozdrav!

Sve sam razumeo, nema problema, za toliko znam engleski. Ali stvarno se na forumu trebamo ponasati kao da su svi prvi put seli za comp pa sam za to da se bar na srpskom izobjasnjavamo. Bez obzira na sve HVALA! :wave:

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
ono sto ja hocu da uradim je da ga nateram da malo oznoji dupe a ne samo da kuka po forumu i nada se da ce mu drugi ukratko prepricati sve sto njega zanima
a ako ne zna engleski, pa doslo je vreme da nauci
i, uostalom, koji moj ti glumis advokata?
kad smo vec kod nerviranja mnogo vise nerviraju takvi odgovori i *****nje napamet....a nije da ga nije bilo ;)
zato sledeci put bez nervoze
Ma ne glumim ja ''drvenog advokata'', nije mi to bila namera. Nego vidi šta si sad rekao za engleski jezik? Pa da se to uči za nedelju dana svi bi ga znali, a za to vreme problem zbog koga se on javio će da čeka. I još nešto, nemaju svi tkz. ''brzi internet'' (kablovski, bežični...) pa im je veoma teško da prate sve te linkove koje im neko ostavlja (mislim u globalu uopšte). Uredu je to za nešto ''krupno'' što ne može da se kaže u par reči. Ja sam uvek za to da se konkretno odgovori na postavljeno pitanje, tako će taj neko to da zapamti i neće da se zamara oko teorije, već će samo da primeni u praksi ponuđeno rešenje. Ovo već ponavljav više puta : Ne moraju svi sve da znaju, i ne treba da bude tako. Zato ljudi i pitaju šta ih konkretno zanima. Taman posla kada bi sve morali da uče od početka. U tom slučaju je bolje da ugase računar i da ga uključe za par meseci ili više kada pređu celu teoriju, a možda ni tada neće znati sve, jer neće imati ko da im objasni ili da ih uputi na konkretan način (cela ova filozofija oko znanja se zasniva na ''Tips&Tricks'').

Nazad
Vrh Dno