Šta je novo?

Reigstrovati sajt kao firmu?

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Napravio sam sajt koji ce imati informativni karakter iz specijalizovane oblasti i u pocetku planiram da se sajt finansira samo od reklama, a kasnije da uvedem i neke vidove pretplate, mozda i online prodaju itd. Interesuje me kako se takav sajt registruje kod nadleznih organa (i kod kojih organa) da bi sve bilo legalno i na koji se nacin placa porez u tom slucaju, posebno sto ce u pocetku prihodi biti mizerni.
Bilo kakva pomoc ili savet dobrodosli.

Koliko sam shvatio ti želiš da naplaćuješ članarinu za pristup sajtu, ali da sve bude legalno, tj. sa plaćanjem poreza.

Da li si razmišljao o sistemu naplate putem SMS-a? Preporučujem ti www.litesphere.org i www.balkan-cash.com

Oni će obračunati porez, kao i sve prateće troškove, a tebi će na račun stići čista (nazovimo legalna) zarada.

Ili tako ili jednostavno registruješ firmu, zatim otvoriš sajt i svi prihodi sa sajta ti idu kroz knjige firme (kao Krstarica, Aladin, itd...)

outlaw bojim se da bi to čoveku bilo previše cimanja zbog jednog sajta. Možda grešim, ali ako ne planira da "zgrće ogromnu lovu" na sajtu onda nek se osloni na neki od payment provider-a.

outlaw bojim se da bi to čoveku bilo previše cimanja zbog jednog sajta. Možda grešim, ali ako ne planira da "zgrće ogromnu lovu" na sajtu onda nek se osloni na neki od payment provider-a.

Sreko, u pravu si, možda bi bilo najpametnije da za početak krene sa tom "SMS naplatom" pa kada se posao raširi, da vidi nešto ozbiljnije... :wave:

sad kad smo kol'ko tol'ko raščistili to oko plaćanja, možemo li znati o kom sajtu je reč? Sad me nekako zainteresovalo kako će sve to da ispadne :)

Nazad
Vrh Dno