Šta je novo?

Registry tweak for Nero, kako bese ??

• Začetnik teme Začetnik teme pTomic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pTomic

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
660
Moja oprema  
Ostale periferije
Mac Mini M4
Steam
petar.tomic
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kako bese, sta treba u REGISTRY ubaciti da bi NERO pokazivao pravu brzinu rezanja ??

Nisam siguran, ali mislim da je ovo:

REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\ahead\Nero - Burning Rom\Recorder]
"ShowSingleRecorderSpeed"=dword:00000001

Hmm.. a o kakvoj 'pravoj' brzini rezanja se radi? nek mi objasni neko😕

Ma fora je sto pod XP-om to zeza. Ubacim ja DWORD u registry, ali cim pokrenes NERO on 1 vrati na 0 ??

Sto se tice prave brzine rezanja, radi se o tome da ti nero napise Writing at 40x, ako si izabrao da rezes 40x, medjutim veoma CESTO se desava da ne reze na toj brzini, a ako stavis ovo u registry onda on pise Writing at XYx gde je XY PRAVA brzina rezanja.

pTomic je napisao(la):
Ma fora je sto pod XP-om to zeza. Ubacim ja DWORD u registry, ali cim pokrenes NERO on 1 vrati na 0 ??

Sto se tice prave brzine rezanja, radi se o tome da ti nero napise Writing at 40x, ako si izabrao da rezes 40x, medjutim veoma CESTO se desava da ne reze na toj brzini, a ako stavis ovo u registry onda on pise Writing at XYx gde je XY PRAVA brzina rezanja.
kod mene radi, winXP sa SP1

pTomic je napisao(la):

Huh? Sta mi onda to vredi kada imam 4x rezac 🙁

Crni je napisao(la):
Nisam siguran, ali mislim da je ovo:

REGEDIT4
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\ahead\Nero - Burning Rom\Recorder]

Super, nisam za ovo znao dok nisam video ovaj post.
Vidim (ovo se ne odnosi na pTomic) neki su se zalili po mrezi da im se nakon prvog rezanja, vrednost vrati na prvobitnu (pa opet ne prikazuje realnu brzinu), i u tom slucaju se preporucuje uninstall, brisanje tragova nero-a iz regis., restart, ponovna instalacija, pa menjanje ovog kljuca.

Gledam nazive i vrednosti kljuceva pod Recorder i vidim da ima dosta toga sto je interesantno a stoji na 0 (nije ukljuceno) - rezac mi je teac w540e (da li je tako po default-u i kod onih koji imaju druge modele rezaca?.)
Npr.: Alow Simulation mi je stajalo na 0, i pod nero mi je Simulation sve vreme bilo neaktivirano, a cim sam promenio na 1, dobio sam mogucnost da uradim i simulaciju (koliko vidim to je slicna opcija koja se kod Easy CD creator zove “Test and if ok Record”, i zbog koje sam vise preferirao ECDC)

Verovatno ce nekom biti bitno da promeni i npr. vrednost kljuca AlowsimulationOnDAO96, ili nekih od sledecih:
DriveBufferCriticalMark
DebugSimulationTest
CDManCode
ShowDriveBufferStatus
RecorderBufferDuringLeadIn
TestBusTroughOutput
SendOPC
WriteCmd
UseStaticWriteSpeedTable
WriteBufferPipeSize
BUFE

Dakle, pitanje je, da li ste i kakvo iskustvo imali alteriranjem ovih vrednosti, i sta po neki od njih (za prakticnu upotrebu) znace (odnosno sta su vama znacile).

Hvala

Pa vecinu tih parametara Nero sam podesi. Na primer za simulaciju ako ukljucis simulaciju u dijalogu za rezanje trebalo bi da se vrednost za "Enable simulation" promeni na 1. E sad, ako ti Nero ne da da to ukljucis moze rucno da se promeni (naravno ako rezac podrzava simulaciju)...
Sto se tice brzine snimanja...
Dobra fora, ali mi se ne svidja sto Nero "zaokruzi" tu cifru. Primera radi, BlinfWrite lepo napise 38.97x, a Nero zaokruzi na 40x, mada bolje da napise 40x nego 48x kako je podeseno, a on u stvari reze ~40x.

Crni je napisao(la):
Dobra fora, ali mi se ne svidja sto Nero "zaokruzi" tu cifru. Primera radi, BlinfWrite lepo napise 38.97x, a Nero zaokruzi na 40x,

Meni daje na jednu decimalu, tako da se Princo reze na 31.7x

Jeste li vi sigurni da to radi i na XP-u? Sad sam probao i nece.

Radi na XP

Ja imam XP (svi update-ovi, bez sp1), a nero je (trial skinut sa njihovog sajta) 5.5.10.0 (enterprise), rezac je teac w540e f/w 1.0H , i radi string koji je Crni dao.
Inace, rekoh vec da ako iz prva nece, da se predlaze brisanje nera, i njegovih tragova po registriju, restart, ponovo instalacija, i na kraju menjanje kljuca. Vec su prijavljivali ljudi na mrezi da su imali problema jer se nakon prvog rezanja vrednost kljuca vraca na prvobitnu (pa odatle i savet za reinstalaciju).

Re: Radi na XP

I meni radi isto, XP SP1 i nero 5.5.10.0...

Pozdrav!

ladno niko ne koristi 6.3.0.3 koji je majka za krdzavi 5.5 🙂 jedino ako nemate neke prastare rezache 🙂

Neko reche da je taj 6303 nedopeglan..barem u odnosu na 55.10.56

Gresis covek, gresis silno. Cak i ja koristim 6.3.0.3 iako sam se kleo da nikada necu obrisati 5.5.10.42
6.0.0.x je nedopeglan, 6.3 je odlican!

Probaj, neces se pokajati... ako ti je mrz da skidas, mogu da ti, je li... 😉

driver je napisao(la):
ladno niko ne koristi 6.3.0.3 koji je majka za krdzavi 5.5 🙂
Jel si to zakljucio citajuci bas ovaj thread ? ... 😉 :d :-devil-:

E ne mogu da verujem :d . Driver je opusteno povampirio thread star vise od godinu dana a vi ste se bas primili. 🙂 🙂 🙂 Bilo mi je sumnjivo cim je pomenuta 5.5.10.0 verzija Nera.
Zadnji je postovao Omnik 19.02.2003. pa onda Driver 13.03.2004.!!! pa vi ostali za njim 🙂 :wall: :wall: ili je u pitanju neka greska??
Offtopic ali morao sam, bilo je jace od mene. 😀 😀

Poslednja izmena:
Koristim upravo 6.3.0.3, do sada recnuo oko 50-ak diskova i svi rade, bez bugova.

Kako tolerisati aplikaciju od cca 55MB, koja sluzi za snimanje CD/DVD.....???

Nisam pametan....

Ja nikako da nadjem

Kod mene ga nema :trust: ???????????

Poslednja izmena:
playahater je napisao(la):
Ja nikako da nadjem

Kod mene ga nema :trust: ???????????
Ako koristis sesticu i ne treba da ga ima, tj. u sestici se to (ako je uopste moguce, a verujem da jeste) drugacije ukljucuje, ali je pitanje kako :wall:

Crni je napisao(la):
Ako koristis sesticu i ne treba da ga ima, tj. u sestici se to (ako je uopste moguce, a verujem da jeste) drugacije ukljucuje, ali je pitanje kako :wall:

:wall:

:wave:

Opet ponavljam: Nero 6 ~55MB---> da li je to normalno?

Ma 'cu da napucam ruski software iz thread-a "Sitan ali dinamitan" ccccc, strasno

E, otkrio sam odjednom i toplu vodu i rupu na saksiji 😀
Iz nekih cudnih razloga na sestici nije hteo da mi radi ovaj tweak za RealSpeed, a koliko sam primetio na osnovu nekih starijih thread-ova nisam bio jedini.

Sto rece PlayHater u sestici nema tog kljuca, pa sam ga ja rucno dodao, ali to nije davalo nikakvog efekta. Ranije je bio onaj problem sto je Nero vracao stalno vrednost na nulu, pa je malo cackanja ili reinstalacija pomagala, pa sam i to pokusao, ali nije upalilo. I sad probam sa 6.3.0.3 (pre toga Nero potpuno deinstaliran i rucno pobrisani svi fajlovi i kljucevi koji su zaostali posle deinstalacije) i radi :banana:

E sad, kad smo vec kod tweakova...
Jos jedna fora za koju verovatno mnogi nisu znali - kako doci do dodatnih informacija iz ATIP-a o disku:
kad ubacite prazan disk i odete na "Disc Info" (Ctrl+I) drzite Shift+Ctrl i stisnite "Refresh" dugme --> iskocice "Enhanced Disc Information" prozor sa dodatnim informacijama o disku...
:beer:

Poslednja izmena:
Septimus je napisao(la):

Ma 'cu da napucam ruski software iz thread-a "Sitan ali dinamitan" ccccc, strasno
6.3.0.3 exe je 23.507KB a kad se instalira folder jeste oko 50MB. Uzimajuci kakvi i koliki su danasnji programi, a i koliki su danasnji hard diskovi, to i nije nesto strasno.

Septimus je napisao(la):

Pa i nije... Bolji je EZ CD od 530 MB :d

Nazad
Vrh Dno