Šta je novo?

Registry File Failure

casper

Čuven
Učlanjen(a)
03.09.2002
Poena
604
ok evo i na hardver sekciji:

da li je moguce da ploca izazove ovakav problem {
stop: c0000218{Registry File Failure}
the registry cannot load the hive (file):
\systemroot\system32\config\software
or its log or acternate.

it is corrupt, absent or not writable. }
"uz plavi ekran kao pratnja"

znaco to se pojavi bri butovanju WinXP-prof.
dok je system podignut radi sve savrseno ali kada se masina stsrtuje posle nekog vremena(dan , dva ,nedelju..) pukne.
fajlovi se koraptuju.
HDD sam zamenio sa nekim drugim sigurno isprevnim i isti problem:
Konfiguracija:
duron 800, soltek sl-75kav kt133a(najnovija verzija bios-a) ,
256 kingston+128 NCP ,geforce2 64ram,
quantum lct40gb.

Mislim da nisi morao da stavljas novi hard, jer ova greska je pre do memorije. Registry corrupt sam dobijao dosta na Win98 i ME kada mi je memorija losa i kad promenim memoriju nikad se vise ne pojavljuje. Mada, ovo sa hive mi je mnogo cudno - kakav bre hive? Da nije neki virus?

!!!

nema virusa proverih sa kaspersky i sa nortonom nista.
pazi fajluovi se koraptuju iako nisu ni pokrenuti kao naprim:
jjjj.zip,pa cak ijedna slika se deformisala.
zatoo sam sumnjao u HDD . pazi dok system radi on radi savrseno
ali kada ga ugasim i ponovo upalim opa nista od bootovanja XP-a?

Skot je napisao(la):
Mada, ovo sa hive mi je mnogo cudno - kakav bre hive? Da nije neki virus?

Nema na sreću Hive veze sa virusima :) hive == stablo registrija.

Otkucaj u komand promptu "chkdsk c: /f", vidi da fajl sistem stvarno nije koraptovan. Onda uzmi neki programčić za čišćenje/optimizaciju registri baze. Skoro sam naleteo na jedan dobar, ali ne mogu da se setim imena :(

Problem je kod Windowsa XP jer je zamjenjena jedna od tri vazne komponente sistema, hard, procesor ili ploca. Problem se resava jednostavno tako sto ces ubaciti Windows XP disk, restartovati masinu, zatim setovat boot from CD i kasnije izabrati opciju r tj. popravljanje. Sve tece veoma glatko, i nakon popravke i registracije novih komponenate, nema problem. Inace ovo je jos jedna zamka Microsofta protiv ilegalnog kopiranja. Razumljivo ti imas legalnu kopiju, zar ne.

Athlon je napisao(la):
Problem je kod Windowsa XP jer je zamjenjena jedna od tri vazne komponente sistema, hard, procesor ili ploca. Problem se resava jednostavno tako sto ces ubaciti Windows XP disk, restartovati masinu, zatim setovat boot from CD i kasnije izabrati opciju r tj. popravljanje. Sve tece veoma glatko, i nakon popravke i registracije novih komponenate, nema problem. Inace ovo je jos jedna zamka Microsofta protiv ilegalnog kopiranja. Razumljivo ti imas legalnu kopiju, zar ne.
Pa vidis da je covek menjao hard znaci da je instalirao nanovo windows
izbaci tu npc memoriju!

!?!?!?!?!

NPC je nov od prosle nedele a frka traje mesecima
prvo kada se sys srusio pomislih ajd dobro desava se
drugi put vec frka ... pa sam trazio problem ..dugo i pomislih ajde da eliminisemo Easy CD ok nova instalacija WinXP-a pre toga format HDD
znaci cist pocetak i trajalo je 3/5 nedelje i polako file po file koraptovan na HDD proverio sam da li ima virusa nigde ni od traga i potom ujutu ustajem i palimamasinu kada ono poruka od gore^
znaci:
Siftver nije
HDD nije
ploca ?
ram - pa da je ram sys by pucao u toku rada masine ili zezao no sve je cool dok je sys ok.
j....... ne znam na faxu mi jedan asistent rce da je u pitanju hladan lem na hardveru ( kad radi kad ne).

Athlon je napisao(la):
Problem je kod Windowsa XP jer je zamjenjena jedna od tri vazne komponente sistema, hard, procesor ili ploca.

Nema to veze, ja sam promenio i procesor i hard bez reinstalacije pa mi XP sasvim normalno radi.

mikis je napisao(la):
Nema to veze, ja sam promenio i procesor i hard bez reinstalacije pa mi XP sasvim normalno radi.
Za procesor nema veze hard kada menjas ako si gostovo windows i isti je cipset ok ako kod ploce nije isti cipset moras reinstalirati windows.pitanje je da li ce ti ga uopste dici.Casperu ako nije nista od gore pomenuto i nista ti nije o/c lako je moguce da imas neki hladan lem.(D)

Nazad
Vrh Dno