Šta je novo?

Region locked game

bmibmc

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poena
240
Radi se konkretno o South Parku, Ubisoftovom naslovu.
Pazario sam preko YUPLAYa ne znajuci da bi naslov mogao biti zakljucan. Ovlas sam pogledao i uveliko se trgovalo sa ruskim kljucevima na Steamu, pa sam mislio da je to dovoljan dokaz da nije zakljucana.
Ukoliko bi igra bila zakljucana za RF region, sta raditi?

Da li moze da neko iz Rusije pristupi mom nalogu i da od tamo doda igra? Da li bih ja onda iz Srbije mogao da igram?

Sta vi radite kad je igra region locked?

South Park je bio jedno vreme ROW, takodje verzije iz rusije koje su se prodavale za 9-10 tf2 kljuceva (20$). Medjutim posle nekoliko nedelja Ubisoft je zakljucao igru, ko je aktivirao igru pre tog perioda dobio je row igru ali oni koji nisu ostali su sa RU igrama (steam gift). E sad steam je jako ******* sto se tice proxyja i tih stvari...Nisam siguran ali mislim da bi svaki put trebao da pokreces igru dok si zakacen na neki ruski proxy, ne samo jednom kad aktiviras igru :/

Poslednja izmena:
Uh, ako je tako (stalno kroz ruski proxy), onda cu koristiti lekic. Ja sam platio, a sto oni tako petljaju - njihov problem.

Hvala!

Ja sam poceo da ovako praktikujem: prvo lekic, ako mi se svidi igra ili kupim odma ili ako nije hitno cekam neki popust (summer/winter steam sale). Lepo sam se opekao na SimCity(preorder) pa se sad ne zalecem. :)

p.s. Ima naravno izuzetaka, npr vec duze vreme sam merkao DayZ standalone ali nikako da bude neki popust. E kad sam video da su za 2 meseca prodali preko 1 milion kopija i ukapirao da nece skorije da bude popust, morao sam da se isprsim (igra istu cenu drzi za sve regione). Srecom nisam se zeznuo :D

Vrh Dno