Šta je novo?

Refresh rate?

• Začetnik teme Začetnik teme Pero
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pero

Čuven
Učlanjen(a)
04.02.2004
Poena
601
Imam Samsung 900NF, kojeg drzim na rezoluciji 1280*1024/85Hz. Prilikom
spustanja monitora na manju rezoluciju (1024*768), ne mogu staviti veci
refresh rate od 85(a monitor podrzava 125), koji mi se cini kao blokiran? pokusao sam sa novim driverima, medjutim nista. u cemu je problem?
Grafika - Matrox G- 550
MBO - Abit NF-S
hvala

Jesi li probao nove drajvere za video kartu ili za monitor ?

Ako nisi, probaj da nadjes nove drajvere za monitor pa da njih instaliras. Ako jesi....... ?????

Mozda ti nesto ne dozvoljava da menjas RR.

Ukoliko si instalirao neki od programa za podesavanje RR onda ti je to problem. Neki RefreshRate ili ReForce ili nesto slicno. Ni ja ne mogu da podesavam razliciti RR. Ja sam instalirao i podesio RR sa ReForce. Mozda si nesto namestio u Driverima za video kartu.

Inace 85 Hz je sasvim dovoljno i ne treba ti vise. Kojiko sam ja cuo (a mozda nije tacno), veci RR vise trosi ekran i slika postaje ruznija. Neka ovo neko potvrdi ili neka pobije. Ja sam ovo cuo od, pa recimo ne bas sigurnih izvora.

A probaj i da otstikliras opciju Hide modes that this monitor cannot display.

ne bi mu bas preporucio da iskljuci tu opciju. Najbolje da je ta opcija Ukljucena.

mali edit 😳

Stavio sam nove driver, medjutim opet nista. Ploca mi je Abit Nf-s i stavljeni su novi 3.13 driveri. Gledajuci sto sadrze, vidim da imaju i drivere za grafiku, ali me nigdje ne pita hocu li to instalirati. Driveri za monitor se nisu mjenjali 3 godine, jedino postoji mogucnost da skinem drivere za noviji model Samsung 959NF. Nikakav program nisam instalirao prije, tako da ne vjerujem da je tu problem. Slazem se da je 85Hz sasvim dovoljno, medjutim kada spusit rezoluciju na 1024*768, nije mi drago da mi je max RR 85Hz, isto kao i na rezoluciji koju drzim na monitoru.

sve sam moguce napravio medjutim nista. je li ima neko jos kakav savjet?hvala

Matrox je svojevremeno bio poznat po tome sto je sa svojim drajverima imao (a drugi nisu) i program Powerdesk u kome je covek mogao da alterira frekfencu za po je dan Hz, a i ostale parametre slike. Zar g550 to nema. Mislim da bi trebao da instaliras drajvere za matroxa sa njihovog sajta http://www.matrox.com/mga/support/drivers/latest/home.cfm
Inace lici kao da ti u Display properties stoji da je moniror PnP ili Default, a ne taj samsung.

Pa i meni izgleda kao da imam PNP monitor. Provao sam kao sto si i rekao, promjeniti frekvenciju i onda mi se slova na ekranu izoblicila. Provati cu jos jedan put formatirati disk i staviti stare nvidia drivere, a ne 3.13. mozda je u njima problem?

Nazad
Vrh Dno