Šta je novo?

Refresh rate problem sa novim drajverima

• Začetnik teme Začetnik teme stereo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

stereo

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
630
Imam problem sa refresh rate-om u igrama. U drajverima mi je podesena rezolucija 1024 x 768 / 32 na 85Hz i to stoji sve dog ne pokrenem neke igre. A kad njih startujem monitor mi se prebaci u rad na 60Hz sto mi zaista smeta.

Naime ranije kada sam imao 53.03 drajvere za graficku sve sam resavao sa refresh rate fix-om direktno u drajverima, ali sada u ovim novim 71.89 drajverima te opcije vise nema, pa je moje pitanje kako to da sredim tj. kako da nateram monitor da radi u 85Hz stalno. Da li postoji neka mogucnost da se u drajverima otkljucaju opcije za refresh rate fix ili ne.

Ja sam nesto probao sa onim nVida Hard Page (tamo ima neki ref. rate fix) ali to nije pomoglo, probao sam i nesto kao da podesim sa riva tunerom 15.5 ali ni tu nisam uspeo (mada neznam skoro ni kako se rukuje sa njim, a ni da li sam to namestao dobro u rivi tako da ako moze jedan step by step za tu rivu ako to moze iz nje da se podesi)

Unapred hvala

Polovicno reshenje (posto ne mogu da ti kazem step-by-step kako se radi): Posto imas Riva Tuner, iskoristi mali trik i napravi custom driver za monitor, tako sto ces prepraviti fabricki drajver za monitor tako da ima samo refresh od 85Hz (ili koliko je vec max.) u rezoluciji u kojoj zelis. Taj drajver i negde sacuvaj da imas za kasnije.

Nakon toga mozes da instaliras koji god drajver i uvek ces imati taj refresh rate, posto tad monitor driver diktira grafickoj koji refresh da upotrebi. Mozes i da deinstalirash Riva tuner, ali dokle god imas instaliran taj drajver za monitor, "zasticen" si od refresha od 60Hz.

Poslednja izmena:
a koju graficku imas?
jel ti bas trebaju 7x.xx drajveri ako su ti 53.xx radili kako treba

Trenutno imam 5900SP a imao sam neku akciju pre nedelju dana pa sam se prebacio na ove nove drajvere.

To Ostoja: Hvala probacu to da odradim pa da vidim kako ce da ide

Taj tab bi trebao i dalje da postoji (i ja sam primetio da ga nema) probaj nvtweakom da ga ponovo nateras da se pojavi. Ako to ne pomogne postoji program reforce.

Poslednja izmena:
Evo sad sam probao sve jedva sam provalio kako da setujem Rivu i na kraju je uspelo ali mi se nesvidja varijanta da imam specijalni drajver za monitor.

Tako da sem skinuo nvtweak i otkljucao refresh rate fix i sve radi sada kao i ranije

Audiofreak: hvala puno, ovo je bas ono sto sam trazio

Poslednja izmena:
Evo za ubuduce, mali .reg fajl koji dodaje opciju za Refresh Rate Override u driverima, bez ikakvih spoljnjih programa.

Prilozi

@stereo:
Nema na cemu.

@BlackNeo:
Hvala za reg tweak

Poslednja izmena:
To BlackNeo

odlicno jedno jos bolje resenje, hvala

Nazad
Vrh Dno