Šta je novo?

Refilovanje kertridža: Iskustva korisnika

Ja ga ne nagovaram da kupi Lexmarka jer ga već ima pa sam samo napisao kako stvari stoje oko dopune.
Ti znaš da sam uvek prvo za HP pa Canon pa svi ostali ali svako ima pravo na svoj izbor

Pozdrav,

Poslednja izmena:
Jel ima štos da se HP crni, 21, koristi kod štampača koji upotrebljava 27. Isto izgledaju spolja al moj multifinkcijski HP 5610 neće da primi 21. A u boji koristi isti 22 kao na HP 2180.

I sledeće pitanje, uzeo sam mastilo kod nekih reciklera i 2 kolora su mi stala, tj. po jedna boja zapekla. Držali ga u razređivaču za čišćenje dizni, i terali više puta na ultra zvučni čistač i ništa. Jel moguće da je do mastila. I definitivno, jel sme u ključalu vodu ko što je već bilo savetovano.

da li se ispati?

Imam hp 930c stampac sa velikim ketridzima 78. Posto sam originalne onere punio milion puta do sada i stalno kupovao nove, pa opet dopunio nije bilo problema. Nesto sam sada u frci pa me zaniam da li se isplati kupiti ketridze nekog drugog proizvodjaca i njih koristiti pa naknadno dopuniti ili bolje da uzmem original?

Kod Lexmark stampaca novije generacije kertridzi se ne pune. Moguce je napuniti samo kertridze koji iza brojne oznake imaju i slovo A. Nesto ih je teze naci na trzstu ali nije i nemoguce.

Ima li neko iskustva sa ketridzima HP300, citao sam po netu da ih ljudi pune, ali da kratko rade i posle stanu, pa moraju novi da se kupe, da li postoji neka metoda koja ih resetuje???

Pitanje za sve koja boja je najkvalitetnija kod nas, ne stampam mnogo, pa ako vec moze da se refiluje, da rafilujem kvaliteno... :d

Koliko tacno koristis taj stampac i kojim bojama punis? Sta stampas?

Tek sada sam video ovo. Ovaj stampac koristim otprilike 4 godine. Mozda nesto vise ili manje. Kupio sam ga cim je izasao. Punim onim "American Ink" bojama. A stampam sve na njemu (seminarske radove, diskove, slike,... Sve sto ti padne na pamet). :)

Razmisljam se da uzNem Canon IP4850 (http://www.hellas.rs/index.php?action=opis&q=7849), a u njega idu neka sokocala sa chipovima. Kazu mi da je to nemoguce refilovati i da moram uvek kupovati nove, a ima ih 5, svaki po 1200din na ovom jednom mestu na kojem sam nasao = ne znam da li mi se isplati. Zanima me jel to stvarno tako ili moze ipak refil? I koliko orijentaciono kosta refil u nekim servisima za to?

Toneri su PGI-525PGBK, CLI-526BK, CLI-526C, CLI-526M, CLI-526Y.

Razmisljam se da uzNem Canon IP4850 (http://www.hellas.rs/index.php?action=opis&q=7849), a u njega idu neka sokocala sa chipovima. Kazu mi da je to nemoguce refilovati i da moram uvek kupovati nove, a ima ih 5, svaki po 1200din na ovom jednom mestu na kojem sam nasao = ne znam da li mi se isplati. Zanima me jel to stvarno tako ili moze ipak refil? I koliko orijentaciono kosta refil u nekim servisima za to?

Toneri su PGI-525PGBK, CLI-526BK, CLI-526C, CLI-526M, CLI-526Y.

Ja sam kupio upravo taj štampač platio sam ga 10100 din za sad ekstra radi samo me brine ketridži koji su veoma skupi.Brzo se prazne ketridži pa bi molio isto za savet da li postoje neke zamene i da li je moguće dopunjavati ja mislim da su čipovani ketridži i gde ima da se kupi ciss za ovaj štampač u Novom Sadu.I još pitanje kako resetovati ketridže unapred hvala za odgovore.

Jel mogu da se pune kertridzi za EPSON Stylus Photo PX720WD? I uopste za te Epson Stylus stampace.

moze odesh u smile ink i oni ti napune.
mislim da oni imaju taj reseter.

A jel ima neka preporuka za neki HP u cenovnom segmentu koji se vrti oko 100e a da mogu da mu se pune kertridzi?

Koji nov kolor laser kupiti, po mogucstvu HP, a da refil nije komplikacija?

HP 1215, a ako hoces da prodjes jeftinije i ne stampas puno, HP 1025. HP 2025 ce ti biti, pretpostavljam, preskup.

Zavisi, nekad se ne odstampa ni jedan kolor mesecima, a onda 300 strana odjednom, mono se koristi redovno ali nista ozbiljno. Nesto izmedju kucne i profi upotrebe mi treba. U cemu je razlika medju ovim stampacima, osim u ceni? Brzina stampe? Zaboravio sam u prethodnom postu, jel moze da se bocne na print server sa recikliranim tonerom a da ne prijavljuje greske?

HP 1025: 4/16*, 1200/1000**
HP 1215: 8/12, 2200/1400
HP 2025: 21/21, 3500/2800

*brzina stampe: (stranica u minuti) kolor/monohromatsko
** kapacitet kasete: crna kaseta/kolorna kaseta

Svi koriste isti prah, samo 1025 ima manji bubanj, tako da je kvalitet stampe manje-vise isti kod sva tri modela. 1025 je igrackica za ljude koji nemaju preterane potrebe za kolor stampom, 1215 smara sa kalibracijom i ciscenjem, kad god ga upalim cekam tri dana da odradi sta ima pre stampe, a 2025 je super sprava, kvalitetna, robusna, i brza (za kolor stampac). zato i kosta 300 evra.

da, moze da se bocne, a da ne prijavljuje greske, nema to veze.

Imam Canon pixma mp270, kupio sam komplet za punjenje za color ketridz,
napunio i vratio u printer, medjutim ne stampa, izadje prazan papir. U indikatoru i dalje stoji da je kolor ketridz pri kraju. Na displeju je broj 1.
Da li neko ima resenje?

Kakav je Epson SX125 sto se tice punjenja, da li je neko uspesno dopunio, i koje mastilo je najbolje?

Koje mastilo ide u pixmu mp280? ako neko prodaje takvo mastilo neka se javi na pp.

da li može pixma mp280 da se puni. juče sam ga uzeo po veoma veoma pristupačnoj ceni, pa ako može da se puni do džaaaaaaaajaaaaaa. kvalitet skena i štampe je vrhunski

moze 280 da se dopuni, posle mu samo iskljucis notifikaciju da je prazan.
ima na netu uputstvo kako se to radi.
epson 125 za njega moras da kupis poseban reseter, mastilo ko i za ostale epsone.
dakle narucis na netu reseter pa vozis. kod nas ga uglavnom nema.

a meni niko ne odgovori koje mastilo ide u mp 280 bilo koje za canon ili treba neko posebno? u hp deskjet sipam sta stignem, i u canona s100 sam pre 100 godina sipao sta sam stigao a sa ovim neznam sta da radim nebi bas odmah da mu sipam nesto bezveze.

Imam EPSON SX105. Pre godinu dana su za njega uzeti kertridzi sa samoresetujucim cipom i moj otac ga je koristio. Nakon drugog punjenja cipova, stampac je poceo da pravi probleme. Ponasao se kao da nije napunjen jedan kertridz.
Nakon toga je stampac stajao, do pre neki dan, kada sam obrisao prasinu i resio da ga sredim. Probao sam da instaliram drajver za stampac na mojoj masini, ali nije nikako dozvoljavao. Prikaze da konektujem stampac, ja ga konektujem i on kaze da ga je prepoznao i da sacekam. I to cekanje nikako da se zavrsi :D . A u medjuvremenu mu svetli narandzasta lampica...
Danas sam kupio originalne kertridze, misleci da je problem sa ovim samoresetujucim i kad sam ugradio nove, isto se desava.
Sta da mu radim? Jel mogu ja da cackam jos nesto oko njega, ili da ga nosim u servis za stampace?

Weber, baci ga u kantu.
Epson ne trpi stajanje, moras da kupish novu glavu za stampanje, rasturis ceo stamac da bi da one okruble nosece sipke gde stoji glava skinuo postojecu i stavio novu. Nova glava kosta koliko i nov stampac -10%. I moras da je platis unapred i cekas jedno mesec,dva.
Najjeftinije resenje kontejner i to tako da te niko ne vidi zbog zakona o bacanju elektronske opreme ili da nosish u neki rec centar i platis odlaganje.
Kupi kanon il hp oni mogu da se dopune vise manje uspesno i rade bar 200 strana sa setom kertridza i to ti je to.

Nazad
Vrh Dno