Šta je novo?

Redmi Turbo 4 Pro (Poco F7)

Ček, ovo je model za kinesko tržište, jel tako? Ja sam mislio da oni dolaze jako lokalizovani, nisam bio siguran ni da imaju podršku za druge jezike. Punjač bi trabalo da bude drugačiji, u Kini koriste fizički drugačije utičnice, iako su napon i frekvencija valjda isti.

Ima podrška za Engleski, može da se lokalizuje na srpski ali neće sve baš biti prevedeno.
Punjač je naravno za kinesko tržište, ali Kinezi stave i adapter mali za naše tržište. Tako sam punio x100u, OnePlus 13, pa tako će ga puniti i budući vlasnik))
Ovaj Redmi je baterijsku šampion definitivno, nisam uspeo za 4h da svucem 30%. Spakovao sam ga u kutiju i sutra ide novom vlasniku bez da sam ga dopunio i malo :)
Kome telephoto i uw kamera nije prioritet a nije gadljiv na kineski OS (koji je inače zapravo jako dobar) nema šta da traži dalje pored ovog fona.

Hvala za ove informacije. Definitivno ću u budućnosti imati na umu mogućnost nabavke preko Alija ako mi se neki model svidi. Što se ovog modela tiče, verovatno je bolje naručiti kinesku verziju i dobiti 1Ah bolju bateriju, po cenu mogućeg manjka garancije. Šteta za manjak telefoto kamere.

Kako prolaziš sa carinom i PDV? Ogranak novi sad ili ?
Šta bi se desilo npr kada bi naručio neki telefon od 600e sa Alija ? Da li bi išle dažbine 600e*0.3 ili uglavnom budu oko 10k din ?

Sa ovim su me zaklali 10.000, OnePlus 13 prošao bez. Sad sam naručio Vivo na hrvatsku pa ću da vidim kako će to da ide ali trebalo bi bez dodatnih troškova.

Ok ljudi ⚠️major warning⚠️ za sve potencijalne kupce ovog telefona. Momak kome sam prodao tel ima velikih problema sa notifikacijama.
Ponajviše sa Instagram i Whatsapp koje dodju tek kad se telefon probudi. Pokušavao je sve i svašta ali bezuspešno, tako da se telefon vraća u moje ruke. Ja za tih par sati što sam cackao nisam primetio ništa, čak mi je gmail stizao normalno ali eto. Izgleda da je CN HyperOs baš agresivan.
Ako ne uspem ni ja da rešim stvar, igraće klinka igrice na njemu i kraj :)

Pošto ćeš ga još držati, javi da li ti kineski telefon uredno dobija mesečne sigurnosne apdejtove, i generalno sva softverska ažuriranja.

Mora da ima neko resenje. Meni je jedno vreme Gmail tako izbagovao na starom telefonu, vise se i ne secam sta je bila fora.

Pošto ćeš ga još držati, javi da li ti kineski telefon uredno dobija mesečne sigurnosne apdejtove, i generalno sva softverska ažuriranja.
Da.

Danas ću imati vremena da se igram malo i istestiram sve detaljno pa javljam rezultate

Resene notifikacije, sve dolazi instant.
Kao ma xiaomi.eu romu, mora da se iskljuci miui/hyper os sistemska optimizacija u developer settings.
Onda za svaku aplikaciju posebno Battery settings se stavi na "Unrestricted", ukljuci se Autostart i lockuje se aplikacija.
Za svaku aplikaciju i tip poruke mora da se ukljuci lockscreen notifikacija
1000000069.jpg
Viber me je jedino zezao nekim njegovim spotlightom i cim sam to iskljucio notifikacije su proradile.
1000000071.jpg

Sa tim gasenjem miui optimizacije ces imati neke druge probleme,podjednako iritantne.

Nisam primetio nikakav problem osim da su animacije siromašnije, a njih svakako gasim. Xiaomi.eu romovi tako funkcionišu dugi niz godina bez problema.
Kad su proradile notifikacije probao sam da uključim nazad ali odmah je bio delay u notifikacijama.

Novi Update
1000000164.jpg
Moram da pohvalim ovu bolesnu bateriju. Doduse bez sim kartice ali svakako najjaca baterija do sad ubedljivo
1000000165.jpg

Kratko vreme mi je bila sim kartica u njemu da namestim viber i rcs. Op13 mi je main zbog sata.
Inače što se notifikacija tiče, ukljucio sam nazad sistemsku optimizaciju i notifikacije rade i dalje.
Uspeo sam i Gemini da namestim da se trigeruje umesto hyperAi uz pomoć neke aplikacije sa githuba. Jos 2-3 aplikacije da skinem pomoću adba i ne bi niko provalio da je China phone 😁

Evo kako će izgledati Redmi Turbo 4 Pro u global varijanti tj Poco F7 🤮
1000005907.jpg

Dobra recenzija na španskom

Vrh Dno