Šta je novo?

Redmi Turbo 4 Pro (Poco F7)

ProdigyFreak

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2021
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700x3d / 140mm AIO
Matična ploča
ROG STRIX B550-I GAMING
RAM
Kingston HyperX 3466 @ 3600
GPU
Radeon 6800 XT
PSU
650W SFX-L 80Plus Gold Fully Modular
Kućište
NZXT H1 (v1)
Mobilni telefon
OnePlus 13
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da ne prođe ispod radara. Mislim da je Xiaomi napravio ubicu kome kamera (iako dovoljno upotrebljiva) nije primarna a top je u svemu ostalom. Za naše tržište stiže kao Poco F7, sa verovatno ojađenom baterijom i bez punjača...

Specs:
Turbo 4 Pro napaja velika silikonsko-karbonska baterija kapaciteta 7.550 mAh s podrškom 90W punjenja. Baterija se može koristiti i kao powerbank za punjenje drugih uređaja putem reverzibilnog žičanog punjenja snagom do 22,5W.
Turbo 4 Pro poseduje 6,83-inčni OLED panel rezolucije 2.772x 1.280 piksela i frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Panel sadrži i optički senzor za otisak prsta, a maksimalna lokalna svjetlina iznosi do 1.600 nita. Nazad se nalazi glavna kamera od 50 MP (LYT-600), kao i ultraširoka od 8 MP baš kao i kod standardnog modela. Uređaj koristi Xiaomi HyperOS 2 softver baziran na Android-u 15, a takođe je otporan na vodu i prašinu po IP68 standardu.

Cena oko 320$ na Aliu trenutno.

Prilozi

• 202504232108_d63264bb0f5d8e0923ae7e720efb706a.jpg
    202504232108_d63264bb0f5d8e0923ae7e720efb706a.jpg
    167.4 KB · Pregleda: 29
SOC SD 8 Gen 3...Sjajan hardver..
Cenim da ce biti kod nas 500-550e

SOC je Snapdragon 8s Gen4. Prvi telefon zapravo sa ovim cipsetom.

Nasao sam neku stranicu na netu gde je verovatno bajata informacija ovo sto sam napisao..
Jos bolje onda ako je taj soc..

Jel su oni prvi koji koriste silicijum-karbonske baterije? Ovo je izvanredno, svega 219g a 7500mAh baterija, sledeći put definitivno prelazim na Xiaomi, za iste pare kao Samsung A5x mnogo mnogo bolji telefon...

Gde prvi, ima skoro dve godine kako se koriste. Uspeli su da minimizuju unutrašnjost kućišta, gledao sam neki teardown.
Da su izbacili tu ultrawide kameru od 8mpix i ostavili jednu malo bolju od LYT600 to bi bio banger.
Svakako sam ga naručio, imam neki itch da probam nešto novo svako malo.
Honor Power je takođe interesantan, nešto jeftiniji ali sa dosta lošijim čipsetom (Snapdragon 7gen3)

219 grama je prilično za telefon, kada čitam sa telefona u krevetu, upali mi se ulnarni živac u ruci kojom ga držim, posle mi trni pola šake. Bolje da su izbacili taj metalni okvir da olakšaju telefon.

Osim toga, ovo je izuzetna mašina, moj F5 sad deluje sasvim prevaziđeno, ali dao sam lepe pare za njega i ima da ga nosim dok podrška ne istekne. Ako išta volim na telefonu, to je trajanje baterije, a ovde bi to moralo da bude baš na visokom nivou. Takođe mi se sviđa i dobar zum, nešto što na F5 nemam uopšte. Ovo bi mogao biti najbolji model u istoriji Poco brenda i nadam se da će ga mnogi kopirati. Ali da prvo vidimo testove.

Šta vredi kad će u global da stave bateriju tipa 5400mah, pa dok kupiš punjač, dok ovo dok ono.. nadam se da grešim ali mislim da su EU korisnici oštećeni dobrano.

Gde prvi, ima skoro dve godine kako se koriste. Uspeli su da minimizuju unutrašnjost kućišta, gledao sam neki teardown.
Pa što ne koriste onda i drugi proizvođači te baterije? Ako se već dve godine koriste, a koliko vidim cena telefona nije skuplja i pri upotrebi njih.

Koriste sad već svi.

Telefon je poprilicna cigla, mozda ne zbog duzine, koliko zbog sirine 78 mm, jer fura siri format 19.5:9, kao na samsungu i ajfonu. Sve preko 75 mm zna da bude jako zamorno za drzanje.
Sto se tice baterije, za EU ce verovatno biti srezana, koliko ne znam, jer i tu postoje neki propisi o gustini energije, pa ne mogu da stave kao u Kini.
Ja koristiim Poco X7 Pro, sto je obican Redmi Turbo 4 koji ima 6500 mah bateriju, kao i Poco za indijsko trziste, dok je za global i EU 6000 mah. I takva je odlicna, nikad nisam imao telefon da toliko drzi bateriju. Na telefonu sve leti sa Dimensity 8400, tako da je ovo sigurno bomba sa ovim Snapdragonom.

Prilozi

• Screenshot_2025-04-29-14-17-01-260_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-29-14-17-01-260_com.android.chrome.jpg
    109 KB · Pregleda: 19
Čipset bi trebao da je efikasniji i od Snapdragon 8 Elite, znači baterija postoji šansa da izgura i tri dana.

Kad se ocekuje globalno i kod madjara,neka racunica?

Ja koristiim Poco X7 Pro, sto je obican Redmi Turbo 4 koji ima 6500 mah bateriju, kao i Poco za indijsko trziste, dok je za global i EU 6000 mah. I takva je odlicna, nikad nisam imao telefon da toliko drzi bateriju. Na telefonu sve leti sa Dimensity 8400, tako da je ovo sigurno bomba sa ovim Snapdragonom.

Potvrđeno da će F7 global imati 6500 mAh bateriju, greota kako oštetiše ovakav telefon. Proklete EU birokrate, u sve moraju da guraju nos. Kinezi i Indijci će sad voziti bolji telefon nego mi ovde.

Potvrđeno da će F7 global imati 6500 mAh bateriju, greota kako oštetiše ovakav telefon. Proklete EU birokrate, u sve moraju da guraju nos. Kinezi i Indijci će sad voziti bolji telefon nego mi ovde.
Pa dobro, ni to nije lose, mislio sam da preko 6000mah ne smeju da idu. Sigurno da ce biiti odlicna baterija. Ali ova od 7500mah je monstrum, za dva dana intezivnog koristenja. Drug skoro kupio tablet od Samsunga sa 7000mah😁
Ali gladni su struje danasnji procesori, ekrani svetli, koriste se po dve kartice, blutut uredjaji non stop povezani...
Kad se setim da sam pre nesto godina imao Mi A2 sa 3000mah i sasvim solidno je drzao bateriju...

S obzirom da se F7 pro uzima za 470e na kp-u, vanila ce biti do 400e u pocetku a posle par meseci 350e i krajem godine/pocetkom sledece oko 300e. Klasicna cena za F seriju vec par generacija.

Top mašina, ima problem sa pregrevanjem u bench testovima. Verovatno će da ga uštroje sa prvim updateom ✂️

Vrh Dno