Šta je novo?

redmi Note 5 vs A2

Boris90

Cenjen
Učlanjen(a)
18.08.2013
Poena
180
Sestri crkao stari P8 Lite pa hoce da uzme nov telefon. Vidim da se dosta preporucuju Xiaomi modeli pa su mi za oko zapali Redmi note 5 i A2. Modeli su 4/64 GB

Kupio bih u win win-u uz paket Omorika 1 Note 5 dodje 13.000, a A2 16.000

Kako su se pokazali ovi telefoni do sada i koji je bolji izbor za zensko od ova dva po vama?

Vidim da se spominje Image retention kod Redmi Note 5 da li je to isti slucaj i kod A2 i da li moze da se resi nekako bez rutovanja i sta ti ja znam ? Ja imam LG V20 i odlicno me sluzi problem sa tim duhovima na ekranu sam resio S filter aplikacijom pa da li moze i kod ovih Xiaomi modela da se uradi to isto ako se pojavi ?

Da li imate neki drugi model da predlozite a da cifra bude do 16.000 plafon

Hvala

Burn in se javlja na amoled ekranima i on je trajan. A na ovim LCD je to image retention kao što si naveo u prvom postu i nije trajan problem. Moze da se resi tako što se u podešavanjima podese boje na warm ili cold, pisali su ljudi u RN5 temi.
E sad kod kog se telefona češće javlja ne znam, ali je retko...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Sestri crkao stari P8 Lite pa hoce da uzme nov telefon. Vidim da se dosta preporucuju Xiaomi modeli pa su mi za oko zapali Redmi note 5 i A2. Modeli su 4/64 GB

Kupio bih u win win-u uz paket Omorika 1 Note 5 dodje 13.000, a A2 16.000

Kako su se pokazali ovi telefoni do sada i koji je bolji izbor za zensko od ova dva po vama?

Vidim da se spominje Image retention kod Redmi Note 5 da li je to isti slucaj i kod A2 i da li moze da se resi nekako bez rutovanja i sta ti ja znam ? Ja imam LG V20 i odlicno me sluzi problem sa tim duhovima na ekranu sam resio S filter aplikacijom pa da li moze i kod ovih Xiaomi modela da se uradi to isto ako se pojavi ?

Da li imate neki drugi model da predlozite a da cifra bude do 16.000 plafon

Hvala

Ja bih za sestru pre uzeo mate 10 lite od ova dva navedena ,mada je na papiru losiji od oba .Ali mi je vise zenski a ima takodje 4/64gb.
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-slike-uzivo/6165/Huawei/Mate-10-Lite-Dual/1/

Nije losiji na papiru vec u realnosti, daleko losiji chipset, losija kamera, losiji softver i podrska. Od Redmi Note 5 i daleko losija autonomija.

Plus mnogi Mate 10 Lite zavrse sa flekom na ekranu.

Poslednja izmena:
P8 lite je dobio zutu fleku posle pola godine tako da otpada mate 10 lite.
Svidja joj se note 6 pro valjda zbog nocha onog ahahhaah.. Koliko vidim prakticno isti telefon kao Note 5 pa eto uzecu joj verovatno taj redmi note 6 pro

Ima nesto finiju izradu, bolju prednju kameru i notch, to je razlika izmedju RN5 i RN6 Pro.

Kakav je Honor 8X u odnosu na Note 6 Pro?
Svratio sam danas i pogledao Xiaomi svideo mi se ali nisu imali ovaj Honor da i njega pogledam uzivo. Cena je slicna , razlika 1000 dinara..

Tu su negde telefoni, koji god da uzmes neces pogresiti, 8X je dobar midrange sa razliku od prethodnih Honor/Huawei u tom cenovnom rangugu.

Ne znam kakve su cene ali ako su slicne svakako prednost 8X koji je direktni konkurent Mi8 lite a note 6 pro je malo ispod.
Jedina prednost RN6 pro je mogucnost instaliranja romova i verovatno niza cena.
Na strani 8X su dizajn, jaci procesor, kvalitet izrade.
Autonomija je tu negde. Po ovom benchtestu cak 8x malo bolju. Kamera ne znam ali tesko da ko odskace

Niie jaci chipset, CPU deo je gotovo isti, GPU deo jaci na RN6 Pro. To su sve telefoni iz iste klase, Mi 8 Lite, RN5, RN6 Pro, Honor 8X, Mate 20 Lite..

Vece razlike su u tome sto je 8X lepsi i sto ima bolju izradu, a za Xiaomi modele bolji softver, gomila romova, GCam. Razlika je i u GPU delu za SD 660, to je bitno nekome ko igra zahtevne igre na telefonu.

Poslednja izmena:
Niie jaci chipset, CPU deo je gotovo isti, GPU deo jaci na RN6 Pro. To su sve telefoni iz iste klase, Mi 8 Lite, RN5, RN6 Pro, Honor 8X, Mate 20 Lite..

Vece razlike su u tome sto je 8X lepsi i sto ima bolju izradu, a za Xiaomi modele bolji softver, gomila romova, GCam. Razlika je i u GPU delu za SD 660, to je bitno nekome ko igra zahtevne igre na telefonu.

Zar kirin 710 nije u rangu sd660 a rn6 ide sa sd 636? Dok Mi8 Lite sa sd660

Poslednja izmena:
Cpu-wise sva tri su slicna, 4xA73 i 4xA53, s tim sto je mala razlika u kloku i sto je Kirin 710 u 10nm, ali razlika od ~300mAh u velicini baterije to nadoknadjuje.

GPU je dosta slabiji u Kirin 710 od SD 660, mislim da je slabiji i od SD 636, mada su sva tri dovoljna za neki "normalan" gaming, a SD 660 i za nesto vise.

U sva tri je eMMC 5.1 memorija.

Cela ta prica pada u vodu ako se uzima preko oglasa gde je Mi Mix 2S 330-340e, a Poco F1 290e, to su daleko bolji uredjaji or navedenih ovde :)

Poslednja izmena:
Od aktuelnih Xiaomi koje sam koristio, moj redosled je ovakav: Poco => Mi Mix 2S => Redmi Note 6 Pro => Redmi Note 5 => Mi A2

Izgled svih telefona je, manje-više sličan, naročito kada se stave u neku zaštitnu futrolu.

Bilo koji da se izabere neće se pogrešiti jer su svi telefoni odlični u odnosu na cenu i onoga što se dobija.

Vrh Dno