Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Greška moja, pomešao sam X5 i F5. Po svemu sudeći RN 12 Pro Turbo će globalno biti predstavljen kao Poco F5, a spremaju i Poco F5 Pro. Jesu vala zamrsili mnogo sa svim ovim pod-varijacijama, ima ih previše za zdrav mozak.

Nego, nisam video da postoji Poco X5 Pro sa 12GB, mislim da je 8GB maksimum.

Da, RN 12 Pro Turbo , sa novim Snap 7+gen 2 bice globalno Poco F5. Poco X5 Pro, kolko vidim, samo u dve varijante: 6/128 i 8/256. Za takav procesor ne treba vise, a i za gladak rad androida sasvim dovoljno.

Poslednja izmena:
znaju li se cene?

recimo, onaj poco x5 pro je preskup za ono što nudi.

znaju li se cene?

recimo, onaj poco x5 pro je preskup za ono što nudi.
Sutra je globalno predstavljanje Redmi Note 12 serije, pa ce se znati i cene. Kolko vidim na oglasima su slicne cene sa Poco X5 Pro. Sad ne znam jesu li to indijske verzije, posto jos nisu predstavljene globalno.

Poco X5 Pro 8/256 se može naći kod nas za ~40.000.
RN 12 Pro Speed 12/256 sam platio ~41.500, stiže za neki dan.

1679647412008.png
Ovo su neke cene za Evropu pri puštanju u prodaju, sa pre-order dodacima.

Poređenja radi najjeftiniji telefon iz serije - Redmi Note 12 (4G) će koštati u pre-order akciji 199.90 evra (~23.400 dinara), dok je isti taj telefon iz Redmi Note 11 serije u pre-order akciji koštao 18.000 dinara (bar ovde u Srbiji). Cene su donekle uvećane i za ostale modele, što se lako može proveriti.

Jedina razlika Redmi Note 12 (4G) telefona u odnosu na prethodnika je sledeća:
  • zamenjen AMOLED 90Hz sa AMOLED 120Hz,
  • povećana veličina ekrana sa 6.43 inča na 6.67 inča,
  • zamenjen Snapdragon 680 sa Snapdragon 685,
  • noviji OS.
Ovo ostalo je sve isto, pa kupci nek procene da li je razlika u ceni opravdana.

Naravno, nama ostaje da vidimo kakve će cene biti tačno u Srbiji, ali ovo su za sada neke okvirne informacije.
(izvor)

Preterase ga sa cenama za 12icu pogotovu sto i dalje ima 4gb, al ionako sam mislio da preskocim jer imam 11icu sa kojom sam prezadovoljan

Xiaomi je predstavio četiri modela: Redmi Note 12 Pro+, Note 12 Pro, Note 12 i novi Note 12 4G, a ovi telefoni će u naš region stići posle 5. aprila.
(izvor)

Cene su katastrofa, 400€ za osnovni model RN 12 Pro. Za taj novac je pre par godina mogao da se kupi Saomijev flegsip. Dogodine low segment startuje sa 300😁

Koja je razlika izmedju kineske verzije i ove za evropu

rn 12 će manje od 20000 koštati tako da ne znam šta je preskupo
ja sam rn10 platio više i to u balkanskoj

mainDesktop.png

Šta mislite o redmi note 12 pro i 12 pro+?
Kakav je taj čipset mediatech 1080?iskreno nisam gejmer,više sam lik koji gleda filmove i klipove..
I šta kažete na 200mp kameru na 12pro+?

@Hectorr
Dimensity 1080 je veoma blizu Snapdragon 778G, negde bolji, a negde lošiji. Pregršt snage za "filmove i klipove". Kamera od 200MP ima neke benefite ali u ovom trenutku se oni najčešće ne mogu iskoristiti za neverovatno veliku razliku u fotografijama, ali svakako da ta razlika postoji.

Mislim da je ovo jedna izbalansirana recenzija:

rn 12 će manje od 20000 koštati tako da ne znam šta je preskupo
ja sam rn10 platio više i to u balkanskoj

mainDesktop.png

preskupe su rn pro verzije, da se preciznije izrazim.

@Hectorr
Dimensity 1080 je veoma blizu Snapdragon 778G, negde bolji, a negde lošiji. Pregršt snage za "filmove i klipove". Kamera od 200MP ima neke benefite ali u ovom trenutku se oni najčešće ne mogu iskoristiti za neverovatno veliku razliku u fotografijama, ali svakako da ta razlika postoji.

Mislim da je ovo jedna izbalansirana recenzija:

generalno je malo lošiji od 778g, a puno lošiji u stabilizaciji videa (kao uostalom i većina mediatek soc-ova).

ovaj obični rn12 (4g) ima istu kameru kao low end A serija kod samsunga (a23 i oni ispod njega).

Razmišljam o redmi note 12 pro + ako bilo kod nas..ali se nenrwzumem u telefone

Definitivno je ovde pravi tj jedini pametan potez uzeti model star god dve za 100 i kusur, bitno je da ima amoled i snap, i vozi. Barem ce uvek romova biti, a verovatno i gcamova, sto je jedino i bitno na kraju krajeva.

Ajd' pojasni molim te...Sta znaci to "puno losiji"?

ne moram ti ništa pojašnjavati, pogledaj recenzije kod onog vijetnamca gde poredi video klipove snimane sa sd778g i mediatek 1080.
uvek je mediatek imao lošiju stabilizaciju videa od snapdragona, nije to ništa novo.

Lepo telefonce, ali ako cena bude kao u najavu 500+ evra, totalno neisplativo, rekao bih i suludo.

obe pro verzije su sulude sa cenama u odnosu na hardver.
eno i onaj obični rn12 jedva 270k na antutu, kamera srednja žalost i 220 evra osnovna verzija 4/128gb.

Razmišljam o redmi note 12 pro + ako bilo kod nas..ali se nenrwzumem u telefone
Ne isplati se uzeti taj, a koliko vidim možda ga neće ni isporučiti kod nas odmah pri "lansiranju" serije. Najbolje je da uzmeš običan Redmi Note 12 Pro po early birds ponudi gde bi trebalo da bude sa cenom između 30.000 i 40.000 dinara. Ako bude bliže 30.000 dinara nije loša opcija, a u suprotnom najbolje je uzeti A53/A52s za 40.000.

obe pro verzije su sulude sa cenama u odnosu na hardver.
eno i onaj obični rn12 jedva 270k na antutu, kamera srednja žalost i 220 evra osnovna verzija 4/128gb.
Po early birds ponudi će koštati manje od 20.000 dinara. A ako uzmemo da je Realme 10 sličnog kvaliteta preko 30.000...

ne moram ti ništa pojašnjavati, pogledaj recenzije kod onog vijetnamca gde poredi video klipove snimane sa sd778g i mediatek 1080.
uvek je mediatek imao lošiju stabilizaciju videa od snapdragona, nije to ništa novo.
Ne moras, naravno. Nego, pitao sam zato sto vec nekoliko puta to pominjes, pa sam pomislio da si upoznat. Moja greska.. :)

Nazad
Vrh Dno