Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

E ovi ako su normalni e onda svaka im cast.

Prvo izbace obican Redmi Note 10 Pro sa 108MP kamerom a sada to isto izbacuju ali 5G i imace nerfovanu kameru na 64MP i pored ovog 5G modela pojavice se jos dva:

Redmi Note 10 5G i Redmi Note 10 Ultra 5G

Pa ne znam sta je sve ostalo na stranu f3 izuzev chipseta. Al po toj analogiji, razliku u chipsetu prosecan covek nece primetiti ako nije neki hc gamer ili mu znaci mikrosekund brze otvaranje aplikacija.
Oba telefona sirotinjski segment, tu se negde.
F3 mi ima lepsi dizajn i deluje vise premijum mozda, kao dodatni plus, al i to je subjektivno

Brz procesor nije bitan samo za gejmere nego je bitan i za kameru i za obradu procesa fotografije. Neko strucniji ce to bolje da objasni.

Pa ne znam sta je sve ostalo na stranu f3 izuzev chipseta. Al po toj analogiji, razliku u chipsetu prosecan covek nece primetiti ako nije neki hc gamer ili mu znaci mikrosekund brze otvaranje aplikacija.
Oba telefona sirotinjski segment, tu se negde.
F3 mi ima lepsi dizajn i deluje vise premijum mozda, kao dodatni plus, al i to je subjektivno
Pa nije baš tako. Taj brži čipset znači pre svega duži rok aktuelnosti telefona, zatim brže pravljenje fotografija (pogotovo HDR), brže otvaranje aplikacija. Ako ne grešim F3 ima i bolji samsungov panel E4 u odnosu na RN 10 pro koji ima E3.

Jeste ta kamera na RN bolja, ali za prosečnog korisnika ona na F3 uz GCam je sasvim dobra.

Pa nije baš tako. Taj brži čipset znači pre svega duži rok aktuelnosti telefona, zatim brže pravljenje fotografija (pogotovo HDR), brže otvaranje aplikacija. Ako ne grešim F3 ima i bolji samsungov panel E4 u odnosu na RN 10 pro koji ima E3.

Jeste ta kamera na RN bolja, ali za prosečnog korisnika ona na F3 uz GCam je sasvim dobra.
Upravo su to neki kompromisi koji su se morali praviti. Kod jednog je nesto bolje a nesto losije dok kod onog drugog je obrnuto. Jer ustede su se morale praviti inace telefoni da su sr radili po nekoj normalnoj proceduri ne bi kostali toliko koliko kostaju nego bi bili skuplji.

Samo da dodam da F3 koristi brzu, narodski rečeno, ROM i RAM memoriju.

Vredi li nesto definitivno RN10 uzeo bih zeni za rođendan?

Da li vredi ne znam, ali znam da je danas neka akcija od 18h-20h. Obicna desetka sa 25000, snizena na 20000 din.

Нису лоши попусти.
Кад би Redmi note 10 pro био на попусту.
Ја планирам да га узмем за пар месеци, још користим Mi A2.
Тренутно и није нека разлика у односу на КП и Logic.

Vredi li nesto definitivno RN10 uzeo bih zeni za rođendan?

Novi Redmi Note 10 5G je od danas dostupan za poručivanje preko zvaničnih maloprodajnih kanala po ceni od 25.999 RSD za model sa 64 GB skladišnog prostora i 8 GB memorije, dok je varijanta sa 128 GB skladišnog prostora dostupna po ceni od 28.999 RSD.

Kupci koji se budu odlučili za Redmi Note 10 5G tokom pretprodajnog perioda mogu izabrati jedan od tri odlična uređaja za jedan dinar: Redmi eksternu bateriju od 20.000mAh, Mi pametnu vagu ili Mi LCD tablet za pisanje od 13.5 inča. Pored toga, svi kupci koji budu kupili i aktivirali svoj novi Redmi Note 10 5G u periodu od 25.5.2021. do 4.9.2021. stiču pravo na dodatno osiguranje ekrana telefona u periodu od 6 meseci nakon kupovine uređaja. Osiguranje uključuje jednu besplatnu zamenu ekrana u slučaju nenamernog fizičkog oštećenja ekrana.

Novi Redmi Note 10 5G je od danas dostupan za poručivanje preko zvaničnih maloprodajnih kanala po ceni od 25.999 RSD za model sa 64 GB skladišnog prostora i 8 GB memorije, dok je varijanta sa 128 GB skladišnog prostora dostupna po ceni od 28.999 RSD.

Kupci koji se budu odlučili za Redmi Note 10 5G tokom pretprodajnog perioda mogu izabrati jedan od tri odlična uređaja za jedan dinar: Redmi eksternu bateriju od 20.000mAh, Mi pametnu vagu ili Mi LCD tablet za pisanje od 13.5 inča. Pored toga, svi kupci koji budu kupili i aktivirali svoj novi Redmi Note 10 5G u periodu od 25.5.2021. do 4.9.2021. stiču pravo na dodatno osiguranje ekrana telefona u periodu od 6 meseci nakon kupovine uređaja. Osiguranje uključuje jednu besplatnu zamenu ekrana u slučaju nenamernog fizičkog oštećenja ekrana.
Hvala za info jeste dobra ponuda malo mi je budžet ograničen trenutno tako da nisam pametan šta činiti .

Ma jedino vise ram memorije ali kako videh ekran nije led ns 5G verziji.

Mislim da je memorija telefona 4 GB..
U svakom slučaju verujem da je bolja kupovina RN10 5G od običnog RN10 zbog problematičnog Amoled displeja.
Ne znam, ja sam samo kopirao ono sto je Benchmark sajt napisao a evo sa sajta GSM Arena.

64GB 4GB RAM, 128GB 4GB RAM, 128GB 6GB RAM

Upravo su to neki kompromisi koji su se morali praviti. Kod jednog je nesto bolje a nesto losije dok kod onog drugog je obrnuto. Jer ustede su se morale praviti inace telefoni da su sr radili po nekoj normalnoj proceduri ne bi kostali toliko koliko kostaju nego bi bili skuplji.
Koje su prednosti RN10 u odnosu na RN10 5G ?

Screenshot (47).png
Jos jedna razlika je sto obican note 10 nema NFC dok 5g ima, mada pise zavisi od regiona.

Od oba je bolji redmi note 10s, a nije mnogo skuplji. Jedina mana je sto nema ni EIS na videu, bas se primeti :/

Mislim da je memorija telefona 4 GB..
U svakom slučaju verujem da je bolja kupovina RN10 5G od običnog RN10 zbog problematičnog Amoled displeja.
Običan RN 10 nema problematičan displej kao RN10 pro i Mi11 lite...
RN10 ima jeftiniji i lošiji ekran koji nema veze sa onima koje su stavili na pomenute telefone...srećom zbog toga se na njemu ne pojavljuje black crush issue i radi bez problema

Koliko sam ja čitao RN10 pro ima flickering i tinting probleme, a Mi11 lite ima black crush.

Običan RN 10 nema problematičan displej kao RN10 pro i Mi11 lite...
RN10 ima jeftiniji i lošiji ekran koji nema veze sa onima koje su stavili na pomenute telefone...srećom zbog toga se na njemu ne pojavljuje black crush issue i radi bez problema
Шта подразумева тачно "black crash issue",близу тога сам да купим телефон,а на свим рецензијама је похваљен дисплеј?

Imas na Mi 11 Lite temi slike kako izgleda black crush u praksi.

Uglavnom, gore je telefon sa black crush-om, kao sto vidis rec je o pikselizaciji pri reprodukciji nijasniranih tonova ka crnoj, a dole je primer telefona sa normalnom reprodukcijoim slike.

img20210506121417-jpg.5302945

Cini mi se da su poslednjim azuriranjima popravili autobrightness, telefon osetno brze pojacava/regulise osvetljenje kad sam napolju

Da li vredi ne znam, ali znam da je danas neka akcija od 18h-20h. Obicna desetka sa 25000, snizena na 20000 din.
Uff kako ne videh ovu akciju. Do sad mi uvek slali mejl a ovo kad hocu da kupim nisu poslali :(

A sta je to sa ekranom RN10 Pro? Bas se burazer lomi izmedju njega i A52, mada bi on radije ostao na Xiaomiju jer je navikao na MIUI a nije neko ko se preterano ulaze u telefone, pa mu je Xiaomi komfor zona neka. 😆
Doduse tezak mu je sada prelaz jer on ima Mi 9 SE, a ko se seca to je prakticno "telefoncic" u poredjenju sa ovim danas, pa mu sve nekako dodje veliko i nezgrapno.

Ja mu gledam ovaj 10S, koliko toliko deluje kompaktno... Jel vi sa obicnim RN10 cenite da je telefon lagan i pogodan za ruku, da nije prevelik i slicno?

Ok, nema potrebe za ironijom. Samo koliko sam shvatio od novijih Xiaomi telefona 10 i 10S su trenutno "najmanje" sto postoji, osim ako ja nisam preskocio neki noviji Xiaomi telefon sa ekranom ispod 6 inca i sa cenom do 300e koji bi bio kao SE.

Zato pitam ljude koji imaju 10 kako su zadovoljni u smislu ergonomije.

Vrh Dno