Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Meni se ovaj model bas dopada kao upgrade sa note 5 pro, nadam se da ce cena biti standardno oko 250e za ovu verziju od 6/128

pošto si levoruk, verujem da ti je nezgodno, ali ti isto veruj da su senzori otiska prsta u midrangerima katastrofa. koristio a50 i a71, užas.
Popravili su to prilično, Realme 7 Pro recimo ima odličan čitač otiska. I ne vidim zašto bi bio problem čitač sa desne strane za levoruke, ja standardno držim telefon desnom rukom, a levom pipkam po ekranu. Ako nekad treba levom rukom da ga otključaš, otključaj ga palcem, najzgodnije je.
Post automatically merged:

zanima me kako je poco x3 sa ips ekranom (koji bi trebalo da više troši od amoleda) i sa samo 120mAh većom baterijom dobio 7 sati više rada na testu od rn10pro.
Nešto nisi dobro ukapirao. Po testovima koje sam ja gledao su tu negde.

I razlika u potrošnji između ta dva tipa ekrana nije danas posebno velika, ali AMOLED troši daleko manje pri malom osvetljenju.

Poslednja izmena:
Ukoliko niste videli objavu na benchmark sajtu, cene su sledeće:
Redmi Note 10 PRO u verziji 6/64 = 32.999rsd
Redmi Note 10 PRO u verziji 6/128 = 35.999rsd

Redmi Note 10 u verziji 4/64 = 23.999rsd
Redmi Note 10 u verziji 4/128 = 26.999rsd

Par nocnih fotki sa Gsmarena razlicitih/odvojenih testova, obe night mode. Prvo Redmi note 10 pro, drugo Realme 7 pro.

Poslednja izmena:
Ako mene pitate, Realme 7 pro pravi bolje nocne fotografije, barem na ovim Gsmarena slikama. Djeluju ostrije, sa manje suma. Boje mi takodje djeluju bolje.

Auuu 36.000 6/128 svaka čast za cenu. Ali ipak sam u pravu nije ispod 300e, zapravo je 302e 🤣
Elem uzimam čim dođe 😉

Jedan Rus je odradio vrlo dobro poređenje sa iPhone 12 kamerom, fotke su bar po meni istog kvaliteta, jedina razlika koju sam primetio je u intenzitetu boja, Apple ih napucava. Video je već slabiji, pogotovo noću, valjda čipset prosto nema dovoljno snage za potrebni postprocessing.

Sve mi se sviđa, ali nigde ne žurim. Da vidimo prvo da stignu recenzije i za vanila i za S modele, a uskoro će i Poco F3 i Realme 8. Najzad, da li je ovaj telefon za 50% bolji od Poco X3 koliko cena kaže da jeste? Samo polako.

Čekaj, X3 u radnji košta minimum 30.000. Kako je 4-6 hiljada 50%? I on je u početku koštao toliko.
F3 će biti skuplji a nije još ni najavljen, mada će verovatno uskoro.
Za Realme 8 nisam ništa čuo, video sam Realme 7X u Indiji koji ima slične specifikacije sa RN 10 PRO.

Ne znam cene u Srbiji, ovde je X3 frtalj preko 200 evra za model sa više memorije.
Dosta dobrih modela izlaze u martu, zato polako. 300 evra za telefon nije baš ni malo, možda će stići i nešto bolje. Kao i kod Redmi Note 9 serije, S model mi deluje kao sweet spot za većinu kupaca.

Cak 9.000 din razlika u ceni izmedju 4 i 6 MB ram memorije. Mislim da je ovo previse!

Nije samo to razlika. Bolji ekran, bolja kamera, bolji procesor. Moglo bi se reći da su RN 10 i PRO verzija različiti telefoni koje povezuje isti izgled i naziv.

Nešto nisi dobro ukapirao. Po testovima koje sam ja gledao su tu negde.

I razlika u potrošnji između ta dva tipa ekrana nije danas posebno velika, ali AMOLED troši daleko manje pri malom osvetljenju.

mislim da ti nisi nešto dobro ukapirao :), pogledaj test baterije poco x3 i rn10pro na gsmareni.
Post automatically merged:

Cak 9.000 din razlika u ceni izmedju 4 i 6 MB ram memorije. Mislim da je ovo previse!

300 i kusur evra za rn10pro 6/128? previše!

bila je najavljena cena od 230e za najslabiju verziju.

Pa u radnji RN9 PRO košta 33.000 rsd (128/6). Zašto bi za 10 PRO bilo mnogo 38.000 rsd ?!?

Bice valjda nesto povoljnije kod Madjara ako budu mogli da nabave zbog ove situacije.

Čim su tako rano objavljene cene znači da se očekuje da konkurencija sa svojim modelima bude žestoka. :)
Ja ne pamtim da se tako rano znalo kod ranijih modela koja će cena biti kada stigne.

Redmi Note 9 serijom uopste nisam bio odusevljen, te telefone uopste nisam smatrao boljim od Redmi Note 8 Pro, naprotiv mislim da je 8 Pro bio bolja opcija prevashodno zbog kvalitetnijeg LCD ekrana i selfie kamere, ali ova serija je stvarno top, i stvarno skidam kapu Xiaomiju sto sve ove godine sa Redmi Note serijom ponudi vise, a cenu drzi u okvirima...

Sa ovim RN10 Pro su uspeli i da nadmase POCO X3 na vise polja, tako da stvarno respect.

Ide ovo lagano ispod 300e za PRO verziju i to vec uskoro - naravno pricam o KP oglasima. Moja neka procena ~250e za 6/64 i ~280e 6/128 iste cene kao i sa svim modelima u tom cenovnom rangu.

Dal ce imati bolje kamere i autonomiju od mi a3?
Ako da, eto nas korisnika koji prelazimo sa mi A3 na rn10 pro :D
Jos ako kida gcam na zadnjoj i prednjoj kao na A3, bice to dobar deal 👌

Glavnu hoce sigurno, a prednju sumnjam jer sam imao A3 i ta selfie kamera je bila najbolja koju sam imao na nekom telefonu, mislim da je i danas neprikosnovena u klasi.

Medjutim koliko sam video na recenizijama 10 Pro ova selfie kamera od 13MP je unapredjenje u odnosu na prethodne 16MP senzore, koji sam takodje iskusio na Mi Note 10 Lite jer je imao istu selfie kameru kao i prethodna RN serija i koji je bio ispod proseka u svakom smsilu.

Inace, neko je spomenuo sto je steta sto selfie kamera niju u uglu...

Ja sada imam Realme 7 Pro, sa selfie kamerom sa strane, koja istina izgleda manje ometajuce, ali moram priznati da mi ipak nedostaje centrirana kamera.
Ne znam za druge, ali je meni nekada problematicno malo namestiti ugao slikanja, uvek moras telefon malo za zaokrenes, a sa centriranom kamerom to je laganica.

Tako da slozicu se da kamere sa strane bolje izgledaju, ali iz ovog ugla sada radije bih izabrao prakticnost telefona sa centriraom selfie kamerom.

Ja bas iz tog razloga i kazem, manje smeta u cosku. Veliki sam protivnik selfi kamera u ekranu, ma kakve one bile jer rupa ruzi ekran,a tesimo se kao, "Brzo se navikne i posle 2 dana je i ne primecujes".. Sto mozda jeste tacno ali opet cist ekran bez rupa nema premca,kao na primer OP7pro ili Mi9t/pro..Ali sta je tu je, od veceg zla biras manje, takva je trenutna situacija..
Edit: Ja posto slikam 2 slike u 2 meseca sto se mene tice mogu da je i izvade.. 😊

Mnogo ljudi retko kad koristi prednju kameru i zato je dizajn kao na mi 9t odlican...kada bi napravili takav telefon sa maks 6" ekranom sa 90-120hz, 4000mAh baterijom, dobrim kamerama i nekim snapdragon 865 procesorom, to bi bio savrsen fon... :)

Vrh Dno