Šta je novo?

Redirekcija na apype.com pri otvaranju novog tab-a (IE)

psyhomb

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
619
Kada u IE aktiviram novi tab, browser me automatski redirektuje na apype.com adresu. Pocetna stranica lici na google pocetnu stranicu i ima vrlo slicnu funkcionalnost. Siguran sam da je rec o nekom adware-u ali ono sto me brine je da nigde na netu nisam uspeo da nadjem opsirnije informacija na ovu temu.

Probao sam ciscenje sa Lavasoft Adware-om i jos nekim alatima ali sve je bilo bezuspesno. Da li je neko od vas imao slican problem i ako jeste, da li bi mogao da me posavetuje kako da se resim ovog sumnjivog site-a.

Napomena: Proverio sam i add or remove programs konzolu u potrazi za nekim sumnjivim programima ali sve je prilicno cisto i jasno.

Pozdrav i hvala :wave:

Prilozi

• newtab.jpg
    newtab.jpg
    45 KB · Pregleda: 45
Jedno glupo pitanje: A jesi li probao da promijenis Homepage?:). Evo ovdje ima nesto o tome.

Mozda imas *toolbar koji ti menja pocetnu? Skini revouninstaler pa probaj da uklonis.
Probaj sa MBAM - Malwarebytes Anti-Malware, jedan od najboljih ako vec nisi :)

* rekao si da si proverio, mada mozda si prevideo neki tulbar, idi na tools> toolbars u ie meni-u pa vidi

Adware koji si isprobao treba kombinovati sa Spybot S&D za maksimalni učinak iz mog iskustva, sigurno si neki malware zakačio.

Hvala svima na odgovoru.
Menjanje home page-a nije problem (mada sam i to probao da resetujem), jer se redirekcija desava samo kada pritisnem new tab button.
Sto se tice toolbar-ova i slicnih gluposti to sam proverio vise puta i nema apsolutno nista sumnjivo na toj strani.

U svakom slucaju problem sam resio tako sto sam uninstalirao pa ponovo instalirao IE8. U pitanju je WindowsXP OS na koji je naknadno instaliran IE8, tako da sam bio u mogucnosti da ga uninstaliram i ponovo instaliram. Ovim postupkom su resetovana razno razna sistemska setovanja i pobrisani neki registry kljucevi sto je za divno cudo otklonilo problem.

Ono sto me brine je sto nemam ideju odakle je dosao.

U svakom slucaju hvala na pomoci.

:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno