D
drdex
Guest
Nikako ne uspevam da se nakacim na net preko Linux-a. Proveo sam nekoliko sati pokusavajuci ali ne ide. Moram da napomenem da sam za Linux potpuni rookie, tj. danas sam ga prvi put instalirao. Pomagajte ljudi...
drdex je napisao(la):Ma probao sam i sa internim PCI Conexant i sa externim US robotics. Robotics-a je linux prepoznao, ali i pored toga ja i dalje ne znam kako da se povezem na net... Kazu da je svaki pocetak tezak, ali ja vec izgubih dva dana pokusavajuci da nateram Linux na internet. A najverovatnije samo negde treba ukljuciti neku opciju i to je to. Da napomenem jos i to da ja sa nekakvim internet wizardom napravim konekciju (konkretno na yubcnet), modem pocne da zove, prodje handshaking, ali cim treba da se loguje, tj. da posalje user i pass on tu stane i nesto ceka. Kada pogledam u terminal prozor, ponekada se desi da posle connected 42.333 umesto da ispise user: i pass: ispise gomilu apostrofa (') i onda stane... POMAGAJTE
Batica je napisao(la):1. Skines drajvere
http://www.physcip.uni-stuttgart.de...m-8.22a5.tar.gz
2. Raspakujes drajvere u jedan dir /home/Driver
3. Udjes u konzolu
4. Iz konzole udjes u dir gde si raspakovao drajvere
5. Posle toga kucas ./build_module
A onda ti kaze Cannot find Kernel Header...
Sta sad?
Unapred HVALA
cheers
Batica je napisao(la):1. Skines drajvere
http://www.physcip.uni-stuttgart.de...m-8.22a5.tar.gz
2. Raspakujes drajvere u jedan dir /home/Driver
3. Udjes u konzolu
4. Iz konzole udjes u dir gde si raspakovao drajvere
5. Posle toga kucas ./build_module
A onda ti kaze Cannot find Kernel Header...
Sta sad?
Unapred HVALA
cheers
Prvo proveri da li ti pri boot-ovanju nalazi zvucnu sa komandom "dmesg | more", i pogledaj da li ima redova koji pocinju sa "cmpci:", a sa komandom "lsmod" mozes da proveris da li su ucitani kao "module", ako nisu pokusaj sa komandom "modprobe cmpci", naravno moraces da edit-ujes i "/etc/modules.conf" da bi ucitao pri boot-u.Probaj da upises nesto slicno ovome u "/etc/modules.conf":drdex je napisao(la):Uspeo sam... posle malo duzeg vremena odsustva... Sve sto je trebalo je da iz nekog nepoznatog razloga u init string modema stavim &F1... A sada mi sledi instalacija zvucne kartice cmedia 8738... Linux je pronasao karticu ali za uredjaj stoji inactive ili nesto slicno... Da li mogu ja ikako da uredjaj aktiviram ili da se ponovo bakcem sa driverima...
drdex je napisao(la):evo, ovako stoje stvari... Kada pokrenem program koji sam skinuo sa net-a, u sred instalacije prijavi "package not found" za liblcms.so.1
U uputstvu kaze da mi treba nekakav qt3.xx sta god da mu to znacilo...
Pa onda na site-u nadjoh jos neke informacije medju kojima je i KDE1, KDE2, KDE3, QT-packages... (sta je to KDE1,2,3 i sta je QT)....
E pazi KDE i GNOME su ti graficka rada okruzenja (GUI) za Linux, ako koristis KDE onda vec imas intalirane Qt biblioteke (nesto kao .dll u win-u), a taj file-koji ti fali mozes naci ovde: http://sourceforge.net/projects/lcms/ ,(Little cms is a color management library). Inace Krusader je stvarno OK.drdex je napisao(la):evo, ovako stoje stvari... Kada pokrenem program koji sam skinuo sa net-a, u sred instalacije prijavi "package not found" za liblcms.so.1
Pa onda na site-u nadjoh jos neke informacije medju kojima je i KDE1, KDE2, KDE3, QT-packages... (sta je to KDE1,2,3 i sta je QT)....
Ako nesto provalim sam javicu...
drdex je napisao(la):evo, ovako stoje stvari... Kada pokrenem program koji sam skinuo sa net-a, u sred instalacije prijavi "package not found" za liblcms.so.1
Ako nesto provalim sam javicu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari