Šta je novo?

Red Dead Redemption (PC?)

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
U ovom online shopu je moguce izvrsiti preordrer PC verzije (2011, PC (WIN XP/Vista/7)), a kruze glasine da se na zvanicnom Rockstar sajtu na kratko pojavio i PC logo, koji je (naravno, kao sto to obicno biva) ubzo uklonjen. :)

pc_reddeadredemption.jpg

Ako je ovo istina...YOU MADE MY DAY.
Uf sto nema zahvalnica :D

Pa nije lose, taman da vidimo kako ce to izgledati u visokoj rezoluciji. Al bice zahtevno.

U to treba biti siguran :)
Al od GTA 4 tesko da ce biti zahtevniji.

pa racunaj nesto kao gta4... mozda malo zahtevnije.

edit, pretece me sh0m1

Poslednja izmena:
Ako je dobro optimizuju ne bi trebalo da bude mnogo zahtevna.
Mada svi ti efekti peska, sunca, explozija, i ostalih stvari...uh bice divlje.

ako je dobro optimizuju kao gta na ati karticama? :d

Heh, valjda ce izaci u neko normalno vreme taman kad uzmem HD5670 da imam cime da je poteram :d

Ma XBOX ce kad tad da zastari a PC nece.

Ma zastareo je xbox, krntija jos od novembra 2005. Verujem da pre 2013. nece izaci nova gen. konzola pa time i ne vidim potrebu o tom menjanju grafickih kartica, jer sve multiplatform igre opusteno rade na tipa 4870 ili gtx260 a ti ljudi koji uzimaju GTX570 pa cak navise su ludaci, kontam ja to da je feeling imati nov hardver ali *** kad nema igara a to je problem a graficke se kupuju upravo zbog igara :D

Nadam se da će izaći, onda možda uzmem i original... Odigrao sam na xbox-u, definitivno igra godine.

Klasika kod Rockstar-a... Nakon 6-8 meseci izlazi za PC, kao sto je slucaj kod GTA naslova... Bice nesto zvanicno u skorije vreme verovatno, sada malo prave Hype.

Poslednja izmena:
Malo je falilo da uštekam kintu za Xbox samo zbog ove igre. Ukoliko je ovo istina, mislim da se igra godine 2011 za PC već zna i pored Mass Effect 3 ili Diablo 3.

Verovatno je fora kao sa GTA 4 sto neko rece, sad ce malo da se dize hajp pa ce onda biti zvanicno, uostalom igra je pravljena pa otkazana, al verovatno je rade svo to vreme.

Ja mislim da je ovo fake. Al ajd, ako je true onda se pridruzujem sa "I CAME" porukama.

Ne verujem da je fake, da jeste ne bi bilo preordera.

Neka bude quadcore must have. Da bar neka igra optereti quad do daske, da ljudi napokon krenu da ulazu i u proc a ne samo u grafe :)

Ni jedna igra ne koristi quad core do kraja, sto bi ova igra koristila?
Ne trazim od njih flawless port, samo nek mi daju igru makar i na low da je igram, samo da iskusim taj ambijet, i mogucnosti, koji mi Gun nije dao.

Pa zavisi od racunara, low za slabije masine, dok vec za quad core i gtx 460 ne bi smelo da bude nista osim max settings.

Ajd mi prvo da dobijemo zvanicno obavestenje pa cemo onda da raspravljamo(spamujemo) o tome kakva ce konfa trebati da se ova igra pokrene na max detaljima.

Ni jedna igra ne koristi quad core do kraja, sto bi ova igra koristila?
Ne trazim od njih flawless port, samo nek mi daju igru makar i na low da je igram, samo da iskusim taj ambijet, i mogucnosti, koji mi Gun nije dao.

GTA IV koristi, a u pitanju je isti engine. Čak je i "optimizovan" za 6 jezgara, ako se to može nazvati optimizacijom.

GTX 480, sa različitim procesorima:

gta4eolcbench.png

Poslednja izmena:
Hmmm interesantno.
Mada opet ne mozes da poredis grad i divljinu.
Pesak i propratna cuda ce sigurno mnogo vise ,,silovati'' procesor nego graficku.
Moze neko da ubaci i GTX570 i da stavi E5200 pa ce opet lose da radi, tako da onaj benchmark za gta 4 ne znaci puno, jer mozda ce biti dovoljna neka grafa u rangu GTX260 i neki Hexo-core.
Mada dok igra izadje(ako izadje), dosta toga ce se promeniti u svetu hardvera.
Zivi bili pa videli.

Ti meni rece da ne spamujem o hardverskoj zahtevnosti a sad ti to radis.

Mada se po ovome gore vidi da je engine procesorski zahtevan. Mozda red dead biti manje zahtevan zbog okruzenja, mada i red faction je imao slabije okruzenje pa je zahtevan. Ako je to isti engine.

Hmmm interesantno.
Mada opet ne mozes da poredis grad i divljinu.
Pesak i propratna cuda ce sigurno mnogo vise ,,silovati'' procesor nego graficku.
Moze neko da ubaci i GTX570 i da stavi E5200 pa ce opet lose da radi, tako da onaj benchmark za gta 4 ne znaci puno, jer mozda ce biti dovoljna neka grafa u rangu GTX260 i neki Hexo-core.
Mada dok igra izadje(ako izadje), dosta toga ce se promeniti u svetu hardvera.
Zivi bili pa videli.

Pa nekako mi logicnije deluje da je grad zahtevniji nego milje prazne povrsine. Pogledaj samo one sitnice u GTA kad si u gradu, ponasanje AI itd... to je sve zahtevnije nego usamljen lik u pustari

Uf, pa bogme RDR je posteno namucio konzole gde je imao frame dropove.
Sta onda ocekivati od PC verzije?

Pa te konzole su užasno slabe sada. I gta IV ih je namučio i na boxu i na ps3 seckao do iznemoglosti. Nije u pitanju što ih je mučio nego kakva će optimizovanost biti.
Iskreno se nadam da će biti kul....

Optimizovanost ce biti predpostavljam kao i sto je bila za GTA. Samo da ne bude kao sa GTA, da posle godinu i vise dana bude iole igriva sa pecevima 1.0.6.0 i 1.0.7.0, bez seckanja, uz pristojnu grafiku na high.

Ti meni rece da ne spamujem o hardverskoj zahtevnosti a sad ti to radis.

Mada se po ovome gore vidi da je engine procesorski zahtevan. Mozda red dead biti manje zahtevan zbog okruzenja, mada i red faction je imao slabije okruzenje pa je zahtevan. Ako je to isti engine.

RF3 je bio zahtevan sto se tice rusenja. Kada toga nema radi sasvim ok.

Vrh Dno