Šta je novo?

Recovering XP-a

Matori

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2008
Poena
320
Ja sam picajzla i nikad nisam hteo ni 98-icu, a kamoli XP, da instaliram drugacije nego na sveze formatiran disk. Ali sad se spremam da kupim novi racunar i stvarno nemam volje da instaliram sve po redu. Hocu samo da zakrpim XP, da mi radi par nedelja...

Problem je nastao kad mi je crk'o kuler - racunar se, naravno, zamrz'o i ostao je neki "invalid entry"...

Simptomi (posle zamene kulera):
U podizanju dobijem onaj crni ekran na kojem mogu da biram nacin podizanja (safe, previous... itd.). Sta god da odaberem, on u nekom momentu ucitavanja drajvera (mozda na kraju?) prosto stane. I nakon nekog vremena se restartuje...

Sta ja hocu:
Da udjem u konzolu i da iz komandne linije pozovem neki sistemski program koji ce da sredi stvar. To mozda svaki srednjoskolac zna, ali ja nikad nisam krpio, nego sam uvek instalirao po P.S.-u, pa eto ne znam...

Napomena:
Sistem je FAT32, da bih mogao da vidim tu particiju iz 98-ice - ne pitajte zasto...

Hvala unapred

pa ukoliko nije doslo do ostecenja komponenti (degradacije), probaj da pokrenes setup wina i startuj recovery console-u...

kucaj -> chkdsk /r pa kada to zavrsi -> fixboot (potvrdis "Y" kada trazi)

posle toga restartuj komp i podigni u safe mode-u (ako bude hteo :D )...
ako se upali - msconfig i ocistis startup i potrazis "invalid entry" :D

ovo je, cini mi se, najbezbolnija varijanta pocetka rjesavanja problema :)

javi sta se desilo..

:D - ovo me potsetilo na mladost, samo je parametar bio /f umesto /r :smoke:

Nije pomoglo, jer mi je bio riknuo registry. Tako da sam ipak morao da instaliram. Nisam instalirao ispocetka, nego sam pregazio staru instalaciju, sto ne volim. Nadam se da ce posluziti bar mesec dana :)

Hvala ti, u svakom slucaju

Vrh Dno