Šta je novo?

Reciklaza starih medija (let's make our planet more green)

Dakle mi i dalje na ovom podforumu koristimo diskete i to za onu svrhu kojoj su i namjenjene, tako da... Prije bi otisao u radnju i kupio 10 novih USB stikova od 16 giga i od njih napravio čiča glišu nego ovo uradio disketi.

ako hoces da ides u extremno , overi u it slikama par strana uznazad sto su napravili sto od maticnih ploca. pravi afrodizijak kada (ako) dovedu nesto zensko kojim slucajem kuci :p

Onaj ko disketu traži,
taj nije sa ženom na plaži

Prvu kutiju za olovke od disketa sam pravio još pre 10-tak godina, samo što nisam spajao žicom, nego plastikom (pištolj za plastiku) - ispadne dosta čvršće vezano. Što se argumenta o šteti korišćenja disketa tiče, ja lično sam koristio diskete koje su definitivno odradile svoje, pa nije bila velika šteta (bar ih nisam bacio). Kad sam napravio prvu, posle sam napravio još par komada za prijatelje. Poslednju sam napravio pre par godina, kad sam opet nakupio neispravnih disketa...

Od neke stare matične ploče (neki stari spaljeni kontroler) sam napravio zidni sat, nije loše ispalo, poslaću sliku kad uzmognem.

@majsta: :)

Dakle mi i dalje na ovom podforumu koristimo diskete i to za onu svrhu kojoj su i namjenjene, tako da... Prije bi otisao u radnju i kupio 10 novih USB stikova od 16 giga i od njih napravio čiča glišu nego ovo uradio disketi.

hahahahaha :D :D :D

@zzarko Svaka cast na satu od maticne ploce. Verujem da je ispalo dobro. A sto se tice lepljenja flopija<mislim da cu i ja to napraviti,ali samo donju,da cu da zalepim da bude cvrsta osnova posudice,sto je i vazno,a ove ostale stranice neka budu malo labave,ne smeta mi. Video sam da ljudi i lepe i vezuju,tako da je izbor na svakome kako hoce da napravi. Ja imam nekih desetak flopija.prastarih,praznih i iskoristenih,pa cu da napravim dve,mozda sa pregradicama,onako dijagonalno.

Vidim po netu da ljudi koriste stare medije da prave neke stvarcice za kucu

Ovo je meni super stvarcica za radni sto

http://www.artfire.com/uploads/prod...holder_and_floppy_pad_set_-_blue_eaf3be68.jpg

http://ecofriend.com/wp-content/uploads/2012/07/floppy_disk_pen_holder_image_title_mpgpt.jpg

Da li ste vi mozda napravili nesto ovakvo?Ja samo da izbunarim negde flopije i bacam se na posao :)
Ja sam pravio korpice za jaja od starih disketa. Steta sto nisam fotografisao.

Jel ovo moguce prva smislena poruka od stavre haha konacno tema koja ga je pogodila.

^ a zamisli ja sam pomislio da meni nije dobro. Da nisam lepo procitao. A ko zna moze biti da je ovo drugi Stavra :p

Kada smo vec kod reciklaze mogu da kazem da mi kucista od starih prand racunara odlicno posluze kao donatori limova kada pravim neke manje pomocne "sprave". Lim je odlican ,dobre debljine i jos je obicno dvostruko falcovan. Tako da sada ima kompjuterizovoano postolje za rucni cirkular, a u planu su i jedan za frezer i jedan sa ubodnu testeru.

Poslednja izmena:
ne deluje mi bas zdravo drzati hranu u takvim kutijama.

Poslednja izmena:
Prvu kutiju za olovke od disketa sam pravio još pre 10-tak godina, samo što nisam spajao žicom, nego plastikom (pištolj za plastiku) - ispadne dosta čvršće vezano. Što se argumenta o šteti korišćenja disketa tiče, ja lično sam koristio diskete koje su definitivno odradile svoje, pa nije bila velika šteta (bar ih nisam bacio). Kad sam napravio prvu, posle sam napravio još par komada za prijatelje. Poslednju sam napravio pre par godina, kad sam opet nakupio neispravnih disketa...

Od neke stare matične ploče (neki stari spaljeni kontroler) sam napravio zidni sat, nije loše ispalo, poslaću sliku kad uzmognem.

@majsta: :)

Ja sam povezivao nekom dvokomponentnom epoksidnom smolom. Dobro je drzala, ali se sporo susila, jednom mi se jaje zalepilo za korpicu.

Ja počeo da pravim poštansko sanduče za kapiju od starog AT kućišta. Jedan ulaz za pisma će biti od 5 1/4 FDD. Dugme za zvono od prekidača za paljenje Automatsko oglašavanje kad neko ubaci poštu plus kamera, interfon i senzor pokreta pošto mi je kapija 25 metara od kuće.
Još odavno sam video akvarijume u starim kućištima od televizora, izgledalo fantastično, Jedan moj prijatelj napravio lutkarsko pozorište za svoju decu, takođe od starog TVa, velike konzole.

@StavraBGD pa ja ne mogu da vjerujem ziv covjek stoji iza nicka. Moglo bi se desiti da si ti stvarno retro fan koji mozda zna dosta vise od nas koji se vrtimo ovdje pa si samo malo provocirao. U svakom slucaju iznenadih se :)

^ Da krajnje cudno ,dvaput zaredom .Inace ona stara kucista od 286 baby at su odlicna zmana kutije za alat u auto garazi.
Akvarijum od starog tv-a sam i ja video i fantasticno je. EI Nis ambasador tv ,bio lampas i covek u pozadini postavio orginal plocu ,ali je preradio da lampa stoji paralelno s plocom. Lampama je aktivno grejanje tako da lepo izgleda kada svetli nocu - ne napadno umereno svetlo.

steta, pre par meseci sam bacio punu do vrha sa cd-ovima crnu najlonsku kesu za smece, mozda sam mogao nesto da napravim.
Imam 2 pokvarena crt tv-a mozda sa njima uradim akvarijum, ako ima neko ideju neku?

Poslednja izmena:
Eto stavra bi samo korpe za jaja pravio. Sta da se radi covek biznismen uskoro ce uskrs pa bi se to moglo prodati :)

Ako neces akvarijum mozes i terarijum da pravis od TV-a . To ono ako si vise sklon gmizavcima i paucima od ribica.

Evo i mojih slika (stalak za olovke i sat):
Stalak.jpg
Sat.jpg

I čisto da me ne bi napali kako uništavam vredne stvari, sat je napravljen od ploče neispravnog industrijskog kontrolera... :)

Bolje nemoj ,ako je TT atari ubice te kovac za skrnavljenje............

NEMOJ !!!!!

Prodaj mi, daj mi, ... sta god bilo, to kuciste (pogotovo ako imas plocu - mozda moze da se popravi!)
U krajnjem slucaju mogu u njega da stavim falcon plocu koja sad ionako nema kuciste!!

Jel imas jos atari stvari?

Ovaj kovacm gori nego ja. Koja reakcija vjerujem da bi se prije obradovao ovom atariju nego novom audiju A12 :) Al i ovaj stavra ponovo pokazuje svoju cud :) Oce da nas pati i gotovo, jos da vidim da je neko Amiga kuciste preradio u korpu za kišobrane pa da se ranim :)

Ovaj kovacm gori nego ja. Koja reakcija vjerujem da bi se prije obradovao ovom atariju nego novom audiju A12 :) Al i ovaj stavra ponovo pokazuje svoju cud :) Oce da nas pati i gotovo, jos da vidim da je neko Amiga kuciste preradio u korpu za kišobrane pa da se ranim :)
Nisam, ali sam napravio uv lampu za testiranje novcanica od nekog prastarog commodore A3070

gotovo. stavra ide na foe listu kod mene... :D

Daj bre stavro mora da si citao stare postove u retro temi i znas da kovac gori od zelje da ima atari TT pa ga sada lozis. Ako vec imas tog tetejca de vidi nekako da se trampis s kovacom pa da stalak napravis nekako od mekintosa :)
Mislim ono stalak ce imati vecu vrednost.

kad si vec spomenuo mac-a ja bih od imac g4 tkzv lampe napravio lampu? Kad su ga vec dizajnirali kao lampu mogao bi da se iskoristi za nesto korisnije :)

Vrh Dno